Izpadanje las

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8896

28. jan 2006 19:52

Iz otroštva se spomnim, da si je mama vsakih toliko časa prala lase z jajčnim rumenjakom, splahnjevala pa z vodo, kamor je dala nekaj kisa. Pozdravček!

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

28. jan 2006 20:11

Noa je napisal/a:
Premažemo z rumenjakom in medom, dodamo žličko olivnega olja, posipamo z moko...pa še spečemo in pojemo-fuuuuuj Ne mi zamerit, ampak tole se mi zdi pa res ogabno. Imam dolge lase. Trikrat tedensko se pri športu spotim do te mere, da mi od las dobesedno kaplja. Jasno, da si vsakič operem glavo. Pa tudi secer...lasje se vendar močno navzamejo vonja hrane. Ni veriante, da bi se zvečer stuširala, oblekla v svežo pižamo, potem pa za spat razpustila lase, s čudovitim postanim vonjem po golažu... No, časi, ko so mislili, da pogosto pranje in fenanje škoduje lasem, so mimo. Lase si perem 3-4 krat tedensko, in sušim s fenom, razen poleti. Imam normalno goste, zdrave in negovane lase. Poleg tega si jih tudi že barvam svojih 10 let. Z izpadanjem sem se spopadala po vsakem porodu. Najhuje je bilo po drugem otroku, ko me frizerka ni hotela postričt, ker sem imela dobesedno plešice med lasmi. Po prenehanju dojenja so lasje povsod spet pognali. Po tretjem porodu sem uporabila ampulice proti izpadanju las od vichy za ženske (ampulice se vmasira v lasišče in ga ne mastijo) in prav tako tudi šampon iz iste linije. Jedla sem proso in Unicap-T tabletke, ter skrbela za uravnoteženo prehrano. Bilo je boljše, pa še vseeno sem izgubila veliko las. Sedaj so že spet veselo pognali in imam prav tako goste kot prej. Da pa lasje izpadajo sezonsko-spomladi in jeseni, je povsem naravno. Če so lasje dolgi, jih je seveda povsod videti polno. Pozdravčke vsem!
Kar fouš sem ti Noa, da imaš tako zdrave in neproblematične lase... ampak očitno nas je pa tudi kar nekaj takih, ki te sreče nimamo. Jaz si jih na primer ne smem oprati več kot 2-krat tedensko, sicer mi lojnice ponorijo in imam grozno mastne, ob tem pa se mi začne lasišče luščiti in istočasno dobim še gnojne mehurčke. Poleg tega mi že od oktobra noro izpadajo, da se po vsakem umivanju bojim, da bom plešasta (edina tolažba je, da so začeli poganjati mladi novi laski). Olivno olje in rumenjak mi je svetovala še celo moja frizerka, čeprav sem jaz tako "fina", da tega ne prakticiram, ker mi je malo jiksi. Včasih pa sem sprobala vse, od limoninega soka (ki pa je za občutljivo lasišče neprimeren) pa do medu in kamiličnega čaja. Med in kamilica sta mojim lasem dala lep lesk. Zdaj prisegam na lekarniške prijeme in uporabljam Vichijev šampon. V lekarni sem razložila moje težave in drugi poskus (najprej sem sprobala eno drugo znamko, pa ni bilo tako uredu) se je obnesel. Odkar uporabljam ta šampon za občutljivo lasišče, je sprememba na bolje neverjetna. Priporočam. Vredno vsakega tolarja. Včasih sem iskala najcenejše šampone, ampak sem ugotovila, da to ni zame in da na sebi ne smem škrtarit. Sploh razni šamponi proti prhljaju (z najbolj glasnimi reklamami) so mi čisto opustošili glavo. Da pa svoje lase nahranim še odznotraj, kombiniram oz. izmenjujem B-kompleks, kapsule iz kvasa, unikap vitaminske tabletke, pa seveda veliko zelenjave in sadja - neverjetno, kaj naredi boljša ali slabša prehrana tudi za lase! tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 28. jan 2006 20:27:18

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

28. jan 2006 23:54

Tudi moji mami so začeli krožno izpadati lasje( imela kot jajce veliko krožno izpadanje in to na več mestih). Šla k dermatologinji in dobila Folten ampule in šampon, pa tudi B-kompleks mora jemati. Šla tudi na vse druge preglede, bilo vse vredu. Izpadali naj bi ji zaradi stresa in tudi zaradi tablet, ki jih jemle za srce (tablete že parkrat menjala), sprememb ni. Zdaj se ji dogaja, da ji lasje zrasejo nazaj in potem ji spet začnejo izpadati in to se ji ponavlja kakšno leto! Je pa res, da ne posveča velike pozornosti zdravemu življenju!

