Izpadanje las

pppp  

član od: 1.12.2005

sporočila: 231

28. jan 2006 12:28

kot vidim smo se tu zbrale vse tiste, ki so nam lasje odpadali po porodu. kot sem že rekla, stres, pa verjetno tudi hormoni. meni tudi tisti rumenjaki ne pašejo. se mi zdijo leglo za bakterije. ampule, šampon in vitamine - kapsule ali pa kvas. in cajta, pa bo minilo, brez skrbi. pppp

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

28. jan 2006 12:52

NOA ,RES tvoj FUUUUJJJ pa OGABNO ti nisem zamerila -zakaj le -lasje so okras glave ,ženske smo prav nesrečne ,če nimamo ta prave frizure ,z redkimi ,tankimi in še po vrhu mastnimi lasmi pa tudi vemo ,da frizure ni .Vknjigi izpred 40 let -domača zdravila -,je omenjen rumenjak ,olivno olje ,limona ,med ..........,poizkusiti ,probati ,sam sebi pomagati ,zakaj ne ......brez nič ni nič ,ljudje za svoj izgled, boljše počutje ,zdravje, počnejo še kaj drugega ............... Marta

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

28. jan 2006 13:24

Jaz bi dodala edino to,vsako jutro popijem jabolčni kis z vodo in žličko medu ,od takrat mi lasje ne ispadajo več tako močno. lp goga

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

28. jan 2006 13:50

Gogad, tudi jaz delam tako... pa vendar to mojim lasem ne pomaga. "100 ljuda 100 čuda" Sem pa danes prebrala mnogo vaših dobrih idej, ki mi bodo prišle zelo prav. Seveda se bo med tole množico potrebno odločiti samo za kakšno- ampak saj nisem pomembna samo jaz. Verjetno se vas je veliko naučilo mnogo novega... RES HVALA PUNCE! S kvasom sem že začela (tako da pica za zvečer odpade- če pa jo bo kdo hotel, naj gre v trgovino. Važni so moji lasje ) Lep dan vam želim

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

28. jan 2006 14:18

jeseni, ko je imel Vichy akcijo z ampulami proti izpadanju las sem kupila komplet ampul in šampon. Bila sem zelo zadovoljna. Vsebina ampule ti ni masti las in frizerka mi je povedala, da imam veliko mladih las, ko sem bila na zadnjem striženju. Ampul si nisem dala na lasišče 3X na teden, kot je napisano v navodilih ampak samo enkra tedensko, ko sem si umivala lase. Rezultati se že poznajo, tako da sem se odločila, da bom to kuro ponovila vsako pomlad in jesen, ko mi lasje najbolj izpadajo. Tudi frizerka mi je povedala, da ti ta preparat nahrani lasne korenine. Moji lasje so sedaj resnično bolj zdravi in mi manj izpadajo. atic

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

28. jan 2006 18:14

Kje se pa dobijo te ampule in pribl. koliko stanejo? Atina

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

28. jan 2006 19:09

Noa, oprosti če se ti zdi moj način ogaben. Ravno tako kot so nekateri za bio prehrano in brez uporabe raznik kock, si jaz pač pomagam brez pretirane uporabe mila....... Če pa želite kemijo, vam priporočam Regaine raztopino, ki jo dobite v lekarni brez recepta in je pasje draga. Mi je pa všeč ideja, da se dam spečt Lumpica

poka  

član od: 6.10.2005

sporočila: 29

28. jan 2006 19:09

Tole pa je moja izkušnja: Lasje izpadajo in se tanjšajo iz vec vzrokov- eden najpogostejših je definitivno stres, so pa tu še hormonska neravnovesja, predvsem vplivajo na lase ščitnični hormoni in spolni hormoni(zato je v nosečnosti in po porodu tu toliko sprememb) in pa slabokrvnost. Zato ni neumno s to težavo stopiti do zdravnika, da se pogleda vsaj osnovna krvna slika in pa ščitnični hormoni- če je vzrok tu potem se da pomagat. Mene je dermatologinja napotila se na ginekoloski ultrazvok, da izključi še to opcijo. Imam identicno tezavo: tanke izpadajoce mastne lase s prhljajem.Ker so bili vsi ostali izvidi ok, je dermatologinja to pripisala stresu in tudi sama sem opazila, da se je vse zacelo, ko sem imela nekaj tezkih zivljenskih preizkusenj. Svetovala je se vitamin c in B kompleks, pa odsvetovala spenjanje in nosenje čopa. Vprasala se jo za Fitoval,ampule za rat in šampone pa je rekla, da to vsi jemljejo pa ne resi problema, če je vzrok od znotraj. Po tej logiki, da ne mores pomgati od zunaj, samo če nekaj daješ na lasišče, ker je vzrok notranji(stres). Za prhljaj in mastne lase mi je priporocila Kerytol-s šampon od Ducraya, ga imajo v lekarnah. Jaz sem poskusala z olivnim oljem pa rumenjaki in 2 meseca s Fitovalom, pa ni pomagalo- pomagalo bo ocitno res samo če temeljito pospravim svoje podstrešje in se neham sekirat. poka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti