5. jun 2006 12:45
OK, ta ni moja - glavni akter je prijatelj, ampak sem se narežala do solz.
Dogajalo se je ko je šel na maturantski z avionom v Split. No, cela družinica je lepo štartala iz Postojne na Brnik. Najprej so seveda preverili, če imajo vse s seboj, ker so znani po svoji pozabljivosti. Pridejo tja in lepo parkirajo, ampak je letalo imelo zamudo in so šli na kavico. Ko so hoteli plačat, fotr nikjer ne najde denarnice, mati je ni vzela s sabo, sin ima denar v prtljagi, ki jo je že oddal. Potem se sin ponudi, da bo šel pogledat, če je od očeta denarnica mogoče v avtu. Vzame ključe in gre iskat. Jo najde, plačajo in grejo vkrcat sina. Ko pridejo do šalterja ugotovi, da nima nikjer potnega lista. Vse preiščejo - nikjer. Nato gre sin še enkrat pogledat do avta, če je mogoče tam. Ugotovi, da je prej pozabil zaklenit avto. Najde potni list in gre ponovno na šalter. Se vkrca, letalo vzleti, on nekaj zatipa v žepu - in kaj najde? Ključe od avta.
Tačas oče in mati mrzlično iščeta ključe - ključev seveda nikjer. Zbereta vsa drobiž, ki sta ga imela, in se oče odpelje s taksijem domov po rezervne ključe. Mati ga čaka pri avtu - kot se kasneje izkaže - s ključi od hiše v Postojni. Na koncu fotr zagrabi soseda, da ga zapelje na Brnik po ključe od hiše, nazaj v Postojno po ključe od avta in nazaj na Brnik po avto. Sin je bil prej v Splitu kot oni doma.
Še dobro, da ta ni moja.
Staša