Katalog bakker

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

26. jul 2006 10:30

Nisi nič napisala v kolikem času pričakuješ njihov odgovor? Mislim, da je rok 15 dni nekako realen. Ne pišem veliko pritožb, zato s tem nimam izkušenj, se bom pa pozanimala in javim. Bom pa tudi jaz napisala pritožbo. Lp, Asja *************** Evo, sem se pozanimala. Tega noben zakon ne ureja, za upravni postopek velja rok 30 dni, pa potem 60 ampak to so zadeve na višji stopnji. Torej nam preostane najbrž le dobra volja Bakkerja in pa seveda čakanje na konec dopusta. Danes pofotkam jagode in paradižnike in jutri pošljem jezno pritožbo s priponko Sporočilo je spremenil(a) Asja dne 26. jul 2006 10:50:28

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

26. jul 2006 10:49

Jaz sem napisala pritožbo in dobila dobropis! To je bilo sicer nekje konec maja 2006 - rešeno je bilo zelo hitro (vse v roku par dni). Zdaj bo mogoče problem ker dejansko v poletnih mesecih robe ne izdobavljajo (mogoče imajo celo kolektivni dopust), tudi dobropis lahko koristim šele pri naročilu jeseni. V pritožbi samo navedeš ime izdelka in razlog za reklamacijo in to je to. Mislim pa da imajo ogrooooomno pritožb. LP gordana

Asja  

26. jul 2006 10:51

Gordana! Ali si zahtevala dobropis? To pa meni ni ravno všeč, ker to pomeni, da moram nujno spet pri njih nekaj vzet. S katerimi rožicami si pa imela probleme? Lp, Asja

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

27. jul 2006 13:44

Asja dajo ti dve možnosti: ali vzameš dobropis in v jeseni vzameš rože po lastni izbiri ali pa ti pošljejo novo-reklamirano rožo. V bistvu imajo to prakso tudi po ostalih trgovinah, tako da me to ni presenetilo. Reklamirala sem : rožnati svetlin, pasji zob-pagoda, bolgarski okrasni por, kačnik, polne ivanjščice in lilije - te so se posušile oz. sploh niso prišle ven, pa tudi ostalo je tak-tak bolj "švoh" bi se pri nas reklo. Edino kar mi je uspelo oz. je čudovito so polni tulipani (topelšni-cvet je kot vrtnica-rumeno rdeč), mnogocvetni tulipani,... pa narcise - tudi toplšne in mešano. V glavnem najlepši so tulipani in narcise. LP gordana

AK  

član od: 5.1.2006

sporočila: 112

1. avg 2006 14:35

Danes sem dobila dobropis od Bakkerja. Povrnili so mi denar za vse, kar sem reklamirala. Lp! AK

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

2. avg 2006 9:34

To problematiko ureja Zakon o varstvu potrošnikov, ki ga najdete na strani http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20 Nekaj povzetkov: 37.c člen: Potrošnik ima pravico od prodajalca zahtevati, da: – odpravi napako na blagu ali – vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali – blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali – vrne plačani znesek. V tem členu niso omenjeni dobropisi in zamenjava z novim blagom je samo ena od možnosti, med katerimi izbira in odloča kupec. 39. člen: … podjetje mora čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Vzemi si malo časa in se v svoje dobro poduči …. Sporočilo je spremenil(a) rdkapica dne 02. avg 2006 09:35:09

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

5. avg 2006 17:44

Tudi jaz sem naročila od Bakkerja tiste ta velike jagode in nizke lilije, pa ni od jagod ratalo nič, lilije pa so bile tudi čudne, 2 različni sorti in sem imela zelo smešna korita, ker po čebulici pač ne veš kake barve in sorte so in je zelo čudno vse izpadlo. Jagode so pa obrodile veliko slabše od naših domačih, niso bile tako dobre in še drobne so bile, pa naj bi bile Gigantela!! Od Bakkerja ne naročim ničesar več. Aja, pa še tisto vedro, ki ga dobiš za darilo, pol čebulic je bilo zanič, ni bilo iz njih nič, nekaj jih je bilo takih rož, ki so zrasle na višino 1 metra in še več, edino lilije so bile lepe roza. Jelenckova

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

5. avg 2006 21:32

meni so vse rože( begonije, lilije, forzicije, gloksinije,ptičje zvezde..), ki sem jih naročila in tudi čebulčki v vedrci zelo lepo zacveteli. Mi žal, da nisem poslikala! Punce, mogoče premalo ljubezni!!! LP, Barbara

Asja  

6. avg 2006 11:02

Bojan! Jaz bom od zdaj naprej prisegala na naše vrtnarje. Že nekajkrat sem slišala, da so jagode kupljene v npr. Kaliji zelo lepo obrodile, medtem ko so bile moje od Bakkerja ena velika . Draga in nekaj mesecev dolga šola je bila tole. Če bi posadila naše SLOVENSKE, bi bila veliko bolj zadovoljna. Lp, Asja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17821

6. avg 2006 11:55

Asja, pa ne misli, da so vse rože, kupljene pri Kalii ali kakem drugem našem prodajalcu, res slovenske, vzgojene v Sloveniji! Vsaj sejance večina uvaža od velikih proizvajalcev v tujini. Čebulice itd pa sploh. Sicer pa - zame je pri nakupovanju sadik bistveno, kakšna je sadika, ko jo kupim, ne pa, kje jo kupim. Res pa je, da me praviloma zelo jezi, ker na lončku namesto imena rastline piše: Sadika v lončku. Halooo! Saj mi je jasno, da je. Zanima pa me ime rastline (slovensko in latinsko), tega pa v večini naših vrtnarij (z redkimi izjemami), ni. Z Bakkerjem imam pa mešane izkušnje. Ampak kupili smo samo čebulice, večin aje lepo cvetela, vse pa ne. Ampak tako je z vsemi živimi rečmi. Ene se lepo prilagodijo, druge pa ne. rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti