8. jan 2007 18:36
No naj še jaz povem svoje mnenje. Sem brezposelna od maja lani. Na zavodu za zaposlovanje prejemam denarno nadomestilo 55.800 SIT.(Pišem še v sit, ker nisem pri volji za preračunavanje v €). Mož ima plače 145.000SIT. Na mesec imava za okrog 150.000 SIT položnic. Sem nisem vštela hčerinih položnic, ki jih prinese iz šole in jih ni malo. Raznorazne ekskurzije, pa malica, pa gledališče, pa abonma, pa ... Imava avto, ker ga rabiva (star je 14 let in niti pod razno si ne moreva privoščit novega) Mož dela cele dneve, sobote, nedelje, praznike, skratka ob petkih in svetkih,pa še na razpolago mora biti 24 ur na dan, ko je prost. Naj še povem, da dobi plače ven 118.000 SIT, ker imava kredit, drugače ni šlo. Sicer pa vedno povem dejansko plačo od moža, ker nama ni nihče kriv, da sva vzela kredit. Torej nama ostane po poplačilu položnic okrog 20.000 SIT. Nikomur ne jamrava, ker zato ne bo nič bolje. Ljudje pa itak vemo kakšni so nekateri, privoščljivi da je kaj. Meseca marca dobim zadnjič denarno nadomestilo, potem pa nobene stvari več, ker ima mož previsoko plačo. Me je pa zadnjič pri pogovoru s svetovalko zelo razjezilo, ko je rekla, da telefona ne rabimo, pa interneta ne, pa kabelske ne, pa tudi avta ne. Da naj avto prodava in bova imela malce več denarja. Mimogrede naj povem, da za avto ne bi dobila več kot 100.000 SIT. Potem pa je v istem stavku rekla naj kličem na različne firme za delo, pogledam po internetu in naj se peljem kdaj tudi kaj pogledat v kak drug kraj. Lepo vas prosim, povejte mi če so normalni. Po meni je kar pokalo in potem nisem mogla bit več tiho in sem gospo vprašala, če se norčuje iz mene. Ko pa sem šla dvakrat na razgovor v zelo oddaljen kraj, mi pa še za prevoz niso povrnili, češ, zakaj pa sem šla s svojim avtom in ne avtobusom ali vlakom, ker samo vozna karta velja za povrnitev stroškov, če pa greš s svojim avtom, pa ti zaenkrat ne pripada nič. In to naj bi bila naša sociala. Mimogrede naj še omenim, da sem od maja lani do vključno danes poslala 248 prošenj za delo in opravila 87 razgovorov po telefonu, pa sem odgovor dobila samo iz Hoferja ( seveda negativen ). Imam pa sosede, ki imajo vsega ne samo dosti, ampak veliko preveč in ne vprašajte kaj vsega ne počnejo z denarjem. Ni vredno, da sploh govorim o tem, ker se je samo za zjokat.Toliko o te koliko človek dobi od države, ki je zame gnila. Se pa strinjam z ninciko, ki pravi, da je reven tisti, ki nima niti za kruh. Joj , sem se kar malce preveč razpisala, a si nisem mogla kaj, da se ne bi oglasila. Pa brez zamere. LP! fakin712