2. mar 2002 11:33
Hojla,
kaj naj ti recem? Naj te tale mozakar povabi k svojemu obroku. Ko se bos prepricala na lastne oci, mi bos pa povedala, da je res, pa se potem ne bom prepricana....
Jem vse kar se da pojesti surovo. Samo zelenjavo in sadje, torej precej ortodoksno. Sicer pa presno prehranjevanje dopusca uporabo zit, moke, doma pridelane skute in sira ter olivno olje. Tega se posluzujem takrat, ko mi nivo zeleza, zaradi mojega malomarnega jemanja, pade. Ko sem v ravnovesju, grem zopet nazaj na sadje in zelenjavo. Jem dvakrat na dan. Za zajtrk ponavadi sadje, ki ga imam najraje, popoldne pa skledo solate. Zelene solate ne jem, ker mi ni dobra. Na koscke narezem paradiznik, kumarico, cebulo, cesen, kalcke, pol avokada, ki med solato nima nobenega okusa, vsebuje pa potrebne mascobe, zeleno papriko, vcasih dodam se malo pora in zelenin gomolj. Prelijem s sokom pol limone (C vitamin) in dodam eno vrecko (10 dag) indijskih oreskov. To premesam, dam v hladilnik in pustim da malo odlezi. Sicer pa gledam, da jem hrano razlicnih barv.
Kaksen recept te zanima?
Kaj pocnem na kulinariki? Doma imam druzino, za katero moram kuhati mescansko hrano. Kaksen recept mi vedno pride prav, ker imam rada novotarije in ponavljanja ne maram. Pa se kaksno mnenje mi tudi pride prav.
Tudi moz rad eksperimentira in tako ze debelih 14 dni zanj in za otroke kuham kitajsko hrano, ki je vsekakor bolj zdrava in prebavljiva kot pa nasa mescanska.
Mislim pa, da niso vsi ljudje primerni za jedce svetlobe. Za kaj takega moras biti poklican, beri v narekovajih. Na zalost ne poznam nobenega, brala sem o izkusnjah takih ljudi, vendar bi se nekoc rada prepricala sama, kar je pa seveda neizvedljivo, ker bi s tako osebo morala preziveti vsaj en mesec. Kot ves, brez hrane je moc preziveti vec kot mesec dni, brez vode pa nikakor.
Si ze na sadju?
En lep dan ti zeli Balti.