21. mar 2007 16:25
Škoda, ker na Trenjih ne morjo s svojimi vprašanji sodelovati tudi gledalci.... mai
21. mar 2007 16:25
Škoda, ker na Trenjih ne morjo s svojimi vprašanji sodelovati tudi gledalci.... mai
21. mar 2007 16:31
Aktualno pismo vladi Poglejte naslovnike _________________________________________________________________________________ Citiram oz copy /paste iz foruma ( Jernej oprosti ker bo reklama drugega foruma)- ni zlonamerno. Pa saj vem da boš razumel. Forum je:http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=10848& ZAHTEVAMO DEJANJA! Spoštovani predsednik vlade Republike Slovenije, spoštovani minister za zdravje in spoštovani generalni direktor Onkološkega inštituta, resnost dogajanj na Onkološkem inštitutu, ki jih čutimo tako bolniki kot njihovi svojci in prijatelji, verjamemo pa, da tudi zaposleni, je pripeljala do točke, da moramo postaviti pred vas zahteve. Deset let gradenj in selitev osrednje institucije v Sloveniji za zdravljenje rakavih obolenj naši državi ne more biti v ponos pri nobeni resni zdravstveni oskrbi – še najmanj pa pri bolnikih z rakom. In vedno več nas je. Vedno več nas umira in vedno več nas je, ki tega enostavno ne moremo več vzdržati. Sram nas je, da nam kot rednim plačnikom, kot odgovornim državljanom na koncu pripade konjušnica in kopica obljub in lepih besed. Združeni v društvih: Društvo bolnikov z limfomom, Društvo laringektomiranih Slovenije, Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, Europa Donna - slovensko združenje za boj proti raku dojk, Invalidsko društvo ILCO, Kala - društvo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu, Ljubljansko društvo za boj proti raku in Zveza slovenskih društev za boj proti raku ZAHTEVAMO, 1. da vlada RS ustanovi krizni tim, ki začne nemudoma reševati vsa pereča vprašanja, ki zadevajo bolnike z rakom in takoj imenuje odgovorno osebo, ki bo resno organizirala dosedanje neurejeno dogajanje in oblikovala jasen načrt ukrepov: a. za identificiranje in odpravo napak - rešitve je treba najti takoj in jih tudi takoj uvesti v novo stavbo, b. za dokončno ureditev novega Onkološkega inštituta, c. za selitev iz starih stavb v nov Onkološki inštitut in d. za ureditev razpisov za nabavo potrebne opreme za vselitev v nove prostore; 2. da se takoj preneha s selitvami bolnikov, dokler niso odpravljene vse napake: a. legionela ne more in ne sme biti del vsakdanjika bolnikov z rakom – na to ne sme pristati nobena razvita in odgovorna družba, b. bolniki z rakom imamo drugačne potrebe - sanitarije, čakalnice in podobno morajo biti prilagojeni tem našim potrebam, če ne, je nesmiselno, da jih urejamo z davkoplačevalskim denarjem (to, da jih zaradi fizične nemoči ne moremo uporabiti, verjetno ni njihov namen); 3. da se opravi resna analiza stroškov, ki so nastali zaradi neodgovornega vodenja in pomanjkljivega nadzora gradnje, ter napak in zamud pri uporabi nove opreme – in da s tem seznanite davkoplačevalce; 4. da v pregled napak in nadzor nad nadaljnjimi dogajanji na Onkološkem inštitutu vključite v redno sodelovanje predstavnike bolnikov oziroma nevladnih organizacij, ki delujemo na tem področju; 5. da odgovorite na naše zahteve z rešitvami in ne z argumenti, zakaj se do sedaj še ni nič zgodilo. Skrajni rok za odgovor je petek, 16. aprila 2007, do 10.00 ure. Pričakujemo, da bodo naša prizadevanja podprli tudi tisti, ki so prisiljeni delati v nemogočih razmerah - tako zdravniki kot medicinske sestre in ostalo osebje. Želimo si, da bi nas podprli tudi vsi tisti, ki neposredno ne občutijo človeka nevrednih razmer na Onkološkem inštitutu, razumejo pa sočloveka, ki tega ne more več vzdržati. Če zadovoljivega odgovora ne bomo prejeli do petka, 16. aprila 2007, do 10.00 ure, vas bomo primorani na to resno opozoriti s protestom članov vseh društev, ki se bomo zbrali pred parlamentom. Ne potrebujemo več razlag, zahtevamo dejanja! Podpisana društva: Društvo bolnikov z limfomom Društvo laringektomiranih Slovenije Društvo onkoloških bolnikov Slovenije Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk Invalidsko društvo ILCO Kala, društvo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu Ljubljansko društvo za boj proti raku in Zveza slovenskih društev za boj proti raku Ljubljana, 15. marec 2007 V vednost: - France Cukjati, predsednik DZ - Ljubo Germič, DZ, predsednik odbora za zdravstvo - Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic - vodje poslanskih skupin - komisija za peticije ter človekove pravice in enake možnosti - mediji Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 Escada
21. mar 2007 16:33
Kdo je glasoval za vstop v nato? Tisti ki je, je pripomogel k temu, da gre ogromno denarja v železo, ki ga zahteva članstvo v natu, namesto da bi ga namenili za zdravstvo. Lahko si še tako dober direktor, lahko tudi s pravilno izobrazbo, kot je napisu nevem kdo, da doktor nima kaj delat na takem mestu, ma če ti denar dajajo na obroke, potem kaj dosti ne moreš nrdit. Poskusite na tak način obnovit hišo katera razpada, poskusite zgradit novo če vam rata. Menim, da nov onkološki inštitut je zgrajen z velikimi mukami direktrorja, kateri je zbiral denar za njega, kot tudi denar za nove aparate in to z eno samo mislijo OMOGOČIT BOLNIKOM BOLJŠE RAZMERE. In kaj je dobil? Dobil je Slovence na grbo. Kar se tiče napak na novi stavbi, dejte raje ločit med tistimi, ki so jo naročili, sprojektirali, zgradili, prevzeli (upam da veste kdo sodi mednje) in med tistimi, kateri so opozarjali na nevzdržne razmere v stari stavbi (pacienti, zdravniki in ja, tudi direktor je bil med njimi) in zahtevali novo zgradbo. Zdej jo imamo in kot v vsaki novogradnji, lahko je še tako (ne)popolna prihaja do problemov in če krivite direktorja za probleme, kateri se kažejo, potem pa lahko rečem BREZ KOMENTARJA Dejte človeku raje podporo, ker z mislijo, da bi nekdo drugi naredil VEČ, si samo oči zatiskate. Lahko da bi, ali pa,... Lep dan še naprej awstralec
21. mar 2007 16:39
D RAGI MOJO MORAM TUD JAZ PROPOMBIT DALA SEM VELIKO SKOZ NA OI KLINICNEM V MB GOLNIKU TOPOLSCICI IN SE MORAM STRINJAT Z ZIMO CEPRAV NISEM NIKDAR DOLGO CAKALA KPO SEM HODILA NA OBSEVANJA IN KEMO A SE MI ZDI DA PRI RAKAVIH BOLNIKAH JE NAJVEČ VREDNA LEPA BESEDA OD ZDRAVNIKOV IN SESTER vesna kovačič
21. mar 2007 16:43
Awstralec...dobrodošel na forumu, čeprav sem mnenja da si se registriral samo zato, da si lahko točno tu napisal svoj prvi post (alternick mogoče- ma sej nima veze) Če bi bilo vse tako kot praviš ti, potem onkologija nebi bila nacionalna sramota. Kdo od nas pa je rekel, da mora direktor OI požreti ves drek ki se je nabral do sedaj, kdo je rekel, da ni naredil NIČ...Nihče. Dejstvo je, da ni naredil dovolj ( čeprav verjamem , da se je trudil, mogoče premalo....celo preveš, pa so njegova prizadevanja izvodenela) Pa ti lahko trdiš o njegovih prizadevanjih 100%. Mislim da ne...razen če nisi on. Vem pa kdo lahko trdi ....bolniki, ki so že več let stalni prebivalci ali obiskovalci OI. Oni lahko z gotovostjo trdijo kaj je šlo na bolje in kaj ne...njim je treba prisluhnit. Pa saj hudiča...KRIČIJO ŽE NA VES GLAS. Ampak zapomnite si...ko bodo utihnili....BO PREPOZNO Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 21. mar 2007 16:51:55
21. mar 2007 18:49
Vse to kar ste napisali je žalostno toda resnično.Motijo me pa predvsem dve stvari.Kje so sedaj vse tiste humanitarne ustanove,ki znajo privabit podjetja ,da pomagajo graditi naprimer Slovensko vas v Bosni ,pa še kje po svetu(nimam nič proti,pomagajmo).Mislim ,da se vsi spomnete ,da so nam nekaj trgali od plač,da smo dali za stvar,ki je daleč od nas.Res je,bili so potrebni pomoči.Kaj pa sedaj ,ko se gre za naše ljudi,za naš mali narod.Saj na koncu bomo tako in tako, na žalost vsi potrbovali ta inštitut.Ni slovenca,ki ne bi dal za svoj narod(seveda v prave roke).Trgajte nam od plač,če nam že znate za druge stvari.pa končno končajmo to norijo. Druga stvar je pa ta ,da se tako razmetujemo z denarjem za zunanji videz.Samo poglejmo,komu na čast je pedijatrična klinika vsa oblečena s steklom.Saj ne služi niti izolaciji, ampak temu ,da bojo šebolj zaganjal naš denar na čiščenju teh stekl in menjavi ko se bojo s časom razbila.
21. mar 2007 20:16
Nisem brala vseh postov, je pa tudi meni grozno in hudo, za to boleznijo sem izgubila očeta, sedaj ima to bolezen tast in groza kako nič se ne zavzamejo za te bolnike. Tast je bil že dokaj slab in ko so to oni opazili, mu sploh niso več dali ure za kontrolo, češ saj bo ......! Stanje se mu je precej izboljšalo. M i je pa malo čudno, trenutno imam v bolnici, no sedaj je že v zdravilišču tudi taščo, ki si je zlomila roko. Najprej je bila v bolnici tri tedne, kjer je bila zelo zadovoljna, sedaj so jo dali za dva tedna v toplice in najverjetneje ji bojo podaljšali. Lepo, ampak žalostno, da kaj takega ne pripada tudi bolnikom z rakom! Teka
21. mar 2007 20:24
escada je napisal/a: |
Vendelina..se popolnoma strinjam z tabo( verjetno prvič do sedaj) ampak dejstvo je, da si zajela vse kar je potrebno zajeti ( v grobem). Vsekakor se pridružujem protestu...ampak protestu še zdravih smrtnikov republike Slovenije....ker kot je mamamia napisala je pod od podna če bomo dovolili, da protestirajo samo oboleli... Nihče od nas ni imun, nihče neve kaj ga v prihodnosti čaka....tako kot nihče nemore verjeti ko ga doleti... Osebno nisem obolel (še ne -in upam da nikoli), so pa obolele meni dve zeloooo ljube osebe ( žena in sestrica) obe v ISTEM tednu pred božičnimi prazniki leta 2003. Nemorem in negre, da bi se postavil v njihovo kožo takrat ( čeprav , če bolje pomislim, so velio bolje to breme prenašale kot mi svojci), videl sem pa na lastne oči stanje v ustanovah, videl sem ljudi kateri so bili polni upanja in ljudi z žalostjo in grozo v očeh....ne gre, da nebi bil prizadet. Čeprav sem imel v svoji bližini dve osebi....nebom nikoli , ampak RES NIKOLI pozabil dneva na onkološkem institutu, ko so pripeljali otročka starega ..cca 3 leta....na vozičku, brez laskov, bledega, izmučenega in je moral kljub vsej uvidevnosti zdravstvenega osebja in bolnikov lepo čakati na prepišnem in natrpanem hodniku...takrat sem enostavno šel v toaletne prostore in se zjokal kot dojenček -ampak enostavno je prišel tisti trenutek ko sem moral vso bolečino spraviti na dan...Ampak ta otročiček je imel še močan organizem, bolj kot ne pripravljen na boj...kaj pa starejši?? Hvala bogu, žena in sestrica sta zdravljenje zaključile, sedaj je vse uredu....ampak mislim, da tisti občutek straha bo ostal za vedno. Zato drage moje in moji, veliko je stvari v naši deželi ki so nepravilne ( nebom jih našteval, ker se mi zdi da jih je preveč) oblast dela zase in svoje žepe, nas navadne smrtnike, davkplačevalce pa trpajo v konjušnice...NAREDIMO NEKAJ VSI...( kaj in kako, kam se obrnat, komu težit...pa žal nevem...če ima kdo kakšno idejo jo naj napiše...) Sam osebno sem pripravljen na zasipanje odgovornih z e-mailom, pošto, faxom....protest , kjerkoli že bo. Ampak mislim , da peščica nebo dosegla ničesar....zato je potrebna Sloga (pa kakorkoli komunistično se že to slišalo) in vztrajnost in GLAS. Escada |
21. mar 2007 20:27
escada je napisal/a: |
Sicer pa v četrtek na Trenjih: "ONKOLOGIJA NACIONALNA SRAMOTA" Upam, le da bodo prisotno odgovorni vključno z direktorjem Oi, Ministrom in še drugimi odgovornim ( če nebodo spet imeli kakšnih bolj važnih opravkov) Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 21. mar 2007 16:23:19 |
21. mar 2007 20:36
Vsem bolnim pošiljam ogromno pozitivnih misli, energije, moči in upanja na boljši, zdrav jutri! Vsi tisti srečneži, ki ste zdravi si še misliti ne morete kakšno bogastvo je zdravje! To šele vidiš, ko ga izgubiš.. Upam, da se bodo na OI in tudi drugje v zdravstvu, stvari čimprej obrnile na bolje ( saj se že, ampak še vedno prepočasi kot pa bi bilo potrebno)! Na zdravje! MiškolinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi