22. mar 2006 18:26
No ja, kakšen svaljek prahu je pri meni vedno možno najti, ampak naravnost smešno je, kako immam pospravljene predale in omare. Vse kar se ne vidi, je zloženo "v nulo" - ko mož in otroci česa ne najdejo in me kam kličejo, zaprem oči in jim točno povem, kje je kaj (sin sicer vedno vse najde, mož in hči pa nikdar, čeprav ju iskano udarja po nosu, kot rečemo). Torej - predali, kar se ne vidi, so vzorčno pospravljeni, tisto, kar se vidi pa---- če koga moti, naj ne hodi k meni.
Pa še to: pri nas je dnevna soba vedno nastlana: knjige, kozarci, vrči, steklenice, revije, vse po klubski mizici (stekleni, kajpada). Ampak za mene je to znak življenja - dnevno sobo imamo zato, da se v njej dobro počutimo, ne pa da jo čuvamo in nenehno pospravljamo. To storim zvečer, preden gremo spat, čeprav se sprašujem, za koga - menda zato, da zjutraj vidim vse pospravljeno in čisto. Podobo je v kuhinji - znaki življenja na vseh koncih in krajih, pač večkrat pometem kar z ročno metlico, da se drobtine in ostanki hrane ne valjajo po vseh kotih...
Sicer pa - kako naj vzdržujem red in čistočo, ko pa nenehno visim tu na tem forumu???????????Mamamia
mamamia