Prijateljstvo

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

17. jul 2006 8:29

Mislim, da imaš lahko prijateljev veliko (ali pa malo - odvisno od značaja) in ti so seveda moški in ženske. Najboljši prijatelj nasprotnega spola (oz. istega, če si gej ali lezbijka) pa je lahko le tvoj partner. To je tisti, s katerim deliš vse. Če morda zaupaš več in bolj prijatelju kot partnerju nekaj ne štima v partnerski zvezi. Saj veš, če imaš nekoga res zelo rad in želiš z njim deliti vse - to vključuje tudi intimnost - prej ko slej. Lep pozdrav lunacka Sporočilo je spremenil(a) lunacka dne 17. jul 2006 08:40:02

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

17. jul 2006 9:08

hm, vsi menite, da je možno.. Jaz osebno tudi mislim, da je možno, a se v praksi pogosto drugače pokaže. Če sta si dva tako zelo blizu, da si delita vse skrivnosti, ki jih legalna partnerja ne vesta, sta si gotovo tudi simpatična..in od tu pa do tega , da se vprašaš " le kako on to v postelji dela?" je le majhen korak. In potem si morda rečeš, da bi bilo zanimivo to ugotoviti, ali pa , preprosto, sploh ne veš, kdaj se ti priplazi drugačno čustvo, ki ga sploh nisi planiral, a pride do bližine in te potegne..Če pa si to nenadoma zelo želiš in si tega ne dovoliš, pa ni ravno herojstvo...Morda zamudiš svojo priložnost! To je zgolj moje mnenje...absoluitne resnice, saj veste, pa tako ni! Seveda, govorim le o tesnih prijateljstvih in ne o takih, da greš vsake toliko na kavo, ...občasna srečanja... Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 17. jul 2006 09:11:35

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. jul 2006 10:01

Moja čisto osebna izkušnja pa kaže, da se zveza, ki je vsebovala tudi posteljno izkušnjo, lahko sprevrže v trdno in trajno prijateljstvo. Moje traja že več kot 20 let in ne njemu ne meni na kraj pameti več ne pride, da bi ponavljala nekaj, kar sva pred 25 leti dala skoz...Tudi oba najina partnerja vesta, kaj je bilo (takrat še nismo bili skupaj) in kako je zdaj in ni nobenih problemov...Moj mož ve, komu včasih jokam na rami, njegova žena tudi ve, kdo mu v dopustniškem času po SMS vošči rojstni dan in od koga njegova družina vsako leto dobi polno škatlo božičnih piškotov...Je pa to možno samo v primeru, če si partnerja, torej mož in žena, res zaupata in se ne razžirata z dvomi. Pri nas to pač funkcionira. Je pa tudi prijateljstvo odvisno od človeka, ne od spola. Je pa včasih morda upoštevati rek, da moraš s prijateljem ravnati kot s sliko - postaviti ga v najboljšo luč...MAmamia mamamia

TORTICA  

17. jul 2006 10:14

Se zelo strinjam, Mamamia, da se taka zveza, ki je to vsebovala, lahko sprevrže v zelo močno prijateljstvo. Je pa zelo redko, da znajo ljudje na tako zrel način, kot npr. si to znala ti in vajini družini odreagirati. čestitam! Je pa torej zveza le šla preko te iskušnje...kar ni nič narobe. Osebno menim, da ima človek lahko rad več ljudi tudi nasprotnega spola kar pa še zdaleč ni narobe. marsikdaj se moramo malo otresti spon puritanstva in pritiskov oz. navodil katoliške cerkve..kar pa seveda ne pomeni, da skačemo v tuje postelje kar vsevprek...ne, to pa spet ni to! Zavedati se moramo, da se pri vsake tovrstnem stiku preko sončnega pleteža izmenja energija med partnerjema in partnerja si pustita neizbrisen pečat do konca življenja, na nek način si vstopita v življenje in en del za vedno ostane....

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

17. jul 2006 10:36

Hmm, kaj pa je potemtakem partnerski odnos - bom šla malo v ekstrem in malo obrnila - samo seks, izpovemo in zaupamo se pa najboljšemu prijatelju? Seveda vem, da ni tako črno-belo - gotovo ne. In vsak ima svoj pogled na tako osebne stvari. Le razmišljam ... Takrat, ko ti je najhujše in najlepše - s kom deliš trenutke? Najbrž si vsak želi, da bi bil to njegov partner. lunacka

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. jul 2006 11:27

Jaz se strinjam s Tortico! Zelo zelo težko si z nekom recimo dober družinski prijatelj, če si z njim že skočil med rjuhe. In ja, stvari si deliš s partnerjem, ampak kako zelo zelo ti gre na živce nejgova tašča, pa nekomu drugemu veliko lažje in brez zadržkov sčvekaš. Svojemu partnerju malce bolj obzirno... Pa marsikdaj sta si s partnerjem tako različna, da vaju ne zanimajo iste stvari. Jaz mu sicer povem vse, ampak njega morda ene knjiga ne zanima toliko, kot zanima mene. Pa s kakim prijatelejm ure in ure debatiram o tem. In moj mož ima pravico do zasebnosti, do lastnih interesov... Ne vem zakaj bi ga posiljevala z vsem, kar zanima mene?

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

17. jul 2006 11:29

Tudi jaz, in verjetno ne le jaz, imam veliko "prijatljev" nasprotnega spola, vendar ne pravega. Sem pa mišljenja, da prijateljstvo med moškim in žensko ni možno, ker se rado spremeni v drugačna čustva. Vesela sem, da se vas je kar nekaj odzvalo na to temo. Hvala punce, prav lepo vas je prebrati, vendar zanimivo bi bilo prebrati tudi kakšno moško mnenje.

TORTICA  

17. jul 2006 11:33

Lunačka, mislim, da tudi s tem ni nič narobe. Z nekom se dobro ujemeš v pogovoru, z drugim pa v seksu. Dokler vse laufa, bi sereklo oz. če v tem trikotniku ni nihče prizadet gotovo ni nič narobe. To, da je nekaj narobe nam povedo občutki, užaljenost enega...pa še to ne pomeni, da je treba končati, treba pa je "predelati probleme". pogosto gre le za vcepljena prepričanja, ki jih družba ( oz. katoliška cesrkev) ne sprejema, včasih pa si sami hočemo preveč lastiti nekoga, kar tudi ni v redu... Sem pa prepričana, da z nobenim ne greš v seks le zaradi seksa, nekaj še mora biti, nekaj te vleče in če te vleče, si pač dovoliš. Seks je vedno izmenjava, kot sem že prej zapisala, a izmenjava na vseh nivojih. Nekaj daš ( ker želiš dati) in nekaj dobiš. Ni pa prav če hočeš le nekaj dobiti in nič dati..in če daš le, da nekaj dobiš...mora biti še srce zraven...

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. jul 2006 11:45

... In če simpatija preide v seks, ni nikoli več isto. Pa četudi je šlo za enkratno avanturo. Je nekaj, kar se vleče vmes kot breme. In če je Mamamii uspelo, čestitke. Meni ni...

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jul 2006 12:17

Prijateljstvo med moškim in moškim je možno. Prijateljstvo med žensko in žensko je možno. Prijateljstvo med žensko in moškim je možno. Vse tri variante zdržijo neodvisno od tega, kakšno ima kdo spolno usmerjenost. Dva heteroseksualca lahko stopita v prijateljski odnos z istim/nasprotnim spolom in to isto velja tudi za istospolno usmerjene. Ni treba, da je povsod in takoj tudi erotika. Toliko o načelnem nivoju. Ker, če kdo za kakšen konkretni odnos sprašuje načelno vprašanje o tem, če je možno prijateljstvo med žensko in moškim, potem je odgovor jasen. V tistem konkretnem odnosu je erotika (vsaj eden od udeležencev je začel drugega doživljati kot seksualni subjekt): morda je bila vedno, pa se ni opazila, morda se je pojavila kasneje...v vsakem primeru, ko nekdo sprašuje nekaj splošnega v bistvu sprašuje, če je njegov konkretni odnos takšen, kot je mislil/mislila, da je, ali pa so šle stvari že v drugo smer. Če konkretno izpraševalko, ki je načelo to temo zanima, če so šle stvari že v drugo smer - ja seveda so šle. To vprašanje ni več potrebno. Potrebno je drugo: Kaj nameravaš sedaj storiti. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti