20. jul 2006 12:49
Ne, na morje ne bi šla brez svoje družine. Veš, saj to je tako komplicirano, tkole pisat, ker je težko vse v takle post zajeti... Na morju sem kvečjemu s tamalo sama, to ja. Da bi šla zdajle z enim kolegom mi na kraj pameti ne pade. Ko imaš enkrat družino, se malce drugače organiziraš. Prej me recimo ni bilo domov do šestih, sedmih zvečer kdaj pa kdaj. Ali pa ko je mož tudi delal ali bil kje, pa sva se dobila. Zdaj moram jit po tamalo in tega ni več. Vsak dan ob pol petih, pa če se na glavo postavim. Ampak se vse da. Tudi moje kavice ostajajo. Da pa bi se podredila možu, da bi mi vsiljeval občutke krivde. Ne vem. Verjetno se sploh poročila ne bi z njim. Jaz prav rabim čas sama zase. Pa sva z možem povsod skupaj, kjer se le da. Nisem ena izmed tistih, ki morajo povsod same hodit. Je pa druga pesem, naša stara mama. Njej je to čisto drug svet. In za tisto Turčijo ni mogla spat, ker se je bala, da se bo moj zaradi tega nehal dobivat z mano. No, se je uštela. Jaz pa sem se navadila take pripombe preslišat, ker tudi modrosti starih mam ne držijo vedno. In vse je odsev osebnostne zrelosti in razvoja. Kar sem naredila pred recimo desetimi leti morda danes ne bi. Je pa res, ko nisi vezan, brez otrok... Da bi takrat odpovedala Turčijo? Zakaj? Z mojim sem se dobivala 14 dni. Da bi mi vse padlo v vodo, bi bilo neumno. Sploh takrat nisem vedela, ali bo kaj trdnejšega iz tega. Všeč mi je bil, ampak za dobor vezo moraš nekoga bolje spoznat. In tudi on se je strinjal s tem. Dala sem mu ključe od stanovanja, pa sem rekla, da lahko spi pri meni, pa papagaja mi je hranil. In že takratni bilo nobenih problemov glede tega da sem šla. Je bil toliko zrel, da je pretehtal in videl, da je tako najboljše. Takrat sem v Turčiji spoznala enega kolega, ki je čez dve lleti prišel k meni, k nama. Sva bila že poročena. Pa je nameravla ostati 14 dni, potem je ostal en mesec. Pri nama, spal je pri moji mami, meli smo se super. Cela moja familija se je ukvarjala z njim. Moj mož in on sta grozno dobra kolega postala. Lani je šla moja sestra dol v Turčijo k njemu. Mi je poslal darila za mojo punčko. Midva čakava, da punčka zraste, da bomo šli ali vsi, ali pa midva dol k njemu na obisk. Jaz sem polna enih hecnih poznanstev in pripetij...