Onkološki institut

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

22. mar 2007 20:29

samo ne vem da toliko se govori pa ne zaleže.Kaj bi morali narediti,žalostno...Kaj bi še zgodilo če nebi bilo prijaznega zdravnika ali sester,svaka pohvala vsem v belem !! senka

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

22. mar 2007 20:46

Ah, Trenja. Nič novega ni povedanega, gostje samo izgovore prodajajo. Že nekaj let iste. Po pričakovanjih....... petkica

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

22. mar 2007 22:00

Kot je rekeke direktor OI "medijski šov", ko ga je voditelj vprašal, če se bo ponovno prijavil na raspis za direktorja. Po moje je s to izjavo povedal vse. reza

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

22. mar 2007 22:08

terezija je napisal/a:
Kot je rekeke direktor OI "medijski šov", ko ga je voditelj vprašal, če se bo ponovno prijavil na raspis za direktorja. Po moje je s to izjavo povedal vse. reza
Kaj naj rečem...... ZELO ŽALOSTNO Escada

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

22. mar 2007 22:19

Gledala sem žal le drugi del trenj. Pa tudi ta del je bil pravzaprav takšen, kot sem ga pričakovala. Gledala sem in se čudila: kaj se tile ne bodo prešteli, vsak četrti od njih morda zboli. Ah, seveda saj tile ne bodo čakali v vrsti celo jutro, poleti v vročini in slabem zraku, sedeli štiri ure ali več na trdem stolu in prestrašeni čakali pregled pri zdravniku, ki bo kratek, ker je zunaj še množica čakajočih. Tehle tukaj ne bo nihče pustil ležati na bolniškem vozičku nepokretnega, z mokrimi plenicami, na prepihu na hodniku, ker je šofer rešilca moral medtem po "opravkih" in ga ni bilo nazaj ves dopoldan, bolniški voz pa je treba vrniti. Oni ne bodo ležali v stari stavbi en teden, ko bi zdravnik ugotovil, da bi moral že petkrat dobiti kemoterapijo pa so pozabili na njega. Oni se ne bodo vozili 100 km do OI, da bi ugotovili, da je aparat za obsevanje spet crknil in je bila pot zastonj. Njih ne bo voznik rešilnega vozila pustil napol hromega in že s smrtno obsodbo v spremnem pismu 100 m od vrat, ker se mu mudi. Oni ne bodo dobili smrtne obsodbe - odpustnega pisma, v katerem piše, da bi bilo vsakršno nadaljnje zdravljenje nesmiselno (nekaj takega je pisalo), ampak bodo nadaljevali zdravljenje nekje v tujini. Vse to, kar se njim ne bo zgodilo, se je mojemu pokojnemu očetu zgodilo. Pa nočem pisati še ene zgodbe. Hočem povedati, da morajo imeti rakavi bolniki izredno močno voljo do življenja, veliko podporo okolice, srečo in še kaj, da preživijo ob vseh teh mukah, s katerimi se soočajo na svojih potovanjih v OI. Legionelo so morda trenutno premagali, kaj pa vse drugo? Vsem, ki obiskujejo OI, želim vse dobro, predvsem pa močno voljo in ozdravitev. lp, župca župca

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

23. mar 2007 6:43

Sploh ne vem kaj bi napisala. Pri takih stvareh ostanem brez besed. Nisem prebrala vseh postov, zato bom sigurno ponovila tisto kar ste napisali. Naše zdravstvo od zdravstvenih domov naprej je en čist navaden poden. Sploh si ne predstavljam, kako je vsem tistim ubogim ljudem, ki se soočajo s to grozno boleznijo. In kot da jim že tako ni dovolj hudo obstajajo še vodilni, ki jih prav malo briga kaj se dogaja v OI, saj verjamite, da ko bodo oni zboleli jim še na misel ne bo padlo, da bi se zdravili pri nas. Vstopili bodo na prvo letalo in hop v tujino v boljše bolnice, z boljšo opremo, kjer bodo imeli bolše možnosti za preživetje. Kaj pa mi, ki dajemo denar? Kaj pa mi, ki tako kot samooklicani VIP-i imamo pravico do najboljšega zdravljenja? Kaj pa mi, ki bolj kot vojaško opremo rabimo boljše obsevalne napreave, boljše sobe v bolnišnicah, boljše pogoje? Vse te VIP-e vse to prav malo briga!!!!! Zakaj res ne stopimo skupaj in naredimo nekaj za to? Saj ste slišali za primer novih operacijskih miz v bolnici NM? Še začeli niso delati z njimi, ker enostavno ne delujejo!!!! Pa toliko denarja smo plačali za njih. In vse te firme, ki ne pridejo do posla se potem še pritožujejo in vlagajo presoje, da že tako dolgotrajno zdravljenje in agonijo samo še podaljšujejo. Grozno!!!! Želim vam lep dan, čim manj skrbi in bolezni! alexis

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

23. mar 2007 8:14

Tako opevani direktor OI mene včeraj ni prepričal. Tudi mi ni deloval dinamičen in zavzeten, da se kaj trudi. Pa če pri taki izobrazbi ne razume zastavljenega vprašanja, oz. vprašanj, potem ni ne vem kako brihten, a?

Ah, ali pa gre za izmotavanje, kot vedno... 

lidka

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

23. mar 2007 8:24

escada je napisal/a:
terezija je napisal/a:
Kaj naj rečem...... ZELO ŽALOSTNO Escada
Ja pa veš kaj je sploh hotel povedati s tem? Ne vem če sta razumela..niti če sem jaz vaju zdaj razumela. To, ali se bo on prijavil ali ne je njegova OSEBNA odločitev in ni dolžan in tudi se ne spodobi o tem dajat na takem mestu takšne izjave, ki ne sodi v ta medijski šov, kapiš? Upam, da sem bila dovolj jasna.. Župca, Alexis, se popolnoma strinjam!Ampak tu se ne bo nič spremenilo..je pa treba vedet, da ni vse tako slabo kot je videt. Drugod po svetu pa si res revež, če nimaš denarja, moči, boš dobesedno crknil na cesti. Določene izjave pacientov so bile pa tako prisrčne , da sem se morala prav nasmejat, npr., ko je ena gospa rekla nekaj v tem smislu ( kot mislim, da na prejšnji strani terezija, nisem prepričana kdo točno) naj strpajo ministre v tisto sobo, jim postrežejo s tisto neokusno hrano pa bomo videli kaj bodo potem rekli. Super je bila s to odkritosrčno izjavo in še kako resnično. In pa tista pesmica na koncu, polna enih pozitivnih misli, upanja..lep zaključek. Frina, kako si mi upaš kaj takega pripisovat pa me sploh ne poznaš? Ker je seveda tvoje mnenje daleč od resnice, se seveda tvojim besedam samo smejim, ni niti malo važno kaj si ti misliš, še posebej zato ne, ker me sploh ne poznaš. Me pa zelo čudi tako razmišljanje..očitno se nisi potrudila razumeti mojih izjav, ker drugače kaj takega ne bi pisala. Pa od kje si sploh prišla na kaj takega?? Res čudno..ljudje si marsikaj domišljate in izmišljate.. Drugače pa srčno upam, da bodo bolniki čimprej uslišani in da se bodo odgovorni držali svojih obljub! Miškolina

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

23. mar 2007 8:30

Ah lidka..ne razumeš kaj je politika..a misliš, da bi bilo konstruktivno, če bi pljuval po vseh, misliš, da bi kaj dosegel s tem? A misliš, da se spodobi, da človek sam sebega hvali kaj vse je dosegel, kaj vse je naredil za ta inštitut..ah dej no.. Sploh pa kaj ti veš kaj se dogaja v ozadju? Kdo ni razumel vprašanj? Očitno jih ti nisi razumela, niti ne razumeš provociranja s strani medijev, ki pač mora biti prisotno. Še manj si razumela odgovore na provociranje s strani Slaka. Brez zamere no ampak tvoje izjave no..kar škoda komentirat. Sicer je pa tako, za dobrim konjem se vedno praši. Miškolina

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

23. mar 2007 8:40

Miškolina, jaz sem razumela njegovo izjavo in tudi napisala nakaj je tako odgovoril. Ampak, če je bila vsa oddaja zanj medijski šov, potem ga pa sploh ne razumem, ker sploh ni bila podobna šovu ampak resnim problemom. Srčno upam, da se bodo vse dane obljube tudi uresničile. reza

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti