Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

23. mar 2006 14:20

Še nekaj bom dodala k tejle temi. Trenutno res nimam časa za gospodinjska opravila in prejšnji dan sem dragemu omenila, da bom najela eno znanko, da bo pospravila. Me je v kali zatrl, ker živiva skupaj z njegovo mamo, ki bi se vnela od groze, če bi prišel kdo pospravit. Rekel mi je, naj potrpim v neredu in umazaniji, da se bova prihodnje leto itak selila in potem bo vse drugače. Da bo potem prišla ta znanka pospravit. Priznam, da bi bil šok za njegovo mamo, ampak kaj čmo. Vsi veš čas doživljamo vrsto šokov. Dodatni problem je, da njegova mama kopalnice nikoli ne pomije. In sedaj si predstavaljate, kako to izgleda. Saj ne, da je taka svinjarija, vseeno bi pa rada imela bolj čisto. Ko sem bila še doma in pozneje na svojem, sem imela zelo čisto, to leto imam pa noro in ne morem pospravljat. mimika

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

23. mar 2006 14:20

Teta torta, nisi zoprnica. Tudi meni je to takoj padlo v oko, pa nisem hotela težit, ker se je že večkrat zgodilo da so koga potem napadli (seveda vedno z neprepričljivimi argumenti)... Si pa mislim svoje. Šlamparija pri jeziku mi je šla od nekdaj na živce. ivonja

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

23. mar 2006 14:23

Na smrt sovražim pomivanje tal.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. mar 2006 17:04

No, naslov teme je tudi mene zabolel, ampak dobro, sem odmolčala. Mimika, jaz sem si ob tašči, ki živi v isti hiši kot jaz, pa ob svakinji, ki tudi živi pod isto streho kot mi, omislila gospo, ki mi pride počistit in pospravit. Najprej sta zavihali nos, češ to bi že lahko sama, tako kot midve počneva. In kako se je končalo? Zdaj hodi ista gospa že leta čistit in pospravljat tudi njima dvema... Je pa res, da me je mož podpiral z vsemi štirimi, ko sem si omislila pomoč pri gospodinjstvu. Mamamia mamamia

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

23. mar 2006 17:28

Pa zakaj ne bi popravili naslova teme? Da ne bodo tete torte in ostalih oči bolele! Bojan

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

23. mar 2006 17:31

bravo Bojan, pet točk. mimika

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

23. mar 2006 17:36

Tudi od mene, Bojan. Hvala! Sedaj se lahko spet ukvarjamo z zoprnimi gospodinjskimi opravili. teta torta

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

23. mar 2006 18:28

No, ker mene prav nič ne boli, kako pa se napiše pravilno? lp P.s.Vidim, hvala Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 23. mar 2006 18:33:42

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

23. mar 2006 19:15

Mene tudi veseli, da je naslov teme popravljen. Še nekaj bi vprašala: a vi mogoče likate nogavice? Jaz sem to prvič in edinkrat videla pri tašči. Saj so vau tako zložene, kot da so iz trgovine, a to kar vzame časa... Jaz pa nič ne likam, kar ni treba (nogavice, spodnje perilo, brisače, posteljnina zmečkanka ipd. pri meni ostane "kot iz kravje ...) Atina

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

23. mar 2006 19:47

Ja, kot Julya, imam tudi jaz "sterilno " svakinjo", zato pa ne hodimo več k njej na obisk-namreč na enem od praznovanj otroškega rojstnega dneva, nam je vseskozi "pred nosom" sesala vsako drobtinico na mizi. Ker hoče imeti res vse sterilno, smo pač nehali hoditi na obisk. Sicer je pa pri nas podobno, kot že pri nekaj predhodnicah - stanovanje je živo! Vsa leta pospravljamo sproti največ, kar je možno, nekajkrat na leto pa opravimo "generalko". Še ko sta bila otroka majhna, se mi je zdelo bolje, da se kar največ posvečamo njima, pospravljali pa smo toliko, da je bilo čisto, ne pa sterilno! Sedaj, ko imata vsak svoje gospodinjstvo, se pa z možem raje posvečava drug drugemu, greva na sprehod, se pogovarjava itd. Pospravljanje me vedno lahko počaka! Ker sva z možem velika gurmana, mi po najinih pojedinah smrdi pospravljanje kuhinje, saj je vedno toliko posode... Pa tudi čiščenja kopalnice se ne lotevam rada, ker lahko čistim in čistim, pa se mi še vedno ne zdi najbolje (imam kopalnico kolpasan, ki je že predvidena za zamenjavo)... Sedaj, ko že komaj čakam, da bom lahko brskala po vrtu, bo pa čiščenje sploh v drugem planu. Mislim pa, da če sta skupaj dva, ki podobno razmišljata, tukaj sploh ne sme biti problema!... A ja, pa še tole: vsa leta, odkar imam svoje gospodinjstvo, sem se trudila, da sem v glavnem vsa gospodinja dela opravila do četrtka, da sem se potem lahko za vikend v celoti posvečala družini, da smo šli na kakšen izlet ali pa se le pogovarjali in igrali razne igrice, ko pa sta bila otroka že v srednji šoli, pa smo veliko večerov prekartali... Se splača! Atina, dokler sem imela vedno premalo prostora v omarah, sem tudi jaz likala skoraj vse, predvsem zato, da sem porabila čimmanj prostora s perilom. Brisač in nogavic pa nisem likala nikoli in jih še sedaj ne! kača Sporočilo je spremenil(a) kača dne 23. mar 2006 19:50:20 Sporočilo je spremenil(a) kača dne 23. mar 2006 19:53:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti