3. jun 2015 10:39
Vesnuska je napisal/a: |
Je pa res, da tudi v Sparu za delavce ni kaj boljše(nalaganje na police po službi ko niso plačani, blagajničarke se morajo na silo nasmihati ves čas, ne smejo imeti vode pri sebi, ne smejo prepogosto na wc...). Vesnuska
|
Sama sem delala v Sparu na blagajni preko študentskega servisa (obravnavali so me enako kot svoje zaposlene) in mi ni nikoli nihče rekel, da se moram ves čas nasmihati, seveda pa moraš biti prijazen do strank, kar je na takšnem delovnem mestu tudi normalno (preverjal nas ni nihče, razen, če se je stranka pritožila, kar pa se je zgodilo le enkrat pri IZJEMNO zahtevni stranki, ki jo je milo rečeno sovražila že vsa trgovina), vodo sem imela pri sebi na blagajni (tako kot vse ostale trgovke), na wc pa greš med malico in kadar ni gužve in lahko za tistih par minut zapreš blagajno, sicer pa tudi kje drugje niso navdušeni, če je zaposleni več časa na wc-ju kot pa na delovnem mestu. Kar se tiče nalaganja na police izven delovnega časa pa res ne morem nič reči, ker sem delala izključno na blagajni in nisem nikoli polnila polic. Tam sem delala pred tremi leti, upam, da se v tem času situacija za zaposlene ni tako drastično poslabšala, kot opisuješ, ker to je res groza, da niti vode ne bi smel imeti pri sebi.
Je pa res, da je danes pravi trend delanja izven delovnika, bodisi v službi ali pa doma. To se dogaja že skoraj povsod, delodajalcem je že čisto normalno, da od zaposlenih pričakujejo, da bodo dali službi prednost pred vsem drugim. Pred kratkim sem bila na razgovoru za službo, vse je potekalo normalno, potem pa so me vprašali, kaj je zame največja vrednota v življenju in sem odgovorila, da družina. Takoj zatem me je vprašal, če mi je pomembnejša služba ali družina. Odkrito sem mu odgovorila, da mi (prava) služba veliko pomeni, ker sem izbrala področje dela, ki me res zanima, in sem pripravljena veliko vložiti v delo na tem področju, da pa takšne službe, za katero bi se odpovedala družini še niso odkrili in če bi moj delodajalec od mene kaj takega zahteval, sem raje brezposelna. Človek je izbuljil oči tako zelo, da sem mislila, da mu bodo padle ven. Postal je živčen in razgovora je bilo konec. Ne obžalujem niti pike... Je pa žalostno, da se takšne stvari dogajajo...
Sandra_a