28. jan 2006 10:43
ROZANEC ,SEM IMELA NE PREREDKE PA TUDI NE PREGOSTE LASE ,NEKJE VMES ,moje težave so se začele po drugem porodu ,mislila sem da bom ostala plešava ,pojedla sem na kile prosene kaše z medom -zvečer daš 1 žlico kaše v kozarec zaliješ z 1 dl vode ,zjutraj dodaš 1 žličko meda in za oreh kvasa ,premešaš in poješ ,moraš biti vztrajna vsaj 3 tedne in čez 3 mesece ponoviš -morajo biti vsaj 3 kure -torej 3 krat po tri tedne in vmes 3 mesece presledka .Meni je pomagalo ,res da takih las kot pred porodom nisem imela več ,plešasta pa nisem postala ,sedaj sem pa že tudi v letih in v menopavzi pa je že spet križ z lasmi .Ravno sedaj se spet bašem ob jutrih z proseno kašo ,enkrat sem v Astro novicah prebrala ,da si japonke dostikrat zmasirajo in nahranijo lasišče z riževo moko -tudi to delam -,in vsaj vsakih 14 dni si tudi nahranim lasišče z -vzamem 1 rumenjak 1 veliko žlico olivnega olja -kupim v lekarni -in 1 žlico limoninega soka ,vse doro premešam in si zmasiram lasišče toplo pokrijem in čez 1 uro lase operem .Včasih sem poleg vse te" ceramonije"z lasmi tako slabe volje ,da bi se najrajši postrigla na "balin",včasih si mislim ,da če vsega tega ne bi delala bi bila že plešasta ,ali pa tudi ne. ........kdo bi vedel ........
Rozanec poizkusi nekaj od tega ,ali pa kar vse ,škoditi ti ne more -proso in kvas vsebujeta snovi ,ki so važna hrana za lase in nohte ,olivno olje je itakvsestransko uporabna in zdravo ,prav tako limona,poglej japonke kako lepe lase imajo,KER SI LASIŠČE MASIRAJO Z RIŽEVO MOKO, si tudi čistijo obraz z vodo v kateri so skuhale riž -imajo svetlo in nežno polt-važno vlogo pa ima pri vsem tem tudi dedna zasnova..........joj zdaj pa moram res nehati...............
LEP TOPEL POZDRAV IZ HLADNEGA PREKMURJA VSEM
Marta