11. avg 2008 2:16
Pozdravljene!
Sem prebrala celoten forum na temo overlock šivalnih strojev, pa bi vas prosila za nekaj nasvetov.
Se zavedam, da ste zelo zasedene mamice, vendar upam, da vam ne bo vzelo preveč časa za nekaj kratkih informacij.
Jaz sem namreč čista začetnica oz. to sploh še nisem, saj še nikoli sploh nisem šivala na šivalnem stroju. Ko sem bila majhna sem zelo zelo rada šivala oblekice za barbiko...
Torej že od nekdaj si želim znati šivati, še sploh, ker sem bolj "drugačnih" mer kot ostali - imam namreč zelo zelo dolge roke, noge in zelo zelo široka ramena (kot plavalci), tako da mi marsikaj kar kupim ni čisto prav in potem itak ne nosim rada.
Seveda so me vsi vzgajali v duhu, da se danes itak ne splača več šivat, ker je vse tako poceni, vendar sem ugotovila, da sploh ni poceni, če potem ne nosiš in je seveda bolje, da si sam sešiješ po meri in ti je prav in to potem tudi nosiš...
Torej sem čisto na popolnem začetku... Malo gledam za šivalnimi stroji... Sploh nisem vedela, da so navadni in overlocki...
Gledam tudi za Tečaji šivanja, pa na Gorenjskem nič pametnega ne najdem in razmišljam, da bi si morda raje sposodila kakšno knjigo iz knjižnjice in se sama naučila.
Že tukaj potrebujem nasvet, ker nimam pojma kako lahko/težko je to...
Načeloma sem si zamislila, da bi si sama šivala kakšne čisto navadne bombažne majice z ovratnikom (navadna bombažna majica z dolgimi rokavi, vendar z ovratnikom, saj v službi nosim obleko - kostim in fajn izgleda če je spodaj nekaj z ovratnikom, kot srajca), zašila bi si tudi nekaj čisto navadnih majčk za poleti, nekaj po svojih idejah, nekaj pa po majčkah ki jih že imam doma, kakšne kratke hlače, kakšno oblekico mogoče ...
Se mi zdi da nič tako zahtevnega, zato pa me zanima, ali se lahko to naučim sama, ali naj grem na kakšen šiviljski tečaj.
Prav tako me zanima kakšno mašino mi priporočate, sem pripravljena odšteti max. 500 EUR zanjo, vendar sem v dilemi, ker bi kupila samo eno mašino in sem mislila kupiti to overlock, vendar navadnega šivalnega stroja nimam, tako da bi bila popolnoma odvisna od te mašine...
Glede na šive niti nisem preveč picajzl, glavno mi je, da so rokavi prav, glede na moje dolge in suhcane roke, vse kupljene majice so mi namreč ravno malo nad zapestjem ..
Ko sem se končno odločila za ta korak, se mi je zdelo vse tako "na easy", zdaj pa ne vem več niti kakšno mašino, niti kako niti kaj...
Kje ste se ve naučile šivati?
Kakršnikoli nasveti, napotki itd. bi mi zelo zelo prišli prav, tako da hvala vam..
Tudi vam vse lepo
Renata
renata.zupan