A ste za rekreacijo...?

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

16. avg 2008 17:45

jaz sem belokranjka tako da bled pride na vrsto enkrat na leto, ko pridemo v vaše kraje na kakšen izlet. Mislim, da je na tem forumu zelo malo dolenjcev oz. belokranjcev in se bomo družili samo preko spleta ariella

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. avg 2008 19:38

ariella, saj jaz sem v kapitali, misilila pa sem iti jutri na Bled, ker je organiziran tek okoli jezera, pa zaradi gužve na cestah raje ne bom šla. Bo bicikel prišel na vrsto.

Loni Makaroni

Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 16. avg 2008 19:38:42

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

29. avg 2008 15:19

teče že 4 tedne, pa naenkrat lahko tečem 4 min. je še katera tako brez kondicije kot jaz? MAJAA

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

29. avg 2008 16:49

Majaa, glede na to da tečeš že štiri tedne, se mi štiri minute teka zdi zelo malo. Če malo ugibam, bi rekel, da začneš teči daleč prehitro in te zato zmanjka po štirih minutah. Začni lepo počasi, kontroliraj hitrost, ali še bolje utrip, ko boš skoraj pred tem, da bi končala, tek še bolj upočasni (tudi med tekom se da počivati), če pa ne bo šlo, pa nadaljuj s hojo. Ko se boš odpočila, pa nadaljuj s tekom. Tako nekako lahko stopnjuješ, pa ne s hitrostjo, ampak s pretečeno razdaljo. Če boš s tekom nadaljevala, se ne ustraši bolečin v mišicah, brez tega verjetno ne bo šlo. Tako pač je; mlečna kislina, mišice se začnejo razvijati.... Ob tem boš seveda deležna tudi "dobronamernih" nasvetov prijateljev o škodljivosti teka za hrbtenico, kosti, telo itd. Ne jim verjet, ker pojma nimajo. Ko pa boš postala prava tekačica, pa bodo tovrstne težave seveda minile. Ogromno pa najdeš tudi na tekaškem forom:u www.tekaskiforum.net , kjer se lahko posvetujš s sotrpini in z izkušenimi tekači. lp Vlado Sporočilo je spremenil(a) Vlado dne 29. avg 2008 16:51:55

MAJAA  

29. avg 2008 17:43

tečem po planu, malo si ga prilagajam in ker NIKOLI nesm tekla, pravzaprav sem ponosna na te moje 4 min. seveda pa mislim vztrajat. tečem po polžje, noge me boljo in komaj čakam, da na mobitelu zapiska in je na vrsti hoja.nekoč bo že bolje MAJAA

Loni  

29. avg 2008 19:13

Predvidevam, da tečeš neke vrste intervale - 4 minute tečeš in potem hodiš ter ponavljaš. Koliko ponovitev pa in pa koliko pavze imaš med posameznimi teki?

Sicer pa na TF obstaja tudi polžja sekcija, ravno za začetnike, tako kot Vlado ti tudi jaz priporočam, da si ga malce ogledaš. Pa še prav fajn dečve so, no, tudi kak dečko se najde.

Loni Makaroni

MAJAA  

30. avg 2008 18:02

tako je,hodim in tečem začela sem z 1:1, zdaj se, že na 4 (tek):3(hoja), z dvema dnevoma presledka in sicer od 1.avgusta. bom pogledala še na TK. hvala MAJAA

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

30. avg 2008 22:49

Jutri dopoldan en krog s kolesom, če ne bo .

KK - Bizeljsko - Bistrica ob Sotli -  Kumrovec - Klanjec - Tuhinske toplice 2x in neki iz roštilja - Kraljevec na Sutli - Dobova - Brežice še eno  - in nazaj v KK.

Če bo kdo na tej relaciji se lahk srečamo al pa kak km skup peljemo al pa kak zaužijemo.

Matjaž

Loni  

31. avg 2008 0:05

Hudimana, a nisi mogel tega danes počet, ko sem bila v tistih koncih - smo imeli žurko ob postavljanju klopotca plus en rojstni dan.

Drugače pa se grem jaz jutri pretvarjat, da obvladam 25 krogov na stadionu, ki mi je še zdaj nočna mora. Grem malo psiho stestirat, drugače mi 10 km ne prestavlja problemov. Pa še startno cifro s svojim imenom gor bom dobila

Loni Makaroni

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

31. avg 2008 10:57

MAJAA je napisal/a:
tako je,hodim in tečem začela sem z 1:1, zdaj se, že na 4 (tek):3(hoja), z dvema dnevoma presledka in sicer od 1.avgusta. bom pogledala še na TK. hvala MAJAA
JA, ja, to je to, samo tako dalje, te v prejšnjem postu nisem dobro razumel. Se pravi, da tečeš 16 min. Pa kaj potem če ni v enem kosu, bo že. Samo tako dalje! lp Vlado

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti