Izpadanje las

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

tema odprta - 28. jan 2006 8:12 | ogledi: 23.860 | odgovori: 196

Spet se jezim... umivala sem glavo in to je katastrofa! Vedno znova se bojim umivat glavo, ker imam občutek, da bom kmalu ostala brez las. Imam zelo tanke in redke lase, pa še izpadajo močno.

Ima kdo kakšen predlog, kako bi se to dalo preprečiti. Vsakega nasveta bom močno vesela!

Lep dan vam želim

pppp  

član od: 1.12.2005

sporočila: 231

28. jan 2006 9:54

lani sem naredila eno kuro z fitoval kapsulami, ampulami in šamponom. dobiš jih v lekarni, jaz sem jih kupila v mulerju, ampak se zgodi, da včasih nimajo na zalogi. škatlica je rjava z rumenimi črtami, pazi da piše za izpadanje las. meni je kar pomagalo, je pa izpadanje las mislim da največ povezano z stresom. pomaga tudi kvas, za oreh ga moraš pojesti vsako jutro. in pa sonce - d vitamin za lase in nohte. pa še to: lase ne smeš premočno ščetkat, glavnik ali ščetka naj bosta mehka, da ne dražita lasišča, prosi koga, naj ti zvečer pred spanjem lasišče zmasira (lahko tudi kar z fitoval kapljicami). pomaga za sprostitev okrepitev in prekrvavitev kože. lep dan pppp

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

28. jan 2006 9:58

Jaz sedaj po porodu pravim, da bom kmalu plešasta! Izpadajo prav šopi! Na srečo vem, da je to kratkotrajno, saj je bilo prvič po porodu isto. A vseeno je GROZNO pogledati banjo po umivanju! Pa lasje so vsepovsod po stanovanju in nič ne morem storiti! Sicer mi drugače odpadajo, kot mački dlaka (pravi moja mama): spomladi in jeseni. Vmes pa malo manj. Kakšni nasveti bi bili tudi meni dobrodošli. Sicer pa pravijo, da 100 - 200 las na dan normalno izpade. Če imaš dolge, je to seveda opazno. Nisem pa nikoli štela, KOLIKO je to 200 las. Atina

Simona84  

28. jan 2006 10:02

pppp, hvala za nasvete. Moji lasje so res nekaj posebnega.. takoj imam mastne (zato se bojim lasišče masirati, ker je potem ša slabše) in kar se je frizerka najbolj čudila, imam tudi veliko prhljaja. Zdaj v zimskem času pa sploh izgubljam živce (suh zrak, radiatorji...). Lep dan vam želim

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

28. jan 2006 10:03

Meni so malo lasje izpadali, ko sem dojila. Ko sem nehala, pa so začeli nenormalno rasti, že prej sem jih imela veliko, zdaj so pa še bolj gosti. In ko grem k frizerju, moram plačati dvojno ceno, ker imam dolge in goste za 2 normalne glave. jade

Simona84  

28. jan 2006 10:33

OH JADE KAKO TI ZAVIDAM! Res bi rajši plačala dvojno ceno frizerja kot pa vsak dan visela pred ogledalom in gledala, kje se vidi kakšna luknja Lep dan vam želim

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

28. jan 2006 10:42

Tudi meni izpadajo nenormalno. Torej vsak nasvet mi pomaga. Od jutri naprej bom jedla kvas, vitamine in še kaj. Morda bo bolje. Ponavadi so mi izpadali samo poleti. Kaj pa zdaj? Upam, da se bo ustavilo. Migla

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

28. jan 2006 10:43

ROZANEC ,SEM IMELA NE PREREDKE PA TUDI NE PREGOSTE LASE ,NEKJE VMES ,moje težave so se začele po drugem porodu ,mislila sem da bom ostala plešava ,pojedla sem na kile prosene kaše z medom -zvečer daš 1 žlico kaše v kozarec zaliješ z 1 dl vode ,zjutraj dodaš 1 žličko meda in za oreh kvasa ,premešaš in poješ ,moraš biti vztrajna vsaj 3 tedne in čez 3 mesece ponoviš -morajo biti vsaj 3 kure -torej 3 krat po tri tedne in vmes 3 mesece presledka .Meni je pomagalo ,res da takih las kot pred porodom nisem imela več ,plešasta pa nisem postala ,sedaj sem pa že tudi v letih in v menopavzi pa je že spet križ z lasmi .Ravno sedaj se spet bašem ob jutrih z proseno kašo ,enkrat sem v Astro novicah prebrala ,da si japonke dostikrat zmasirajo in nahranijo lasišče z riževo moko -tudi to delam -,in vsaj vsakih 14 dni si tudi nahranim lasišče z -vzamem 1 rumenjak 1 veliko žlico olivnega olja -kupim v lekarni -in 1 žlico limoninega soka ,vse doro premešam in si zmasiram lasišče toplo pokrijem in čez 1 uro lase operem .Včasih sem poleg vse te" ceramonije"z lasmi tako slabe volje ,da bi se najrajši postrigla na "balin",včasih si mislim ,da če vsega tega ne bi delala bi bila že plešasta ,ali pa tudi ne. ........kdo bi vedel ........ Rozanec poizkusi nekaj od tega ,ali pa kar vse ,škoditi ti ne more -proso in kvas vsebujeta snovi ,ki so važna hrana za lase in nohte ,olivno olje je itakvsestransko uporabna in zdravo ,prav tako limona,poglej japonke kako lepe lase imajo,KER SI LASIŠČE MASIRAJO Z RIŽEVO MOKO, si tudi čistijo obraz z vodo v kateri so skuhale riž -imajo svetlo in nežno polt-važno vlogo pa ima pri vsem tem tudi dedna zasnova..........joj zdaj pa moram res nehati............... LEP TOPEL POZDRAV IZ HLADNEGA PREKMURJA VSEM Marta

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

28. jan 2006 11:05

Ne umivajte si prepogosto las - enkrat tedensko je dovolj in ne sušite jih s fenom - to je strup za lase. Enkrat toliko ( ko imam čas in voljo ) naredim masko z enega rumenjaka, žličke medu in žlice olivnega olja. Glede mastnosti las pa delam tako, da se zjutraj enostavno posipam z moko po glavi in se razčešem. Moka upije odvečno maščobo in lasje ne izgledajo več " kot da bi te krava obliznila ". Umivam si jih pa res le enkrat tedensko in poleti, če se le da z deževnico. Lumpica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

28. jan 2006 11:33

Meni je res pomagal Vichyjev šampon proti prhljaju za mastne lase. Sicer pa imam tudi redke in mi izpadajo. Nekaj časa sem lasišče 2 x mesečno namazala z ricinovim oljem (v lekarni sem ga kupila), skratka, dobro sem ga vtrla v lasišče in lase zavila v bombažno plenico čez noč. Zjutraj so bili lasje skoraj suhi. Nato si lase normalno umiješ. Prej kot v 3 mesecih sem opazila, da mi lasje ne izpadajo več tako močno in so mi tudi začeli rasti novi lasje na mestih, kjer sem bila že čisto plešasta.Eno stekleničko olja (cca 1,5 dcl) sem imela nekaj mesecev, ker imam kratke lase. Poiskusite. Aha, pa tudi fenu se izogibam, kolikor je mogoče, sicer pa si lase mesečno barvam pri frizerki, to gotovo ni preveč dobra stvar, v vsakem primeru pa neprimerno boljša, kot če si doma lase barvate z raznimi barvami, ki so agresivnejše od tistih pri dobrem frizerju. Moje izpadanje las se je namreč začelo v času, ko sem si lase barvala izključno sama doma in kljub temu, da sem vedno gledala, da je barva čimbolj "bio". Prijazen pozdrav! Ognjic

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

28. jan 2006 11:41

Premažemo z rumenjakom in medom, dodamo žličko olivnega olja, posipamo z moko...pa še spečemo in pojemo-fuuuuuj Ne mi zamerit, ampak tole se mi zdi pa res ogabno. Imam dolge lase. Trikrat tedensko se pri športu spotim do te mere, da mi od las dobesedno kaplja. Jasno, da si vsakič operem glavo. Pa tudi secer...lasje se vendar močno navzamejo vonja hrane. Ni veriante, da bi se zvečer stuširala, oblekla v svežo pižamo, potem pa za spat razpustila lase, s čudovitim postanim vonjem po golažu... No, časi, ko so mislili, da pogosto pranje in fenanje škoduje lasem, so mimo. Lase si perem 3-4 krat tedensko, in sušim s fenom, razen poleti. Imam normalno goste, zdrave in negovane lase. Poleg tega si jih tudi že barvam svojih 10 let. Z izpadanjem sem se spopadala po vsakem porodu. Najhuje je bilo po drugem otroku, ko me frizerka ni hotela postričt, ker sem imela dobesedno plešice med lasmi. Po prenehanju dojenja so lasje povsod spet pognali. Po tretjem porodu sem uporabila ampulice proti izpadanju las od vichy za ženske (ampulice se vmasira v lasišče in ga ne mastijo) in prav tako tudi šampon iz iste linije. Jedla sem proso in Unicap-T tabletke, ter skrbela za uravnoteženo prehrano. Bilo je boljše, pa še vseeno sem izgubila veliko las. Sedaj so že spet veselo pognali in imam prav tako goste kot prej. Da pa lasje izpadajo sezonsko-spomladi in jeseni, je povsem naravno. Če so lasje dolgi, jih je seveda povsod videti polno. Pozdravčke vsem!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti