27. nov 2001 10:08
Hojla, vsi presnojedci in nepresnojedci!
Zanimivo za brat, ni kaj! Jaz sem nekaj časa poskušala jest čimmanj mesa, pa vam povem, da mi je kar nekaj manjkalo. Resnica je tudi ta, da je navada zelezna srajca, tako, da bom zaenkrat se svoje telo poslusala in kdaj pa kdaj kaj meska pojedla, ceprav v sedanjih kuznih casih skorajda ne mores vec vedeti, kaj ti bo skodilo in kaj ne! Je pa neizpodbitno re, prihajam iz zdravstva, toliko za oporo, da imajo presna zelenjava in sadje DEFINITIVNO vec vitamino in mineralov, kot kuhani po 20 minutah. Naj vam samo povem, kako je obcutljiv vitamin C. Ze samo s tem, ko prerezete limono ga en del unicite, potem pa bognedaj, da bi ga pustili na svetlobi ali pa da ga ne bi takoj uporabili. Cez nekaj casa bo sok od limon le se en sok z veliko kisline, ki vam krasno razdrazi zelodec, o vitaminih pa skorajda ne bo vec sledu.
Sem zato, da se je uravnotezeno hrano. Skratka cimbolj pestrto in vse po vrsti. Tudi mesek in pa sadje in zelenjavo. Strinjam pa se tudi s tistimi, ki pravijo, da tisti, ki se imajo za delavce, ne morejo prazni pokonci stat. Seveda, vendar pa vase telo ne bo dolgo funkcioniralo, ce boste le beljakovine noter nosil, vcasih je fino, da se kaksen vitamin ali mineral noter zaide!
Pa lep pozdrav,
sara