Stran s kuhinjskim loncem?

sycia  

član od: 4.12.2001

sporočila: 139

3. mar 2002 13:08

Henri, urinoterapija je itak že cela znanost, mal si preber kakšno Auro. Konc koncev je tud sponzor Kul.Slo. Glede kakcev... to je tako kot pri mleku: če piješ mleko, ga pij od "svoje vrste". Tako da delamo čisto narobe, ker pijemo kravje mleko (kakor kdo misli, no). Nekateri smo zato postali alergični na kravje mleko. **** happens. Kakci pa naj bi tud mel v seb še ogromno neprebavljenih stvari, pa neke vitamine pa to. No, ne morem tega zagovarjat, ker teh stvari pa še res nisem nikol probala... Glede piknika: Kako bodo jedli vegetarijanci in ostali, ki ne jedo hrane, ki jo vi načrtujete skombinirati? Plačamo vsi isto, na boljšem so pa tisti, ki jedo meso? lepo podavljeni vsi skup Sycia

neznan uporabnik

4. mar 2002 13:31

Sycia in Henri, hojla tole s kakci je pa prislo ze tako dalec, da bom bolj podrobno prestudirala kaksno literaturo na to temo. Da nekatere zivali, med njimi tudi moj morski prasicek, jedo svoje iztrebke, mi je jasno. Da to pocnejo zaradi nadomestitve nekaterih primanjkujocih mineralov, tudi. Vendar pa, Clovek? Ze nase iztrebljanje ni nicemur podobno. Ce se pes ali glodalec pravilno prehranjujeta, izlocata bobke, ki so trdi. Kako pa odvajamo ljudje, pa vsak zase ve. Ze vonj je blazno odbijajoc. Res moram malo predelati tole snov. Ko bom bolj na tekocem, ali pa tudi ne, vam sporocim se vir in avtorja. Kar se mleka tice, se pa krepko strinjam s tabo Sycia. Ljudje naj bi uzivali mleko le kot dojencki in v prvih fazah svojega razvoja. Tudi ostali zivalski mladici samo v casu svojega razvoja uzivajo materino mleko, potem pa nic vec. Tak je nauk, od nas samih je odvisno ali ga bomo upostevali ali pa ne. Da bi zadovoljila mlecne potrebe svoje hcere, ki ne je ne sira ne skute, popije pa ogromno mleka s kakavom, bi potrebovala celo mlekarno. Pri njej tale nauk sploh odpade, ker je zelo izbircna. Zato pa smo individumi in vso pravico imamo do tega. Se naprej en lep dan.

sycia  

4. mar 2002 23:38

Balti Sycia

svetladom  

član od: 30.1.2002

sporočila: 49

6. mar 2002 23:12

Nihče ni prikrajšan, če ne je mesa , samo , da v tej hrani uživa. Tudi jaz imam dvakrat na mesec vegetarijanski dan.. Se zgodi spontano. Če sem en teden jedla meso pri vsakem obedu, mi sam organizem reče: pojej kakšne jajčevce s sirom, pa zabeljeno cvetačo, pa kumarično solato z jogurtom. Dobro, okusno..To mi tisti dan prija in sem dan ali dva čisti vegetarijanec - ko pa mi zadiši kaj mesnatega - pa pojem kakšno pečenko ali pražena jeterca...Menim, da bi se pri prehrani morali zanašati bolj na svoje občutke - kar ti diši, to ti manjka in to jej. To organizem potrebuje. Temu jaz rečem zdrava prehrana. svetladom

sycia  

6. mar 2002 23:37

Svetladom, tako sem jaz jedla med nosečnostjo. Drugače sem (bila) popolni vegetarijanec, od zanositve naprej pa sem jedla "po ukazu telesa". LP Sycia

svetladom  

7. mar 2002 0:10

Sycia! No, vidim, da nisem edini "nočni čuk". Med nosečnostjo pa sem jedla: mandarine (na kile) alpsko mleko (na litre) in sendviče s piščančjo pariško salamo. Močno sem se morala potruditi, da sem možu spekla kakšen kremenatl. Mi je smrdelo skoraj vse. Je pa mislim moja filozofija kar dobra, čeprav glede na to, da sem velik kulinarik, sem kaznovana z zelo izbirčno hčerko. Me je to nekaj časa zelo morilo. Kuham (vsaj mislim) dobro in pestro, pripravljena sem na nove okuse in izzive, moj otrok pa se na to požvižga. Ona je pariški puranji zrezek, pa naravni puranji, pa pomfri, hamburger, pizzo, špinačo, potem pa se že neha...Aja, štefani pečenka gre skozi, pa dosti sveže zelenjave, določega mesa ne je, ker je živaloljubec (ne konjsko, ne divjačino, ne zajca, ne race ali gosi... itd.) Se ji vse smili. V zadnjem času ne je niti svinjine s hrustljavo kožico, ker se ji pujsek smili...Japonce pa Norvežane pa bi tako ukinila zaradi kitolova. M orda bomo res pristali samo na morskih algah in gobah, kakor znanstveniki napovedujejo našo prihodnjost. No ja - jaz bom preživela. svetladom

svetladom  

7. mar 2002 0:17

Sycia! Oprosti, spregledala sem tvoje vprašanje glede vegetarijancev na pikniku. Ne vem, kako bo z ostalimi udeleženci, ampak če boš zadovoljna z kakšnimi jajčevci ali bučkami na žaru ali kakšno dobro solato z jogurtovim dresingom, menim, da ne bo problema - samo ne vem v katero vrsto vegetarijancev spadaš- ki jedo živalske produkte ali ne ( t.j. jajca, sir, skuto?) Se bo že kaj začaralo, če bo kaj iz piknika, pa še iniciative prosim- pa Jernej - kakšen vprašalnik (morda jalovo delo, mogoče pa bo izjema potrdila pravilo). svetladom

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti