17. jul 2006 13:34
Mogoče sem bila premalo natančna, mislim na lidkino pripombo - moj prijatelj ne sodi med naše najožje družinske prijatelje, čeprav se z mojim možem poznata in kdaj ob naključnem srečanju tudi kakšno rečeta (kolikor vem, ne o meni, hehe). Pravzaprav pozna vse moje moške prijatelje (trije so, a samo z enim me veže tista opisana izkušnja). Pritrjujem Vendelini jr. , že od prvih treh vrstic dalje. Morda pa je moje dojemanje o možnem tesnem in zaupnem prijateljstvu med moškim in žensko široko tudi zaradi tega, ker v tem prijateljstvu ne iščem ničesar, česar sicer ne bi imela. Moj mož je tudi moj prijatelj, zaupnik, tisti, ki mi stoji ob strani, ko mi je hudo, s katerim rešujeva vrsto vsakdanjih družinskih problemov, je človek, s katerim se neizmerno zabavam in s katerim se že četrt stoletja iz dneva v dan smejim, bodisi doma, bodisi kje zunaj, ko greva kam malo posedet.... In še vedno imava tudi vsak svojo družbo, s katero greva kdaj ven, torej vsak s svojimi. Moj mož pač ni moja last in meni je najbolj normalna stvar pod soncem, da ima nekaj časa samo zase, pa kakorkoli ga že izrablja. Tako kot tudi on meni pusti dihat. Je pa res, da niti enega od naših najtesnejših, torej družinskih prijateljev, nikdar nisem niti za trenutek gledala drugače kot prijatelja...meni so tako rekoč brezspolni, so pač ljudje, s katerimi se rada družim in zabavam in ki so tu, ko jih potrebujem.... Sicer pa - različni smo si kot ljudje, tudi naše življenjske preizkušnje in izkušnje so različne. Morda smo pa anamariji 1 vsaj malce pomagali, da razjasni kakšno dilemo. Mamamia mamamia