Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

22. mar 2006 9:38

Likanje je tudi moja nočna mora, da o čoščenju WC-ja ne govorim (trije moški packi. Kuham rada (se mi pozna, datudi rada jem), sovražim pa sesanje in brisanje prahu. Tudi to je pri nas moško delo in to vedo. Pa še okna mi pomiva mož, ker smo v 11. nadstropju in je mene strah stopat na lestev, mož pa to opravi s tal. Madona, saj je izpadlo, da nič ne delam. ) Julija

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

22. mar 2006 9:52

Pri meni je pa tako: jaz pa v bistvu vsa gospodinjska dela rada opravlam.Nimam nekega določenega dne, da bi vse to postorila, kot imajo po večini ljudje sobote.Skuham, pomijem (ročno) vsak dan, vse drugo pa ko mi paše.Imam določene dni, ko se mi ful da in takrat res postorim ogromno.Zakaj bi pomivala po tleh v soboto,pomijem kadar je pač umazano. Likam jaz zelo malo cunj, vsi se športno oblačimo, tako da pri nas srajc ni.Nikoli ne perem ponoči, iz stroja poberem takoj ko je oprano,cunje fino stresem in dam sušit. Tudi vrt imam,nisem pa kak zasvojen vrtičkar, kar je pač nujno Teka

-goga-  

član od: 16.8.2005

sporočila: 154

22. mar 2006 9:55

Včasih nisem marala likanja in sem se spravila na delo, ko je čakal že pošten kup cunj, kar je seveda mojo voljo samo še poslabšalo. Zdaj pa likam sproti in mi je tako kar všeč, sem prej gotova. Sovražim čiščenje pečice, pa kopalnice. Imam pa rada vse sterilno, kot pravi moj mož, in kar naprej letam po hiši s sesalcem in cunjo. In teroriziram moža in otroke. Ko pa jim samo omenim veliko spomladansko čiščenje, kar bežijo od mene. Naj še povem, da pomivalnega stroja nimam in ga ne rabim, kot pravi moj mož, saj imam njega. Tako kot on rad posodo pomiva, malo kdo. Blagor meni. gogy

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

22. mar 2006 10:04

Jaz vedno pravim, da sem daleč od "pridne" gospodinje, najdalj pa od tiste, ki skoz s cunjo po stanovanju leta. Rada rečem, raje en dan v gmajno drva napravljat, kot doma južno skuhat. Pa ne toliko zaradi kuhe kot idej, in večnega hitenja, domov, pa kosilo, pa šola.... pa zvečer domov pa ali kuha, ali postelja. Sploh po kakšnem "psihično ubijalskem" predavanju. Je pa tudi pri meni tako kot pri mnogih, danes mi ni nič odveč in naredim ohoho, jutri mi bo pa še pisker težko pomit. Ampak če iz vsega potegnem, najbolj sovražimkopalnico in to zaradi stare tuš banje, ki jo drgnem in drgnem, vse smrdi po čistilih, banja pa je še vedno rumena.... Poleg tega pa je boljša polovica obsedena s čistočo, vidi še tisto kar jaz z mikroskopom ne bi, in vedno pravim na pregovor: mi imamo radi čisto, MI MORAMO IMETI ČISTO, no malo se je že unesel, ampak jaz grem še vedno raje v gmajno kot v kuhinjo :)) LP smrkolina

Stankaa  

član od: 25.9.2005

sporočila: 73

22. mar 2006 11:01

Tako kot je napisala anamarija1 tudi jaz nerada šivam.Zelo pa pogrešam pomivalni stroj,posebno pa takrat,ko so rojstni dnevi in je posode več.Takrat potrebujem kar nekaj časa ,da se pripravim pomiti celo goro posode. LP Stanka

surfinija  

član od: 9.6.2005

sporočila: 16

22. mar 2006 11:48

Meni so tudi okna največja mora. Pa toliko jih imamo v novi hiši. Najraje pa sem na vrtu, če ni prevroče. Pa vse rožice moram tudi najmanj 5x na dan videti. Kuham rada, pečem tudi. Kopalnica mi pa tudi ne diši najbolj. lp surfinija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

22. mar 2006 11:55

Ne maram pomivanja šip, čiščenja in sesanja prahu, pa dela okoli hiše, sploh ne grabljanja in pometanja......... Zato s tem zaposlim druge, razen če res moram. Ne maram kuanja ozimnice (razen kečapa) in sem zato odvisna od mame, na srečo pa tudui moji niso preveč "usekani" na vložene zadeve, tako da gre tudi brez mojega potenja med kozarci za vlaganje. Likanje pa je tako tako, kakor kdaj. Pač hčera s tem odsluži mobitel, na srečo rada lika in čisti, pa je problem rešen (s pomočjo moje milice, seveda). Obožujem pa obešanje perila...Še svakinji ga velikokrat obesim, saj pereva na dva stroja, in ko je gotovo, iz obeh obesim in dam dalje prat, moje ali njeno, vseeno. Mamamia mamamia

Ella  

član od: 25.6.2005

sporočila: 60

22. mar 2006 12:07

Kar se tiče notranjosti hiše, rada pospravljam, čistim, likam, perem, kuham, pečem...verjetno je to povezano tudi s tem, da sva šele od novembra na svojem, pa tudi otrok še nimava zaenkrat. Uživam v vsem, res pa je da ne kompliciram. Vidim pa, da je razlika ali čez teden pospravljaš za seboj ali ne, ker v nasprotnem primeru imaš konec tedna pravi kaos. Glede okolice hiše, pranja avtomobilov,...pa vse prepuščam možu. Pri vrtičku sicer sodulujem, a bolj zaradi tega, da se kaj naučim... Ella Ella

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

22. mar 2006 12:31

Ne maram pomivanja zelo mastne posode, pomivanja oken, čiščenja žaluzij, brisanja prahu, pospravljanja,...vse ostalo pa zelo rada delam. Komaj pa že čakam, da bomo lahko začeli delati zunaj in na vrtu!!! kokos

surfinija  

član od: 9.6.2005

sporočila: 16

22. mar 2006 12:37

Še nekaj glede čiščenja oken. S čim čistite stekla? Jaz prav kmalu obupam, imam pa jih ogromno. Hvala in lp surfinija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti