Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

23. mar 2006 18:28

No, ker mene prav nič ne boli, kako pa se napiše pravilno? lp P.s.Vidim, hvala Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 23. mar 2006 18:33:42

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

23. mar 2006 19:15

Mene tudi veseli, da je naslov teme popravljen. Še nekaj bi vprašala: a vi mogoče likate nogavice? Jaz sem to prvič in edinkrat videla pri tašči. Saj so vau tako zložene, kot da so iz trgovine, a to kar vzame časa... Jaz pa nič ne likam, kar ni treba (nogavice, spodnje perilo, brisače, posteljnina zmečkanka ipd. pri meni ostane "kot iz kravje ...) Atina

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

23. mar 2006 19:47

Ja, kot Julya, imam tudi jaz "sterilno " svakinjo", zato pa ne hodimo več k njej na obisk-namreč na enem od praznovanj otroškega rojstnega dneva, nam je vseskozi "pred nosom" sesala vsako drobtinico na mizi. Ker hoče imeti res vse sterilno, smo pač nehali hoditi na obisk. Sicer je pa pri nas podobno, kot že pri nekaj predhodnicah - stanovanje je živo! Vsa leta pospravljamo sproti največ, kar je možno, nekajkrat na leto pa opravimo "generalko". Še ko sta bila otroka majhna, se mi je zdelo bolje, da se kar največ posvečamo njima, pospravljali pa smo toliko, da je bilo čisto, ne pa sterilno! Sedaj, ko imata vsak svoje gospodinjstvo, se pa z možem raje posvečava drug drugemu, greva na sprehod, se pogovarjava itd. Pospravljanje me vedno lahko počaka! Ker sva z možem velika gurmana, mi po najinih pojedinah smrdi pospravljanje kuhinje, saj je vedno toliko posode... Pa tudi čiščenja kopalnice se ne lotevam rada, ker lahko čistim in čistim, pa se mi še vedno ne zdi najbolje (imam kopalnico kolpasan, ki je že predvidena za zamenjavo)... Sedaj, ko že komaj čakam, da bom lahko brskala po vrtu, bo pa čiščenje sploh v drugem planu. Mislim pa, da če sta skupaj dva, ki podobno razmišljata, tukaj sploh ne sme biti problema!... A ja, pa še tole: vsa leta, odkar imam svoje gospodinjstvo, sem se trudila, da sem v glavnem vsa gospodinja dela opravila do četrtka, da sem se potem lahko za vikend v celoti posvečala družini, da smo šli na kakšen izlet ali pa se le pogovarjali in igrali razne igrice, ko pa sta bila otroka že v srednji šoli, pa smo veliko večerov prekartali... Se splača! Atina, dokler sem imela vedno premalo prostora v omarah, sem tudi jaz likala skoraj vse, predvsem zato, da sem porabila čimmanj prostora s perilom. Brisač in nogavic pa nisem likala nikoli in jih še sedaj ne! kača Sporočilo je spremenil(a) kača dne 23. mar 2006 19:50:20 Sporočilo je spremenil(a) kača dne 23. mar 2006 19:53:17

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

23. mar 2006 20:45

Kača, odlična ideja, tole DO ČETRTKA! Včasih je lažje malo zobe stisnit, če veš, da bo potem par dni mir... Ne vem sicer, kako bo to pri nas izvedljivo, ampak bom poskusila! Včasih tako preproste ideje izvrstno učinkujejo!! Pa še nekaj. Zelo sem vesela, da ste popravili naslov teme. Pa ne, da bi bila pikolovska. Ampak res je bilo "nagravžno". jasna

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

23. mar 2006 21:19

Meni je najbolj zoprno opravilo, ko moram odnesti vrečko smeti v kontejner. In to samo zato, ker je kontejner takooooo umazan in moram vratca ročno odpret . Velikokrat to prepustim možu in ga "spomnim", da bi bilo fino odnest smeti ko gre ravno ven Vidim, da vas je veliko, ki ne marate likanja. Meni ne. No, zdaj mi sploh ni, ker imamo sušilni stroj, prej pa sem si zvečer prinesla likalno desko v dnevno sobo pred tv... Čas mine 1-2-3. Lp, Asja

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

24. mar 2006 6:45

Jaz najbolj obožujem petke (to je danes- juhuhu), ko odpeljejo smeti. Naš kontejner je non-stop poln, saj uživam v tem, da mečem stran stvari, za katere vem, da jih skoraj verjetno ne bom več potrebovala. Če nekaj vržem stran takoj, pozabim, da sem sploh imela. In tako najlažje ohranjam hišo kolikortoliko pospravljeno, saj je že tako preveč, kot pravite vi, "živa". Včasih je po hiši kot bi treščila bomba, pa me to sploh ne moti (tudi če bi bil velik kup "dreka" sredi dnevne sobe, bi ga prestopila), kadar pa se spravim pospravljat, to naredim v nulo in potem 3 dni nihče ne sme ničesar premaknit. Potem pozabim na to in spet veselo packamo. Likanja ne maram, tega se lotim takrat, ko vidim, da nimam več nič za oblečt, tako ali tako pa s tem ni več toliko problemov, odkar imamo sušilca. Pomivanja posode me je rešila tašča, ki mi je kupila pomivalni stroj- hvaležna ji bom za vse večne čase. Rada pa čistim (sliši se smešno) WC. Največji užitek mi je, ko tista "svinjarija", ki se je lotim z različnimi čistili, izgine v odtok. Gloncam in gloncam tako, da se kar sveti in človek bi lahko imel glavo kar v WCju, tako je vse lepo in diši.To pa traja dokler ne gre kdo na večjo potrebo. Potem pa spet pridem jaz s pripomočki in drgnem . Notranja dela imam rada, kar pa se tiče okolice hiše in vrta, prepuščam mami. Vrt smo zmanjšali na minimum in ko ga bom mogla vzdrževat sama, bom teh nekaj kvadratnih metrov že uredila. Nekaj prekel fižola, solata in nekaj gredic rožic že ne bo takšen problem Lep dan vam želim

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

24. mar 2006 7:09

Jaz sem včasih zelo rada pomivala okna. Ena boljših izjav na to temo, ki sem jo dala v ženski družbi: da ni bolj omamnega vonja od sveže pomitih oken. Še vedno mislim tako. Zlasti je to držalo v mojem stanovanju, kjer nisem imela zaves. Že drugo leto živim s svojim dragim in v.d. taščo in sedaj oken ne pomivam več. Zakaj? Ker ima tašča vse police polne rož. Vsaka roža stoji na različnem lesenem podstavku, poleg tega pa je na polici še plastenka z vodo za zalivanje, ki je že malo pozelenela. Skratka, to je zame višek gravža. Vse tiste na pol gnile rože, pa podstavki, pa voda. Preden vse to zližom dol in potem spet nazaj gor. Itak pa ne zložim prav. No in tako oken ne pomivam več. V najini novi hiši, kamor se bova selila konec prihodnjega leta, ne bo rož na oknih (navada od doma; moja mami je sovražila rože po oknih, ravno zaradi pomivanja, tako da je bila kvečjemu v dnevni ali kabinetu po ena na oknu) in nobenih zaves. Potem morajo res biti okna bolj pomita. mimika

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

24. mar 2006 8:11

Sovražim čiščenje stanovanja, pomivanje oken, likanje...,ampak nič ne pomaga, če vse to pridno sovražim, kajti iz tedna v teden moram to redno početi. Pospravljam vsak dan sproti, čistim ob četrtkih, generalno pa 2x letno( umivanje oken, pranje zaves, preprog...). Veliko časa zapravim za ta dela in to je škoda. Hiša je velika, v treh nadstropjih in potem vsakdo ve, kako je, če želiš vsaj malo pospravilti, kaj šele takrat, ko se dela lotiš bolj temeljito. Upam, da mi bodo otroci kmalu kaj pomagali. Pekarica Sporočilo je spremenil(a) Pekarica dne 24. mar 2006 08:11:53

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

24. mar 2006 8:12

O jej, pozabila sem še napisati, da do konca sovražim čiščenje pečice, z užitkom pa kako dobro papico dam vanjo pečt in pa seveda same slaščice. anka

Stankaa  

član od: 25.9.2005

sporočila: 73

24. mar 2006 9:35

Tudi jaz zelo rada delam zunaj na vrtu.Stanovanje pospravim ob petkih,imam zelo dober delovni čas,ob petkih delam samo do12 ure.Tako imam dovolj časa za pospravit stanovanje.Vem, da mi bo marsikatera zavidala mojemu delavniku,met tednom je pa zato daljši.Zelo rada tudi kuham in pečem.Odkar pa sem odvisnica od kulinarike so pa moji recepti z vašo pomočjo še toliko bolj pestri. LP Stanka Stankaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti