26. sep 2006 9:17
rimljanka je napisal/a: |
Malce nenavadna kombinacija: ne gledaš nečesa, hkrati pa popolnoma poznaš vsebino. rimljanka |
26. sep 2006 9:17
rimljanka je napisal/a: |
Malce nenavadna kombinacija: ne gledaš nečesa, hkrati pa popolnoma poznaš vsebino. rimljanka |
26. sep 2006 11:04
Pri nas se tv zelo malo gleda-sem pa včeraj opazila da je gledal bar moj 17 letni sin,in kar naj,zakaj pa ne.Razočarane gospodinje so pa tudi meni všeč in sem gledala že celo drugo sezono,ampak ne preko tv ,ker so vmes same reklame. Menim ,da je Bar namenjen mlajši generaciji in zato mene tudi ne pritegne. kuharca37
26. sep 2006 11:07
ravno sem prebrala Barov splet.....včeraj so bili vsi noro razposojeni......me prav zanima kako je kaj bil priden tisti vojakec potem včeraj zvečer ......ko mu mama lahko usesa navije ....hihhii.... vegeterianka
26. sep 2006 11:11
Mar samo meni še ni jasno? Iz pretekle sezone se spominjam samo nekega čudnega stanovanja oz. prostorov, v katerih so ljudje spali na tleh, gledali pa smo jih kot ptički, nekako navzdol, ker so bile kamere tako nameščene. Očitno sem najslabše seznanjena in si bom morala pogledala zadevo, da bom vsaj vedela o čem govorite. Pri nadaljevankah pa opažam, da je običajno 1. sezona dobra, vsaka naslednja pa je vse bolj čudna, štorije se nekako za lase privlečene. Glejte, kar vam paše in kar utegnete! riba-ribica
26. sep 2006 11:21
Na pisanje rimljanke - sem gledala bare in druge reality showe, ampak le toliko, da sem ugovotila, zakaj jih po tistem ne gledam več. Pač moram včasih iz čisto poklicnih razlogov odgledat marsikaj. Tako da so moje odločitve o tem, kaj gledam in česa ne, posledica temeljitega ogleda vsaj ene oddaje. Toliko v pojasnilo, da ne bo izpadlo, da kritizram, ne da bi prej pogledala. Mamamia mamamia
26. sep 2006 11:56
A ta tema je še odprta - oziroma, diskusija se je razvila..... Rada bi opozorila na naslednje - ja, komunikacijske teorije dejansko delijo javnosti na javnosti z nizkim, srednjim in visokim okusom (in to tudi malo drugače imenujejo, ampak v principu je tako - tega se učijo študentje na družboslovju in humanistiki od prvega letnika dalje) - ja, informacije (pa to ni samo zabavni program na TV, vsi mediji funkcionirajo po tem sistemu) so dejansko formirane tako, da so usmerjene na kategorije občinstva glede na to, kakšen je njihov okus. In sedaj veliki obrat: Nikakor ne pomeni, da to če človek gleda/posluša nekaj, kar bi po vseh kriterijih lahko uvrstili v "ponudbo za nižji okus", da to tega konkretnega posameznika že avtomatično uvršča med osebe z nižjim okusom - ergo, da je "podn". Kje pa. Čisto vsi imamo svoje "guilty pleasures" in čisto vsi imamo radi kakšen kič (to nas dela ljudi). Spomnim se proti koncu faksa, smo vse punce ob pol sedmih zvečer gledale na hrvaški tv Santo Barbaro in to samo zaradi tega, ker nam je bil všeč igralec, ki je igral Masona (ko je tisti igralec odkorakal iz serije, smo nehale) - in še danes (pa smo vse ladies s kariero) nostalgično vzdihujemo po skrajno bizarnih zapletih tiste žajfe, ampak prvi Mason je bil pa car.... Pa pri frizerju tudi rada pogledam revije, v katerih je veliko slik, malo teksta in velik font...:) Malo kiča je prava stvar. Ampak vse gre z mero. Problem nastane, če človek glavnino informacij dobiva na kiču, rumenih medijih, ker bo potem začel rumeno razmišljati. In problem reality šova, ki je odprl to temo, je ravno tam, da so vanj rekrutirali mlade ljudi, ki zelo zelo rumeno razmišljajo (sanje o hitrem uspehu in zaslužku pa edini matr je v tem, da si kao tri mesece "zaprt"). Ti otroci (in koliko se jih je šele prijavilo, da so vzeli tiste najbolj "prodorne") rumeno razmišljajo zaradi tega, ker so se prvih dvajset let oblikovali v okolju, ki je razmišljalo rumeno. Kavelj 22 pa je v tem, da "rumeni" ljudje ne vedo, da so rumeni.... S tem, da če je nekdo rumen pri 62-h, ni hudega, nekakšna penzija ga bo že našla, za kruh, mleko in položnice bo, Če pa je nekdo rumen pri 20-h, je pa zelo majhna verjetnost, da bo z rumeno držo prišel do svojega 62-tega leta. Vendelina jr.
26. sep 2006 12:45
Veš kaj Vendelina, jaz pa mislim, da te slej ali prej življenje postavi na trdna tla in ko se to zgodi, hitro spremeniš barvo, saj vsi vemo, da življenje ni pravljica - vsaj za veliko večino ne. Lep dan vsem skupaj rrr
26. sep 2006 12:56
Vendelina jr., s strinjam - včasih paše kakšen kič, samo vic je v tem, da se zavedam da gre za kič in s tem v zvezi le za občasno "pregreho". Tudi sama pri zobozdravniku ali frizerju obvezno zalistam kakšno rumeno revijo in s tem dobim dozo "flavz" za neslednje pol leta... Je pa zanimivo, da te zadeve vedno delujejo le v eno smer. Primer: S sosedo in njenim fantom smo se vračali s hribov in tip je v avtu vrtel neko kič muziko s komentarjem "da to vrti posebno meni na čast", ker ve kako zelo me taka muzika spravi v slabo voljo. Jaz sem bila modro tiho in sem si mislila: Poslušaj srči, jaz se vedno lahko nekako prilagodim in poslušam tvoj "šrot", ti pa nikoli ne boš mogel poslušati tega, kar poslušam jaz. V tem je cel štos... ivonja P.S. Ribaracarak a lahko prosim tole svojo "tezo" malo bolj objasniš, ker namreč ne razumem, kaj pravzaprav hočeš povedati?! Kaj ima življenje na "trdnih tleh" veze z rumenimi mediji?! ivonja
26. sep 2006 12:57
Joooj, kaj ko ne bi več komplicirale, drage moje bejbe...tema je za čvekanje o baru..torej ne za pisanje romanov o vsem in mogočem..no, vsaj meni se zdi to brezveze. Pogledaš temo..aha, bar..obstajata 2 možnosti: 1. če ga gledaš, boš z veseljem pogledal, kaj o vsem tem mislijo drugi, za koga navijajo, kaj se jim zdi fajn, kaj ne, itd... 2. če ga ne gledaš, pač ne bereš te teme, ker tistim iz točke 1, se vsekakor ne da brat vaših "razmišljanj" o tem, ali je to pametno gledat ali ne... Pa brez zamere! jessy6
26. sep 2006 13:06
Ne vem zakaj se vsakič ko se začne kakšna malo bolj konstruktivna debata, najde nekdo, ki predlaga naj nehamo komplicirat. Pač ne beri, če se ti zdi preveč komplicirano in brezveze. Pa brez zamere! ivonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Najbolj enostavni piškoti s črto
Cheesecake