Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

22. mar 2006 15:26

Tjas, lepo te je brati

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. mar 2006 15:35

Men je pa najbolj grozno pomivanje tal.Še sreča,da so izumili "čudežni" brisalec za tla,z njim mi je veliko lažje. Zelo težko se tudi pripravim k likanju,zato me vedno čaka en velik kup perila. Je pa pospravljanje res eno nikoli dokončano delo. Moki,tudi jaz sem takšna,da mi je vsake stvari škoda vrečt stran.Saj veste,čez sedem let vse prav pride. Ampak se zadnje čase popravljam in sem že nekajkrat vzela v roke vrečko za smeti in zmetala vanjo nekaj nepotrebnih stvari. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

22. mar 2006 16:41

Vsi gospodinjski posli so mi v veselje. Vsaj spomnim se ne, da mi kaj nebi dišalo. Posodo pomivam peš, brez pralnega stroja nebi znala živet, čiščenja in pranja avtomobila pa nebi prepustila nikomur drugemu Tudi likam rada; kar samo se mi smeji, ko je vse lepo pošlihtano na obešalnikih in policah Med likanjem si ustvarim posebno vzdušje: navijem si najljubšo glasbo in potem ob likalni deski plešem, pojem in še vse mogoče... Seveda je pogoj, da ni nikogar drugega doma... Šivam pa tudi rada, čeprav ni več toliko časa za to, pa tudi konfekcija je postala smešno poceni Moje sem navadila, da je vedno pospravljeno in čisto, pa kar sodelujeta...po svojih močeh Nisem pa bolestno obsedena s sterilnostjo - vse v enih zdravih mejah. Pri dveh perzijcih....same dlaaaaakeeee... Pri tem pa malo potrpim Kuhanju se tudi ne bom odrekla Aja, okna pomivam s cetom, torej običajnim detergentom za posodo: v večjo količino vode dam čisto malo, pa gobico - hop na šipo, potem pa s tisto gumico.... nato s suho bombažno krpo po robovih in to je to! Pozdravček vsem! Vrana

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

22. mar 2006 16:50

Jaz obožujem čiščenje kopalnice, sesanje, brisanje prahu, čiščenje oken, delo na vrtu skratka vse to me neverjetno pomiraja!! Zelo rada imem vse urejeno, mogoče malooo pretiravam! Sovražim pa likati in kuhati, pecivo pa pečem z neverjetnim veseljem! Sto ljudi, sto čudi!

surfinija  

član od: 9.6.2005

sporočila: 16

22. mar 2006 16:58

Vsem hvala za nasvete in veliko užitkov pri opravljalju (ne)ljubih gospodinskih opravil. lp, surfinija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

22. mar 2006 18:26

No ja, kakšen svaljek prahu je pri meni vedno možno najti, ampak naravnost smešno je, kako immam pospravljene predale in omare. Vse kar se ne vidi, je zloženo "v nulo" - ko mož in otroci česa ne najdejo in me kam kličejo, zaprem oči in jim točno povem, kje je kaj (sin sicer vedno vse najde, mož in hči pa nikdar, čeprav ju iskano udarja po nosu, kot rečemo). Torej - predali, kar se ne vidi, so vzorčno pospravljeni, tisto, kar se vidi pa---- če koga moti, naj ne hodi k meni. Pa še to: pri nas je dnevna soba vedno nastlana: knjige, kozarci, vrči, steklenice, revije, vse po klubski mizici (stekleni, kajpada). Ampak za mene je to znak življenja - dnevno sobo imamo zato, da se v njej dobro počutimo, ne pa da jo čuvamo in nenehno pospravljamo. To storim zvečer, preden gremo spat, čeprav se sprašujem, za koga - menda zato, da zjutraj vidim vse pospravljeno in čisto. Podobo je v kuhinji - znaki življenja na vseh koncih in krajih, pač večkrat pometem kar z ročno metlico, da se drobtine in ostanki hrane ne valjajo po vseh kotih... Sicer pa - kako naj vzdržujem red in čistočo, ko pa nenehno visim tu na tem forumu???????????Mamamia mamamia

miia  

član od: 21.12.2005

sporočila: 791

22. mar 2006 18:32

Najbolj sovražim likanjeeeee miia

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

22. mar 2006 19:23

Res groza je čiščenje tuš kabine, pa pomivanje tal in seveda oken. Spat ne grem, dokler ne pospravim kuhinje za mojimi "pujski" (5 m delovne površine, drobtin pa - prisežem - vsepovsod; kako jim to uspe, res ne vem, človek bi mislil, da kruh namenoma drobtijo). Včasih sem bila tak komplikator, da sem šla že sama sebi na jetra... tako, da izgleda, da sem res morala dobiti sebi čisto nasprotje. Malo sem se že "pofaušala", vendar ima mož to za dobro znamenje svoje prevzgoje, ha,ha. Ampak po duši sem še vedno "čistunka", ki pa se je naveličala (pretiranega) čiščenja - zato je čistoča pri nas zmerno zadovoljiva (kakor kdaj seveda). Uživam, ko obešam perilo, je ni večje sprostitve...samo jaz in dišeče perilo, ki ga "picajzlasto" in počasi spravljam na vrv. Tudi likam rada. Kuhanje pa se najbolje obnese med vikendom, ko je časa na pretek.

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

22. mar 2006 19:42

Moj mož je že zdavnaj svetoval sinovoma: preden stopita v resno zvezo, preverita, če punca rada pegla. Če ne, takoj iščita drugo. Očitno je, da sovražim likanje. Ko kupujem nova oblačila, pazim predvsem na to, da jih ne bo potrebno likati. Zato sem vedno v puloverjih, ki že zlikani pridejo iz sušilca. Likam pa prav zadnji trenutek - zjutraj po eno ali največ dve srajci možu, preden gre v službo. Trdim pa, da je to ena prednost - velik prihranek energije (moje in električne). Pospravljam, ker pač moram. Pri nas sicer ni sterilno, vendar uživam v urejeni dnevni sobi, spalnici in nasploh. Tudi kuhati enostavno ne morem, če je kaj nepospravljeno. Zato ponavadi že med kuhanjem pospravljam, čistim in zlagam v pomivalni. Jezi me stara banja v kopalnici, ki noče biti bela, jezijo me svetle ploščice v kuhinji, ker se vsak madež vidi na njih, jezi me, ker se stanovanje noče počistiti samo. Vsekakor bi čiščenje rade volje prepustila komu drugemu, če bi si to lahko privoščila.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. mar 2006 19:56

Rada likam, ker je učinek vloženega dela očiten. Ne marama lupljenja krompirja, ker je vedno premalo časa. Sovražim čiščenje umivalnika, banje in straniščne školjke, ker so- čokoladno rjave barve. Pa ne maram čiščenja z vodnim sesalcem, ker imam potem veliko dela z umovanjem sesalca, da je mera polna, umažem še banjo in straniščno školjko. Najraje pospravljam v detajle, ko imam PMS, dokler ga še imam, ker sem tik pred meno. frina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti