Katerega gospodinjskega opravila ne marate?

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

25. mar 2006 9:55

Joj, jaz pa blaaaazno sovražim likanje... Ker nimam sušilca, perilo sušim na stojalu. Ko je suho, tisto perilo, ki ga ni treba likati, poberem in zložim, kar pa je potrebno zlikati, pa ponavadi zložim v ene ogromen globok predal, ki ga odprem le po potrebi (beri: ko mi zmanjka česa dostojnega za obleči ) in po potrebi likam... Velikokrat se mi zgodi, da ob brskanju po tem predalu odkrivam oblačila, na katera sem že zdavnaj pozabila in tako se mi zdi moja garderoba vedno znova sveža Je pa res, da živi sama in je moram tako poskrbeti le za svojo garderobo. Kako bo z mojim odnosom do likanja takrat, ko bova s fantom zaživela skupaj, bomo pa še videli... (Se mi zdi, da si bo treba kako pomoč za likanje omisliti)

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

25. mar 2006 12:05

Ne bi ravno rekla, da katero opravlo res sovražim, ampak je vse odvisno od mojega razpoloženja - če mi ni potem pač nič ne naredim. Enkrat smo se pogovarjali kaj bomo kuhali (med tednom), pa je svak komentiral Rebeka samo kuha ko ji je, drugače poskrbijo vsak za sebe. Pa kaj jaz morem. tudi pri čiščenju je tako. Rada imam čisto nisem pa suženj pospravljanja. Kljub pomivalnemu stroju se najde umazana posoda v koritu, včasih kup perila za likanje (moj nosi vsaki dan v službo srajco),... naredim vse ampak ko mi je. Ko sva se selila je tašča pravila, sedaj bomo videli kako se bo čistilo (živimo v isti hiši). Sedaj pavi - Rebeka je vsega kriva, jaz pa lepše je ob lepem in toplem vremenu sedeti na terasi ob kot pa imeti krpo in sesalec v roki Obožujem edino peko peciva, samo potem drugi za mano pospravljajo Rebeka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. mar 2006 12:53

Že dolgo razmišljam, če naj še tudi jaz napišem kaj na to temo. Perem in likam rada, tudi zašijem, kar je potrebno, ostalo pa, če že mora bit... Pecivo rada pečem, kuham, ker pač moramo jesti. Sovražim pa rezanje, posebno mesa, raje ga ne jem! Bojim se strojčka za rezanje, odkar sem si malce preoblikovala prst. Čebulo mi naseklja strojček za en teden in lepo počaka v hladilniku v kozarcu. Rezanje mesa potisnem sinovoma, če hočeta jesti, naj še delata. Temu se ne čudita, saj sta navajena. In prste imam že dolgo časa, kakšni dve leti, povsem cele, kar mi je v veliko veselje. riba-ribica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

25. mar 2006 15:51

Zdaj sem se tudi jaz spomnila na pečico in posledično na še eno zoprno nalaganje maščobe - po vrhu kuhinjskih elementov...bljaaak. Ampak, vsak drugi petek je tu moja Milica in se s tem, na srečo, ne ukvarjam, kot tudi ne s čiščenjem notranjosti kuhinjskih elementov. In kot je rekla Rebeka - je že bolj prijetno na terasi spit kavo kot delat. Že zato, ker meni doslej še čisto nobeno delo ni ušlo: ves prah je počakal, vso perilo je ostalo nezlikano, vse postelje nepreoblečene (saj res, to šele sovražim preoblačenje postelj - na srečo to rada počne hči, pa naša Milica, jasno); kvečjemu vedno več je bilo vsega za naredit, namesto manj. Torej, najprej prijetnejše dolžnosti, potem pa tisto, kar pač mora biti, to te pač vedno počaka, medtem ko se kavalahko shladi... Ravno sem posesala stopnice po hiši od vrha do kleti (pet etaž), pa kuhinjo, zdaj pa me je zamenjala hčera, jaz pa sem prišla na kulinariko. Sem d anes lahko tu, ker s em naredila dobro kosilo pa še tiramisu za povrh, zvečer pa greva z možem s prijatelji ven (pogledat v eno gostilno, kjer še nismo jedli). Dela na vrtu sta nas danes razbreneila dva gospoda, ki sta postavila nove lesene ograjice ob predelih, kjer bodo rasle rože, obrezala sta drevje in sploh opravila vsa večja dela. Mi pa nslednji reden "štihanje" pa ssajenje krompirja, peteršilja in solate... - Rebeka, to je bilo tebi namenjeno. Je tašča zadnjič lupila dve novi metli, da bomo lahko lepše pometali. Kako jaz to počnem je jasno po tem, da sploh ne vem, kje je njuno mesto...Mož pa je rekel, da bolje, da ne vem, kje sta, ker če se ju dotaknem, bom kar poletela.... Mamamia mamamia

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

25. mar 2006 17:49

No se bom pa še jaz pridružila. Ne maram pomivati oken. To mi je najhujša obveznost. Zelo zelo rada kuham, pečem. Rada pomivam po tleh in kopalnico- ne maram pospravljat spalnice. To pa zato, ker se mi zdi, da ko pobrišem ves prah, ogledalo, posesam in tko, da ko zvečer stopim v spalnico je spet polno prahu!!! Za znoret. Aja pa likam tud samo majčke pa hlače. Ostalo se mi ne ljubi. Predvsem zato, ker mi fant preobleče dve majci na dan, potem pa lahko le še pereš pa likaš. Taščo mam pa prov fajn, sploh ni zahtevna glede čistoče. biba

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

26. mar 2006 7:35

Ej, Biba, jaz bom tud taka fajn tašča. Če le tamlada ne bo preveč mahnjena na čistočo.. Tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. mar 2006 12:02

In bomo ustanovile klub srečnih in nič tečnih tašč. Moja tašča obožuje čistočo, smo s tastom potrebovali desetletje, da smo jo odvadili lovljenja prahu s krpo, še preden je padel po tleh. Pri meni je včasih znala pripomnit (živimo v isti hiši), da bi lahko kak prah pobrisala, pa sem ji čisto prijazno, ob kavici, rekla, da je to moje stanovanje, in če jo moti, naj pač ne gleda. Me je pogledala, rekla "Veš kaj, imaš prav, kaj pa to mene briga" in od takrat je mir. In včasih pusti sesalec na miru, pa pride gor k meni na kozarček penine ali teranovega likerja, sesa pa pač kasneje. Pa še bolj tekoče gre. Mamamia mamamia

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

26. mar 2006 15:13

mamamia , jaz pravim tašči, da sem jo vsaj nekaj pametnega naučila, da delo (na žalost) vedno počaka Rebeka

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

26. mar 2006 19:15

Se pridružujem tem mislim... nasplošno imam tudi jaz načelo da delo pač vedno počaka..če pa to koga moti ali pa ima preveč časa pa lahko pride pa pospravi.. No razen moja mami je pa druga zgodba. Pri njej pa še nisem vedela niti ene vilice v pomivalnem koritu, no pri meni pa lahko najdeš pol omare krožnikov, raznega pribora itd... biba

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

26. mar 2006 19:29

Meni je pa največji bljek pospravljanje in sesanje. Če je sesalec še tako tih, mi je preglasen in to mi je bila od nekdaj nočna mora. Pa tudi prahu ne maram brisat, ker vedno kiham zraven, če sem pa bolj zanikrna in dlje časa ne pobrišem, si pa za nagrado prislužim astmatični napad...bljaaak lp maja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti