11. jan 2007 10:14
ah, frina, to je pa že mal pretirano. Zdaj bi pa po novem lahko na forum pisali samo tisti, ki se hudo spoznajo na zadevo. Torej, če kdo vpraša kako se naredi kuverturo, mu lahko odgovarja samo profesionalni kuhar al kaj.
Jaz sem tako nadomestilo prejemala pred tremi leti, pa se pač ne spomnim več pod kakšnimi pogoji. Okvirno pa vem, da ta možnost obstaja in se mi ne zdi nič hudo narobe, če to svetujem nekomu naprej. Seveda se bo za konkreten primer itak vsak moral obrniti na zavod, kjer mu bojo to uredili - mi preko foruma mu ne bomo mogli.
Se mi zdi da nasvet, oziroma spodbudna beseda ne bo nikomur škodila, pa tudi če ni podkrepljena s spiskom zakonov, ki stvar urejajo.
Sicer pa se meni tudi nasvet, da naj prijateljica pusti službo, ne zdi optimalen. Če ima seveda prijateljica dobro plačano službo, ki bi ji jo bilo težko pridobiti znova, hkrati ustreza njeni izobrazbi, njenim željam in jo z veseljem opravlja, nima smisla, da jo pusti. Lahko ima celo odpovedni rok v službi tako dolg, da ta možnost ne pride v poštev. Sploh se moramo zavedati, da nismo vsi sposobni skrbeti za težko bolnega človeka in ga 24 ur negovati, pa zato vsaj nekaj ur dela prepustimo drugemu. Veri ni navedla, koliko ji bo plačala.
A vidiš Frina, mimgrede imaš polna usta nasvetov, tudi če ne poznaš podrobnosti, ampak mogoče bo Verini prijateljici tvoj nasvet prišel vendarle prav. Sicer pa kot se v tej temi in oni o plišastih igračah očita - Veri išče nekoga, ki bi bil pripravljen delat za plačilo, ne pa nasvet, kaj naj njena prijateljica naredi.
Sicer pa kot sem že rekla, naslov teme je socialna država, ugotovili smo že, da ta pojem razume vsak drugače, vsak ga oceni s svojega vidika in položaja, vsak najde pomankljivosti, ki pa jih tu sigurno ne bomo rešili. Zato je nesmiselno razpihovati tu slabo voljo, življenje že tako ni preprosto, še bolj nesmiselno se je pa obešati na napake nekoga, ki se na zadevo strokovno ne spozna - konec koncev lahko tudi jaz odprem temo, v kateri sem podkovana in potem žalim, da nima pojma vsakega, ki si bo upal tja kaj napisati.
Pa brez zamere, upam da boš moj komentar sprejela tak kot je - dobronameren.
Lep dan želim, pa čeprav je tak siv in temačen - naj bo pa v srcu lepši.
matilda
Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 11. jan 2007 10:15:38