Stran s kuhinjskim loncem?

neznan uporabnik

28. nov 2001 13:20

Nič ni narobe, če tema postane vroča, pa čeprav ima vsak svoj način izražanja, ki potem druge zbode... Samo ne pisati neumnosti, simonka, lepo prosim. Mislim, da že v osnovni šoli razložijo osnove anatomije in fiziologije prežvekovalcev, da je jasno, da na kravji prehrani ne more živeti nihče drug. Primerjava bi bila veliko bolj umestna z vsejedim prašičem ali pa z medvedom - ki je tipični predstavnik zveri, pa kljub temu je živalske beljakovine izjemoma - ob specifičnih potrebah.

neznan uporabnik

28. nov 2001 14:13

Živjo! Samo nekaj bi pripomnila... Prašiči so vsejedi, kot mi... pravite, da je primerjava bolj smiselna. Se strinjam! Ampak, ali ste slišali, da so prašiči, ki jedo pomije (se pravi tudi kuhano hrano) prerejeni oziroma če se konkretneje izrazim, da so polni špeha in masti! Starejši so me podučili, da so s pomijami filani prašiči precej slabši! Nisem presnojedka in nikogar ne zagovarjam. Zaenkrat se mi zdi, da je meso občasno celo potrebno, popolnoma pa se strinjam, da bi morali jesti le surovo sadje in zelenjavo. Sicer pa se mi zdi brezglavo napadanje tako enih kakor drugih popolnoma nesmiselno. Naša prehrana škodi samo nam - vsa čast presnojedcem! Lep pozdrav! Ana

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

29. nov 2001 15:37

Spostovane gospe: Megi, Malanova, Helena, Sara in Simonka pa tudi spostovano gospodje: Murko, Perlic in Kopitar hvala za Vase tako odkrito podano osebno mnenje v zvezi s presnojedci Lep pozdrav vsem Henri Ratej

neznan uporabnik

3. dec 2001 7:13

Jaz Franc Murko priznam, da včasih s prehrano škodim samemu sebi. V zadnjih dvajsetih letih sem se kar malo poredil, pa naj Veverici povem, da bi bili tudi prašiči manj debeli, če bi se več gibali, tako pa ždijo privezani v boksih njihove velikosti. Hvala ! Murko Franc

neznan uporabnik

3. dec 2001 11:39

Dober razlog, da postanete mesojedec. Oglejte si prispevke na osrednjih informativnih oddajah POP-TVja in TV-SLO. Ob komentarju v zvezi Jakobs-Kreutzfeldove bolezni, slinavke, parkljevke in drugih živalskih bolezni si lahko ogledujemo posnetke iz kalvnic, kjer četverijo, razkosavajo ...in kako so se angleži spravili nad obolele živali kar z mitraljezi in napalmom. Razumem veverico, da je edina klobasa, ki jo je držala v roki sicer bila iz živega mesa, pa vseeno verjetno ne živalskega izvora. Simonka, nihče te ni primerjal s simentalko. Navzlic tvojemu prežvekovanju upam, da je tvoja storilnost večja, kot pri kravi. Za višji duhovni nivo, ki ga že obešaš na veliki zvon, pa človek ne potrebuje drugačnega trakta. Milan Perlič

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

3. dec 2001 12:30

MISLIM, DA STE ZAPLULI ŽE V NEVARNE VODE! MARTIKA Marta Vidovič

neznan uporabnik

25. jan 2002 18:39

Helena: Povedala si bistvo, vendar 75% ne drzi. Pravi presnojedec uziva 90% sadja in 10% zelenjave ter orescke. Le ti morajo biti neprazeni, neslani in v surovi obliki, ki pa je za marsikoga neokusna. Lahko uziva tofu ampak narejen doma, npr iz soje in vode. Priprava po posebnem postopku. Niti malo ni podoben kupljenemu. Pogojno skuto in sir, pridelano doma. Pa se, pa se. Tezave ne izvirajo iz kuhinjskega lonca ampak iz same hrane. Bistvo presne hrane je, da se uziva "ZIVA". Cebula, ki dolgo stoji, pozene na vrhu in krompir zacne kaliti. Ker je ziv in neobdelan. Skuhan krompir ne bo nikoli kalil in izgubil bo vse pomembne vitamine, predvsem vitamin C, ki se skriva pod lupino. Z vnasanjem zive hrane v telo, ta v telesu "DELA". Take stvari je tezko razlagati in razloziti nekomu, ki za to ni dojemljiv. Vsak clovek zase najbolje ve in se tudi najbolje pozna. Ni vse za vsakogar in prav je tako. Kam bi pa prisli, ce bi si bili vsi enaki. lp Ljubica Krzisnik

neznan uporabnik

25. jan 2002 19:52

Zdravo! Bravo! florjan nahtigal

svetladom  

član od: 30.1.2002

sporočila: 49

23. feb 2002 23:53

Presnojedci, hmmmm...Sem za zdravo prehrano, ampak če bi "bog" želel, da bi jedli samo" travo", bi nam gotovo ustvaril drugačen metabolizem kot ga imamo...Ne vem- če kdo lahko živi zdravo s tem načinom prehrane, mu čestitam in želim vse dobro. Sem zelo širok človek, če pa me muči kakšna bolezen, pa me na koncu vseeno reši kakšna topla kurja juhica...Mogoče sem pač posebnež! svetladom

neznan uporabnik

24. feb 2002 17:23

Ljudje res nismo prežvekovalci, če pa bi bili pa bi se morali po kosilu uleči in eno uro prežvekovati, tako kot morajo krave, srnjad in ostali travojedi stvori. Živela svinjska pečenka! marjan zajc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti