1. avg 2013 11:43
Je ostala kar v modelčkih.
suzym
1. avg 2013 11:43
Je ostala kar v modelčkih.
suzym
1. avg 2013 11:46
Tudi jaz sem že večkrat uporabila to želatino, vendar mi nikoli ni dala takšnega efekta kot Želatina Fix od DrOetkerja...Zakaj večkrat? Ker sem si jih kupila malo več (na zalogo, ker nikoli ne veš kdaj te prime, da bi naredil kaj sladkega) in znova in znova sem upala, da bo delovala. Uporabila sem jo za čokoladno kremo s smetano (sem želela res trdo, pa ni bila nič trša od navadno stepene smetane), potem pri jogurtovih strjenkah in kremah, nazadnje pa v smetanovo-jogurtovi kremi, kjer sem dala celo dvojno količino, pa še vedno to ni to
Drugače pa na splošno prisegam na Hofer....določene stvari, katerih nimajo v redni prodaji, pa kupujem v Sparu
Upam, da sem ti kaj pomagala, še vedno je pa na tebi, da se sama prepričaš in probaš LP
jmacur
1. avg 2013 12:03
Amanda Angelic je napisal/a: |
Je morda kdo poskušal hoferjevo želatino? Deluje?
|
Vse želatine (če se z njimi ravna tako, kot je napisano in da so ohranjene na ustreznih mestih in temperaturah...) delujejo. Ob predpostavki, da tisti, ki rokuje z želatino, slednjo zna uporabljati. Če zna 100 uporabnikov uporabljati to ali ono želatino, se jo bo 101 uporabnik/uporabnica naučil/a uproabljati šele po tem, ko bo sama naredil/a svoj nabor poskusov in napak (in svojih soočenj s flopi) z želatino in ne po tem, ko bo prebral/a 100 nasvetov, kako to deluje v teoriji. Je ni čez prakso.
Mojih prvih deset želatiniranih stvari je šlo neposredno na organske odpadke, po kakšnem 30 poskusu so mi pa te stvari šle že kar dobro.
Vendelina jr.
1. avg 2013 12:04
Ojej, jaz sem pa ravno včeraj kupila tri vrečke želatine v Hoferju. Ker se mi ni dalo v drugo trgovino. Vsaj vem, kaj na pričakujem pri moji torti.
čokobananca
1. avg 2013 12:09
jaz imam mleto in se sploh ne spomnim vec katero sladico sem z njo delala, iz cesar sklepam da nisem imela z njo tezav.
"Stressed is desserts spelled backwards!"
1. avg 2013 12:17
Ja, dela. Veckrat Preizkuseno. Ima pa tako kot zelatina fix nek svoj okus, ki se sicer v kremi, ki ima kaj vec kot samo smetano, skoraj izgubi. Ne zelira enako kot zelatina z nabrekanjem, to pomeni da je bolj za kreme ki so ze same po sebi gostljate in jih zelatina fix le dodatno utrdi
1. avg 2013 12:46
Nisem nek pristaš Hofera vendar se v celoti strinjam z spoštovano Vendelino jr. :)))
hedonist
1. avg 2013 12:47
Pardon- "s spoštovano" :)
hedonist
1. avg 2013 12:49
Mislim, da se ni bati, da želatina ne bi delovala, je pa treba za vsako vrsto posebej ugotoviti, kolikšen dodatek je potreben. Poleg vsega ima pa tudi vsakdo svoje lastne predstave o tem, kaj je ravno prava konsistenca za kremo. Torej - ničesar ni treba metati stran, le malo eksperimentiranja, pa bo vse v redu. Kar se okusa tiče, je malo odvisno tudi od tega, kako je narejena oziroma prečiščena, ampak dodatki v kremi ga tako ali tako prekrijejo.
Sonja
1. avg 2013 13:05
Pa saj Hofer ni politična stranka ali verska organizacija, da bi moral biti njegov pristaš ali pa ne - pač tam kupuješ, če ti je všeč, če ti ni, pa tudi prav... lp, proximaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni semifreddo
Svinjska ribica