11. jan 2007 15:23
Madona, pa res ne bom več nič pisala v ostalo!
Človek hoče pomagat, pa povezat skup nekoga, ki delo išče in nekoga, ki išče delavca, pa tudi to ni v redu... Bom rajši pri kuhanju ostala, tam tudi marsičesa ne vem, pa kadar se zmotim, ni ognja v strehi
Mi kdo prijazno razloži, pa je.
Sploh sem pa
spraševala, kako je s tem - poglej še enkrat citirani odlomek, za obema stavkoma sta vprašaja! Z branjem zakonov si res nisem najbližje, zato nisem šla tega študirat in zato tu vprašam, da mi razložijo ljudje bolj poljudno - enako delam tudi pri drugih temah, samo da se tam zato nihče ne usaja.
Sem pa vedno za, da me kdo, ki zadevo pozna, popravi, saj se tako tudi jaz naučim! ne boste verjeli, se rada učima;)
Pa čeprav ne vem, recimo, kako se skuha čebulna juha, lahko vseeno povem nekomu, da jo navadno servirajo z opečenim kruhkom s sirom. ne poznam zadeve v detajle, pa lahko moj detalj vseeno komu koristi, s tem pa nisem rekla, da obvladam čebulno juho.
val, znanka pravi, da že dalj časa išče po domovih, odkar je zvedela za stanje... Zdaj pa mora nekaj narediti, ker se pač čas izteka.
vandelina, znanka bo vesela vseh linkov, če imaš kakega od teh doojev, ki to delajo.
ne vem, kje ste dobile, da bi jo ona rada zaposlila na črno in da bi ji rada malo plačala... Nikjer nisem nič takega zapisala... Se strinjam, da
mora bit v takih delih vključeno zavarovanje za obe strani... To ni delo v prostem času, to je "full time job", kot bi ti napisala:)
Se mi zdi pa več kot razumljivo, da mame pač ne zaupaš kar nekomu, prvemu, ki ti potrka na vrata in ga zanima
samo to, koliko bo zaslužil, izobrazbe in izkušenj s takimi bolniki pa nima...
Frina in za to delo se ti pa zdi, da bi lahko opravljal kar vsakdo, brez izobrazbe, izkušenj s tem??? Pri tem, da se računalništva pa ne more naučit??? Meni se zdi to malo čudno, skrbet za nepokretnega človeka je precej bolj odgovorno in na več nivojih zahtevno delo kot recimo delanje spletnih strani...
Meni se zdi trapasto, da bi kolegica pustila službo, namesto da bi hodila naprej v službo in plačevala nekomu, da skrbi za njeno mamo - tako bi bili dve brezposelni osebi, kar je za državo sigurno težje...
ognjič, se strinjam, razumem ljudi, ki delajo na črno. Če ne dobiš službe, kaj pa naj? In verjamem, da si veliko družin pomočnice z vsemi davki ne bi moglo privoščit, tako si jo pa. Mogoče je to narobe, ampak jaz to gledam iz poz. strani: tako se denar prerazporedi, dobijo ga tudi tisti manj srečni kar se služb tiče... In vsaj nekak preživijo...
frina, vsi se strinjamo, da smo rajši zaposleni kot pa na zavodu! "Zavod za zaposlovanje, to je kraj kjer se končajo sanje..." Kar pravim jaz, je samo to, da se splača pač čim bolj prilagajat trgu dela in pači iskat ovinke, kadar po normalni poti nimaš možnosti... Si pač najt neko delo, karšnokoli pač... In da vsak nasvet prav pride, mogoče ne takoj, ampak čez čas, ne vsakemu, ampak komu...
Če bi pa se morala pri vsakem najprej pozanimat o vseh ozadnjih, da bi mu lahko karkoli pomagala, potem pa ne bi mogla tu nikomur pomagat... Ker nikogar tu ne poznam tako dobro. pa si vseeno lahko pomagamo, samo nasvete o kuhi in o iskanju dela bi morali tretirat enako, pa bi bilo vse ok.
Glede študentskega dela bi omejila čas študija - je že v redu, da tudi delaš nekaj med študijem, ampak ne pa da to delaš do 30tega... Pa ta pravica samo ko si redno vpisan, en pa med pavziranjem, 3x podaljšanim absolventom,... in bi bilo že pol manj:)
Veri