26. mar 2008 21:39
dzeljan je napisal/a: |
darja-
jaz sem bila čist obupanja, ker so mi lasje začel izpadat zaradi dojenja. saj vem, da naj bi nehali izpadat, ko bom nehala dojit, sam to pač ne bo tolk kmalu. in sem že preventivno delala vse, kar so mi svetovali (kapsule za lase, vitamini...), pa ni pomagal. pred 10 dnevi sem začelo s prosom in se mi zdi, da je zdaj izpadanja veliko manj. tko, znormaliziralo se je upam, da bo s tabo tudi tako
|
Lasje ne izpadajo (vsaj praviloma ne bi smeli) do konca dojenja, ampak samo določen čas (kakšen mesec), dokler se hormoni, ki se spet normalizirajo na stanje pred nosečnostjo, ne uravnajo. Tako je bilo vsaj pri meni...... 3x
. Zato tudi razne kapsule in vitamini v tem primeru na pomagajo, ker pač ne vplivajo na hormone. Lasje po porodu izpadajo predvsem iz razloga, ker med samo (zaradi spremembe hormonskega ravnovesja) nosečnostjo izpadajo manj, in ker se po porodu to spremeni, se zgodi pač to, da bolj obilno izpadajo. Panika je predvsem zaradi tega, ker se to zgodi v kratkem času in včasi gredo dol tudi šopi las. Tudi pri meni se je prvič zgodilo tako...... sedaj tretjič pa sem bila na to že pripravljena. Pa občutek imam, da so nazadnje najmanj izpadali, ali pa sem se na to nisem toliko ozirala, ker sem to pričakovala, lahko pa tudi zato, ker imam krajše lase... Tako da dzeljan, možno da se je pri tebi stanje že normalizira zaradi drugih dejavnikov.....
Meni je do sedaj še najbolj pomagala kura s prej omenjeno kolekcijo in skrajšanje las ter s tem povezano striženje. Lase sem si sedaj spravila na neko normalno raven, ampak bom poskusila tudi s prosom, saj preventiva ne škodi, pa tudi zaradi moža, ki se še bolj trudi okrog svojih las, on pa seveda zaradi drugih razlogov...........
katjushka