27. feb 2010 23:25
Da vrnem temo in se malo uštulim. Ogledujem si overlocke pa nisem in nisem pametna. Prebrala sem vse te stvari, pa se še vedno ne morem odločit. Do sedaj imam izkušnje s sestričnino overlock mašino, mislim da je nek pfaf ali nekaj podobnega. Ona je šivilja a v življenju je nisem videla menjat tačke, pa šivanke ali pa karkoli drugega. Šivala pa je od kavbojk do plaščev in vseh možnih razteglivih in tudi tankih materialov. Vse kar je menjala je menjala le sukaneczaradi barve. Šivala pa je za stranke, da ne bo pomote. No skratka, tudi jaz sem veliko časa presedela za tem strojem ker sem si naredila kar nekaj garderobe in to vse na način entlanja. Torej vse kar sem naredila je bilo to, da sem v bistvu mašini dala da je blago lepo rezala in obentlala. Če sem pa čisto odkrita pa sploh ne vem, e sem to prav povedala in opisala. No in ko je bilo to nare4jeno sem na navadno mašino naredila ša ravni šiv da sem kose vrgla skupaj. Po večini nisem imla težav do danes, ko sem se spravila študirat tole, ker bi si rada kupila svojo mašino. Prešitih odej ne bom šivala, tudi zaves ne in morda skrajšam kake kavbojke. Rada bi pa della kake tunike iz raztegljivih lahkih materialov, zašila bi si posteljnino, tudi kak flis bi šivala in zimski plašč ampak teh stvari sestrična ni nikoli obentlala (ali kakorkoli se temu reče). Najprej sem mislila na tri nitno mašino, ker tako ima ona zdaj pa vidim, da je to cela znanost. Po vseh teh 14-ih straneh pa sploh nimam pojma. Katera je tista minimalna moč, ki jo mašina naj ima, kako je s tem pokrivnim šivom, zakaj zaščitaza oči (sukanec ja vedno ustavi šivanko ali pa se motim), kakšne so prednosti mašine ki sukanec odreže in zavozlja.......? Skratka bolj kot berem, manj se mi zdi da vem. Ali lahko spet malo bolj predebatiramo stvari. Predvsem računam nate Frina, za Veri bo najbrž težje, ker sploh ne vem, če še kaj skoši na te strani. Če pa, je vsekakor dobrodošla. Za dodatna pojasnila že v naprej hvala. lp Vesna