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

29. jan 2006 19:30

Joj, očitno sem res malo prehitro stegnila jezik. Še enkrat-brez zamere prosim-bilo je bolj v hecu, kot zares,. K sreči res nimam zelo problematičnih las. Mi ja pa bilo pa ob tistem groznem izpadanju res hudo. Pravijo, da tisti lasje, ki med nosečnostjo ne odpadejo, izpadejo pač kasneje. Vendar pri meni temu ni bilo tako, saj sem imela res pleške vsepovsod. Po 3 otročku sem se tega res bala in sem vložila veliko truda v to, da bi vsaj zmanjšala to presneto izpadanje. Mislim, da mi je kar uspelo. Ti hormoni so res vragec, pa psiha jasno da prav tako. Drugače pa imam mastne lase. Poskušala sem tudi, da sem si prala lase enkrat na teden, da ne bi "dražila mojih lojnic", pa ni bilo razlike, občutek pa grozen. Sedaj si pač lase perem po potrebi. Torej lep pozdravček, z jajčko, ali brez

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

29. jan 2006 20:14

Joj, meni je tudi mimo tole posploševanje: (citiram) "...Ne umivajte si prepogosto las - enkrat tedensko je dovolj in ne sušite jih s fenom - to je strup za lase." Brez zamere, ampak če bi jaz to počela, potem bi hitro ostala brez službe, ker delam z ljudmi, ne predstavljam pa si, kdo bi me gledal 6 dni v tednu z mastnimi lasmi in lasiščem, prepotenim od športa (cca. 5× tedensko). Sicer imam tudi sama zelo goste lase, pred leti pa me je - brez očitnega razloga - doletelo povečano izpadanje las. Prej močni lasje so postali tanjši in redkejši. Zadevo sem rešila z rednim uživanjem pivskega kvasa v stisnjenkah (tabletah). Kupovala sem jih kar v DM, imajo jih pa tudi v večini domačih in tujih super/hipermarketih. Jemala sem po navodilih (mislim da 3× dnevno po 6 stisnjenk) cca 4 meseca in nato zadevo čez 3 mesece ponovila in je zdaj OK. Tudi sestra, ki se je tega po nosečnosti tudi lotila, je bila več kot zadovoljna z rezultatom.

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

27. jun 2006 20:55

Ali ima katera izkušnje s pivskim kvasom? Ali res pomaga pri izpadanju las? Jaz sem obupana zaradi svojih las, ki mi že nekaj časa zelo izpadajo in so postali redki. Stara sem 23 let in včasih sem imela tako goste in lepe lase, da so se vse frizerke čudile. Zdaj pa to... Res je, da sem že nekaj let slabokrvna, da jemljem kontracepcijske tablete...mislite, da je to lahko vzrok za takšno izpadanje? Marjetka

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

28. jun 2006 8:35

Punce v reviji Ona (je sicer iz l.2004, mesec Avgust) sem zasledila kar nekaj na temo las in vsem kar je povezanega z njimi. Če bi katera želela imeti te članke mi lahko piše na ZP. alexis

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

28. jun 2006 8:51

a sem vam reklaaaaa? Ženske smo na lase občutljive in pika. ZIMA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jun 2006 9:22

Sluga, slabokrvna sem tudi jaz že več kot 5 let (vedno sem na meji, letos so izvidi še najslabši, zadnji izvid je bil kar fluoroscenten, ker so bile vse prenizke vrednosti podčrtane), kontracepcijske tablete pa tudi jemljem zadnjih 8 let nepretrgoma. Potem imam pa še nizek krvni tlak. Ampak z izpadanjem las nimam problemov. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti