23. mar 2007 10:39
Včeraj sem zadevo na poptv gledala prvih dvajset minut. V tem času ni nobeden od ex-ministrov in direktorja z eno besedo rekel, da bi kakšno opravilo iz preteklosti zdaj s to pametjo morebiti naredil drugače. Saj ni problema, če so vsi mislili da dobro delajo in da dajejo svoj maksimum, ampak po eni časovni distanci pa človek kakšno stvar tudi drugače vidi...Recimo, ko mi vsak dan doma kuhamo, saj se vsak dan trudimo, ampak smo že vsi rekli, ups, tole bi pa lahko bolje naredil/naredila. Pa ta isti princip se uporablja tudi v profesionalnem življenju. Carji in carice zmorejo reči, da bi se kake zadeve z novimi izkušnjami tudi drugače lotili, če bi jo delali še enkrat. Tista ekipa pri Slaku pa ne. Meni je tistih dvajset minut zadoščalo, da sem si ustvarila mnenje o človeških kvalitetah ljudi iz zdravstvene politike. Drugače pa sem začela diskusije s frendi juristi na temo, kako mora državljan vprašati ministrstvo, da dobi odgovore (sem vprašanja napisala dva dni nazaj nekaj strani nazaj). Prav tako me je začelo intrigirati, kakšna je pravna podlaga za to, da bi državljan Slovenije, ki je hkrati državljan EU svoje zdravljenje izvajal v kakšni drugi kliniki na teritoriju EU (brez priporočil zzzs-jevskih komisij ampak direktno) - nemogoče je, da imajo v celi EU kje še kakšno bolj grozno onkološko bolnišnico, kot jo imamo v Sloveniji. Vendelina jr.