22. mar 2006 21:44
Bravo, lumpica, to so besede Ognjič
22. mar 2006 21:44
Bravo, lumpica, to so besede Ognjič
22. mar 2006 22:43
Lumpica, tudi pri nas je tako. Pa mi gre na živce, ker je vedno vse nastlano, ampak kaj ko imamo pa vsi kaj bolj "pametnega" za počet kot pa pospravljat stanovanje. Potem pa dobimo kak nenapovedan obisk in bi se najraje v tla udrla. In si prisežem, da od zdaj naprej pa sproti... Pa ni nič iz tega. Ampak imam še upanje. Sem se z leti naučila, da če si dovolj potrpežljiv, se vse doseže (tako pri sebi kot pri drugih); no ja pa še vztrajen je treba biti. Ampak, ko pa se pečejo pri nas torte in peciva, pa ko se kuha (še posebej, če je razpoloženje ta pravo),........... takrat pa ne zamenjamo naše Razmetanije za nobeno drugo in tudi obiski so se že navadili, da ni vse zlato, kar se sveti, pač pa je zlato, kar se okusi ..tako nekako. mojka
23. mar 2006 7:35
bravo Mojka, moja mami vedno pravi, da tam, kjer je kuhinja vedno v nulo pospravljena, slabo jejo. Če kuhaš in pečeš, nasvinjaš in to je dejstvo. Da si po dobri pethranovi potici malo utrujena, ker si jo preveč privoščiš, je tudi normalno. Takrat paše kavica, pa časopis. Pospravljanje lahko počaka. mimika
23. mar 2006 8:01
Jah, čeprav sem ženska in po vseh merilih potem tista za gospodinjska opravila, kajne, je tko, da najrajš nebi nikol likala, pa pospravljanje mi tudi ne diši, tko da je pri meni tudi tako, da ne veš, lai je bil že kak vlomilec na delu in iskal zaklade, hehe, veliko raje grem kake slaščice ustvarjat, al pa karkoli drugega, samo da mi nebi blo treba pospravljat. Potem je pa še tako, da je moj od doma navajen v nulo pospravlen, jest pa sploh ne znam tko pospravit ...... anka Sporočilo je spremenil(a) anka dne 23. mar 2006 08:03:20
23. mar 2006 10:29
Aja, napo nad štedilnikom pucat je totalna svinjarija. JOKL
23. mar 2006 11:18
A potem pa ni samo pri nas tako, kot da bi nas vlomilci obiskali. Pospravljamo takrat, ko ni več kam kaj dat. ) Se vsaj vidi, da nekdo v stanovanju živi. V nulo pospravljena in sterilna stanovanja mi gredo pošteno na živce. Moja svakinja npr., ima kuhinjo tako, kot bi jo ravnokar iz tovarne pripeljali. Se ve, da se tam nič dobrega ne peče in kuha, če sploh se. Še dobro, da pri sosedu lahko kupi že pečeno meso in pripravljene jedi, sicer bi po moje od lakote umrli. Ampak važno je, da se vse sveti. lp Julija
23. mar 2006 12:30
Jaz pa rada kuham in dobro kuham pa se mi vseeno oči svetijo, ko imam pospravljeno kuhinjo. Pa tudi pospravljeno imam rada... Mogoče sem pa izjema, ki potrjuje pravilo? lp, Marija
23. mar 2006 12:50
Jaz pa zelo rada likam. Zvečer, ko gredo vsi spat, si naštimam musko (največkrat kar VH1) in uživam. Je pa res, da ne likam vsega: za dojenčka in 2-letnega sina likam vse, za naju z možem pa le zgornja oblačila: hlače, srajce in puloverje (razen tistih za doma). Ne likam pa perila, brisač, majic s kratkimi rokavi. Je pa res, da jih v sušilcu posušim skoraj do konca, potem pa jih obesim na stojalo, da se počasi ohladijo in zložim. Tudi kuham rada, pa čeprav se mi vedno ne posreči. Vsekakor pa sovražim brisanje prahu in čiščenje otroških igrač. Mateja
23. mar 2006 13:04
Ljubice, saj vem, da me boste napadle kot zoprnico, ampak vsakokrat me zabolijo oči, ko vidim naslov te téme. Se še spomnite iz šole zanikanega rodilnika (ne vem, ali se mu po Toporišičevo še tako reče)? Torej: Katerega gospodinjskega opravila ne marate? Pa še odgovor na vprašanje: Rada kuham in še rajši pečem, drugih gospodinjskih opravil pa ne ljubim. In imam srečo, da si lahko privoščim "puc-študentko" (trenutno imam "puc-študenta"!), ki mi enkrat na teden zlika (zgornja oblačila, prte in kuhinjske cunje - drugega ne likam), počisti kuhinjo in kopalnico, posesa, kdaj pa kdaj pobriše prah in nekajkrat na leto pomije okna - spet jih bo treba! teta torta
23. mar 2006 13:29
teta torta je napisal/a: |
Ljubice, saj vem, da me boste napadle kot zoprnico, ampak vsakokrat me zabolijo oči, ko vidim naslov te téme. teta torta |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
Princeske