23. jan 2006 22:44
Mogoče se nismo razumele, čebulice potegneš ven z zemljo vred , sama jih bom podkopala z lopato, da se bojo čimmanj poškodovali laski od čebulic in prestavila nekam drugam, kjer ne bo na očeh takoj ob vhodu. Jeseni sem jih prvič sadila v te košare in bom poročala čez dobro leto, kako se je obneslo. Mogoče ima pa katera od vas že izkušnje s tem in bomo zvedele prej.
Je pa res, da so čebulice vzgojene za kratek čas. Sama jih včasih izkopljem, včasih pustim v zemlji, nikoli več pa ni tako obilno cvetenje kot prvo leto, zato jih vsako leto dokopujem. Ene par "zgubljenih" tulipanov mi pa vsako leto cveti na istem mestu med drugimi trajnicami, vedno isti .
Pri nas se drugih kot nizozemskih tako ali tako ne dobi, torej naj bi jih, ko odcvetejo pometali ven. Pa jih ne, še zmeraj upamo, da bojo znova vzcveteli. Meni so tulpe ene najlepših cvetlic, mogoče zato, ker so to prve žive barve pomladi. Jih imam priznam preveč in imam jeseni dostikrat problem, kam posaditi nove, ker kamor zakopljem, so čebule, če ne od tulp, pa od narcis.Po cvetenju pa izgleda tisto uvelo listje mesec ali dva precej bogo in bom to rešila s košarami.
LP