Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

22. mar 2006 20:11

Tista o ŽIVI HIŠI je pa zelo dobra. Pri nas je pa tako, da če pride vlomilec se bo na pragu obrnil in rekel - tukaj me je pa nekdo prehitel - tako imamo " pospravljeno. Kakšen alergik na prah pri nas ne preživi. Lačen pa ne bo nobeden. Lahko ugibate kaj so moja " najljubša opravila ". Aja, pa okno moram odpreti, če se hočem prepričati kolikšna je megla zunaj, ker pogled skozi šipo lahko da lažni rezultat. Olajševalna okoliščina je - pehtranovo pecivo z kislo smetano, je pravkar pridišalo iz pečice. Lumpica

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. mar 2006 20:44

To si pa tako fajn napisala. Sem se režala. Marjetica

JOKL  

član od: 27.4.2003

sporočila: 108

22. mar 2006 21:44

Moj najljubši gospodinjski pripomoček je sesalec. Uživam, ko drviva po stanovanju in ropotajo smeti po cevi. Lika pa moj mož... Kopalnico sovražim sovražim sovražim ker imam tako grdo položene ploščice da se vsakokrat zjokam ko pomivam po tleh. Pa po tuš kabini vodni kamen pucat je tudi mora. Pa otroško sobo pospravljat, ker ne smem nič stran vreči. Sem kar odnehala. Pa naj imata svinjak. A kaj rada delam? Ja, kuham in pečem - to še najraje, pa ne smem veliko. Kar naprej nekaj hujšamo. Perilo obešat na štrik na vrtu je tudi lepo, poleti zjutraj, ko je še rosa in hladno. JOKL

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

22. mar 2006 21:44

Bravo, lumpica, to so besede Ognjič

mojka  

član od: 4.6.2005

sporočila: 95

22. mar 2006 22:43

Lumpica, tudi pri nas je tako. Pa mi gre na živce, ker je vedno vse nastlano, ampak kaj ko imamo pa vsi kaj bolj "pametnega" za počet kot pa pospravljat stanovanje. Potem pa dobimo kak nenapovedan obisk in bi se najraje v tla udrla. In si prisežem, da od zdaj naprej pa sproti... Pa ni nič iz tega. Ampak imam še upanje. Sem se z leti naučila, da če si dovolj potrpežljiv, se vse doseže (tako pri sebi kot pri drugih); no ja pa še vztrajen je treba biti. Ampak, ko pa se pečejo pri nas torte in peciva, pa ko se kuha (še posebej, če je razpoloženje ta pravo),........... takrat pa ne zamenjamo naše Razmetanije za nobeno drugo in tudi obiski so se že navadili, da ni vse zlato, kar se sveti, pač pa je zlato, kar se okusi ..tako nekako. mojka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

23. mar 2006 7:35

bravo Mojka, moja mami vedno pravi, da tam, kjer je kuhinja vedno v nulo pospravljena, slabo jejo. Če kuhaš in pečeš, nasvinjaš in to je dejstvo. Da si po dobri pethranovi potici malo utrujena, ker si jo preveč privoščiš, je tudi normalno. Takrat paše kavica, pa časopis. Pospravljanje lahko počaka. mimika

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

23. mar 2006 8:01

Jah, čeprav sem ženska in po vseh merilih potem tista za gospodinjska opravila, kajne, je tko, da najrajš nebi nikol likala, pa pospravljanje mi tudi ne diši, tko da je pri meni tudi tako, da ne veš, lai je bil že kak vlomilec na delu in iskal zaklade, hehe, veliko raje grem kake slaščice ustvarjat, al pa karkoli drugega, samo da mi nebi blo treba pospravljat. Potem je pa še tako, da je moj od doma navajen v nulo pospravlen, jest pa sploh ne znam tko pospravit ...... anka Sporočilo je spremenil(a) anka dne 23. mar 2006 08:03:20

JOKL  

član od: 27.4.2003

sporočila: 108

23. mar 2006 10:29

Aja, napo nad štedilnikom pucat je totalna svinjarija. JOKL

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

23. mar 2006 11:18

A potem pa ni samo pri nas tako, kot da bi nas vlomilci obiskali. Pospravljamo takrat, ko ni več kam kaj dat. ) Se vsaj vidi, da nekdo v stanovanju živi. V nulo pospravljena in sterilna stanovanja mi gredo pošteno na živce. Moja svakinja npr., ima kuhinjo tako, kot bi jo ravnokar iz tovarne pripeljali. Se ve, da se tam nič dobrega ne peče in kuha, če sploh se. Še dobro, da pri sosedu lahko kupi že pečeno meso in pripravljene jedi, sicer bi po moje od lakote umrli. Ampak važno je, da se vse sveti. lp Julija

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

23. mar 2006 12:30

Jaz pa rada kuham in dobro kuham pa se mi vseeno oči svetijo, ko imam pospravljeno kuhinjo. Pa tudi pospravljeno imam rada... Mogoče sem pa izjema, ki potrjuje pravilo? lp, Marija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti