19. jul 2011 22:24
Ana Karenina. Prebral! Če mal poguglate samo vzdihovanje, kolk da je fajn, najboljši roman vseh časov............., pol me seveda pritegne. Gre za večno zgodbo, ki se kahko vmesti v vsako kulturo, v vseh časih od kakšne prvotne skupnosti do recimo sodobne družine kjerkoli na svetu, ne glede na versko prepričanje ( ali brez ), ne glede na socialni status............ Gre za zgodbo, " srečno " poročene ženske s osemletnim otrokom ki se onegavi s kurbirjem in ostane noseča. Mož je celo pripravljen ( kako tipično ) vse pozabit, naj se neha kurbat. Ona seveda ne neha, in je doleti, kar bi je doletelo v katerikoli družbi za tako obnašanje. Seveda se ima za več vredno, ona je edina " poštena ", ona prizna svojo "ljubezen ", druge pa ne, vsi so krivični............Priznati je treba, da avtor ( L. N. Tolstoj ) se ne izjasni o moralni plati cele zgodbe, vendar napisat tako knjigo o navadni kurbi je malo preveč. Jaz nisem ravno ljubitelj romanov o kurbah, vendar se mi zdi, da je o tem veliko bolših knjig. Totalno razočaran!
ežoj