Ločevanje živil 90. dni - 5. del

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

24. okt 2008 19:24

Zdravo, no zdele sem prišla iz službe in ker sem sama doma, sem šla malo pogledat, kaj ste napisale. Pa vidim, da niste prav zgovorne. Ja uboga Marina5, zgleda da te je dobro zdelalo, da ti še hrana ne diši. Jaz sem tole virozo prebolele pred 14 dnevi, pa sem se tudi zdravila z medom pa grogom pa še cvetni prah mi je sosed namešal v med. Na kilaži mislim, da se mi ni poznalo, ker drugega tudi jaz nisem mogla jesti. Upam, da boš kmalu spet na nogah in boš pridno nadaljevala z dieto. Kakšen dan pa se kar pocrklaj in preleži. Čavči gaja1

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

25. okt 2008 13:38

Hej hujšarce, po dolgem času se spet oglašam. Bila sem malo na lepšem. Obiskala sem brata v Tolminu in še hčerko in vnučke v .... Tako da sem se imela prelepo. Moja težavica, da se ne oglašam, pa je ta, da mi je ponovno ckrnu računalnik. Ga bom morala poslat k zdravniku, pa bo. Glede gornjih receptov, namesto riža, lahko uporabimo ješprenovo kašo. Garantiram, da je ful dobro. Postopek je isti kot pri Katarinini rižotki, samo da daš ješprenovo kašo, ki je zelo hitro kuhana mislim, da cca 15 minut. Jaz bom počasi poskusila vse te kaše pa bom poročala, katere so dobre. S kilažo sem zadovoljna, še bolj pa, ko mi tudi drugi pravijo, ojoj kako si shujšala. Tako se lepo sliši. Drugače nič novega, danes sem kuhala za jutri "sarmo", pa za vnučka golaž, da bo jedu Lumpijevo paštico, pa za moža burek. Ojoj, jaz imam pa sadni dan in je bolši, da grem kar iz kuhinje na svež zrak. Lep pozdrav vsem, ne obupat, če kile ne letijo same dol. Vstrajat, rezultati še pridejo. Vandolina

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

27. okt 2008 10:12

Pozdravljene sotrpinke, Še vedno sem doma, večinoma v postelji. Moja dieta dobesedno stoji, saj še vedno konzumiram samo zdravje. Vodni dan sem preimenovala v čajni dan, saj sem celo soboto pila čaj z limono in medom ali karamelo. Vročina mi je sicer padla, v prsih me malo manj boli, ampak še nisem zdrava. Moja mama me je spomnila na vroče olje, ki mi ga je polagala na prsi ko sem bila še otrok in povem vam, da mi je pomagalo. Olje sem segrela in si namazala prsi in na to položila ogreto brisačo. Prav odmehčalo mi je vse v prsih in zdaj izkašljujem veliko lažje. Če boste kje videle ta virus, ki ga imam, bežite stran, ker je res hudo. Da ne tarnam preveč, z dieto bom nadaljevala ko bom zdrava. V soboto sem pojedla krožnik juhe in en jogurt, v nedeljo spet juho in zelenjavo, zvečer pa sem vsem skuhala zelenjavno juho in mislim, da mi iz nosa že malo juha teče. In čaj seveda :o) Pridne bodite, se vam pridružim še ta teden, takoj ko se pozdravim. Marina5

gaja1  

27. okt 2008 16:15

Ojla, no danes imam pa neke prebavne motnje. Že včeraj zvečer nisem bila čisto ok, me je kar nekaj v trebuhu tiščalo, danes mi je pa slabo, kar bruhala bi, pa na srečo do sedaj še nisem, imam pa močno drisko pa še glava me boli, tako da ne vem, kako naj bom obrnjena nad WC školjko. Za kosilo sem hotela jesti ješprenjevo solato, pa se mi je zdelo, da ima kar nek čuden žajfast okus, čeprav imam drugače ješprenj rada. Še do pijače mi ni kaj dosti, pa se kar malo prisilim, da pijem nesladkan čaj. Upam, da bo kmalu bolje. Marina5, čim prej se porihtaj. Lep pozdrav vsem! gaja1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

27. okt 2008 18:25

Da se oglasim še jaz, grešnica. Prejšnji teden sem grešila na veliko. Direktor me je peljal na malico in nisem si mogla na veliko izmišljevat, kaj bom jedla. Jedla sem zelenjavno lazanjo, čeprav je bil Š dan. Smola. Ampak še vedno se mi je to zdel manjši greh kot pa recimo meso in krompir. Ja saj vem; tolažim sama sebe... Vsak dan je bil nek razlog za nazdravljanje (prijateljičin rojstni dan, jaz sem dobila novo službo, sestra je kupila nov avto) in vsak večer je minil v znamenju treh do štirih dcl cvička. Groza! Skrajni čas, da se spravim v red. Danes imava z možem sadni dan. Popoldan naju je oba že tako zeblo, da sem na žlici olivnega olja popražila malo pora, dodala kolerabo, korenje, cvetačo, brokoli in brstični ohrovt, zalila z vodo in dodala zelenjavno kocko. Odlična lahka zelenjavna juhica. Malo naju je pogrelo, malo imam slabo vest, pa se tolažim da je "sadni" v bistvu "vitaminski" dan. Joj, jutri pa res po planu dalje! Nocoj dobim 10 kg mladega bikca in bom (med spravljanjem v skrinjo) verjetno skuhala golaž za jutri. Otroka ga bosta imela s polento, midva z možem pa s koščkom kruha. Temu mojemu grešenju je verjetno botrovalo tudi razočaranje nad drugim vodnim dnevom; samo 1 kg razlike! Torej je šlo od začetka dol 9 kg. Malo sem računala v treh mesecih na cca. 13 kg razlike, pa kot kaže ne bo šlo. OK, tudi 9 kg ni tako malo, ne? 16.11. končam in dvomim, da bi šlo do takrat še 4 kg dol... Bomo šli pa na vzdrževanje in potem še en krog, pa bo! Voljo imam. Držim pesti za vse in vsako posebej! Issi

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

28. okt 2008 8:15

Evo mene, veliko boljše volje. Vročine nimam več in samo smrkam še in kašljam. Ampak pravijo, kdor dolgo kašlja, dolgo živi! Od danes naprej ne bom več konzumirala domačih zdravil in zato bom danes nadaljevala dieto kakor, da sem prvi dan, torej B dan. V soboto bom imela torej vodni dan, z enim tednom zamika in v nedeljo zjutraj bom stopila na vago. Počutim se vsaj 20 kil lažja kot pred začetkom diete, ampak to verjetno ne drži. Po prvem vodnem dnevu sem bila lažja za 6 kil in upam, da sem ta mesec shujšala vsaj 4 kile. Bomo videli ... Issi, saj bo boljše. Samo, da ne boš preveč Martina s cvičkom zalivala. Ampak k golažu bi pasal en kozarček ane ... :o) Gaja, upam da ne boš zbolela. Kadar sama ne morem jesti, sem zagotovo fejst bolna. Drži se! Ostale uživajte in se imejte lepo. LP Marina5

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

28. okt 2008 12:59

Ja zgleda, da je zdej začel cajt za viroze. Me veseli Marina5, da si boljša, ti gaja1, se pa pocajtaj. vandolina, mene pa zanima kje kupiš tisto ješprenovo kašo in kako izgleda. mogoče jo bom tudi jaz naredila, samo si jo moram kupit, ki tle v naši trgovini je nimajo. Drugače jaz lih ne obožujem ješprenja, moram pa probat ta recept. No moj mož se je počasi štufal teh rižot, pa kus kusa, pa raznoraznih kaš, tako, da sem mu naredila v nedeljo klobase, zelje in pražen krompir. Naš petletnik obožuje klobase!!! še dobro, da je trlica in ni straha, da bi se poredil, prej obratno. Danes sem ga tehtala in je šel pol kile gor!!! Bravo sine, zdej ma celih 19kil. je rekel, ko je stopil na vago, da če je kaj shujšal?! zgleda, da je moja dijeta slabo vplivala nanj. Sem mu lepo razložila, da bog nedaj, da bi shujšal, ki pol to pomeni, da ni nič zrasel in da z mišicami ne bo nič. Čeprav tisto z mišicami več ne pali, ki mu mišičnjaki niso všeč. In pol je bil zadovoljen, da ima 19kil. no zdej se pa poslavljam. kar napišite, če ste pogruntale kakšen dober recept, ki pride za nas v poštev. z veseljem bom še kaj sprobala. zdej , ko sem na porodniški imam cajt, pol pa,... P.s. sem si kupla knjigo od Montija, samo je še nisem predelala. Tisto, ko je modra platnica z kozarcem vina. Pišejo vsa živila, ki imajo visok glikemični indeks in, ki redijo,... Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 28. okt 2008 20:04:25

gaja1  

28. okt 2008 17:55

Ojla, se že malo bolje počutim, tudi na WC-ju nisem več dežurna, samo v želodcu mi je še malo čudno. Danes sem za kosilo pojedla 2 kosa pice s paradižnikom, kolobarčki pora in jurčki, je bila kar dobra, čez pol ure bom pa še ene dva piškota, ker se mi danes ni ljubilo kaj speči, je res en tak morast in temačen dan. Jutri pa spet vitamini. Se mi zdi, da kar naprej jem samo vitamine. Saj imam rada sadje, samo po jabolku sem samo še bolj lačna. Manjka mi KRUH. No bom že zdržala, saj se kilogrami počasi topijo. Ne vem sicer, kdaj se bodo začeli topiti na pravih mestih. Namesto trebuha imam že kar luknjo, boki pa ramena in malo nižje od njih pa se nič ne manjšajo. Zdaj pa dovolj jamranja, da vas ne bom preveč zamorila. Držte se, pa se še beremo jutri. gaja1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

29. okt 2008 15:21

Ne morem verjet, da se mi je tehtnica kljub vsem tistim grehom v prejšnjem tednu premaknila! In to za cela dva kg! Trenutna številka je torej 76 kg (če se bo kateri slučajno dalo delati novo razpredelnico), kar pomeni da je že 11 kg minusa. Zdaj sem spet pridna in ne grešim. Danes bo za kosilo ričet (brez mesa seveda), za večerjo pa skleda motovilca z dvema žlicama fižola. Kako kaj ve? Nekam tiho ste zadnje čase. Marina5 in gaja1, upam da sta že kaj bolje. Pri nas je bolna hčerka (in to med počitnicami!!!) in ji pridno kuham čaj in dajem sirup iz medu in čebule proti kašlju. Kje se je pa kaj Vandolina izgubila? Bodite pridne in ne grešite, držim pesti za vse in vsako posebej. Issi

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

29. okt 2008 17:57

issi, čestitam in na razpredelnici je popravljeno. Z veseljem popravim vsaki, ki je kaj napredovala, samo da mi konkretno sporoči. Ps. Vandolini se je spet pokvaril računalnik in zdej čaka vrsto pri moževem, če ji kaj odstopi . Se javim, ko bom imela kaj več časa. Pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 29. okt 2008 17:59:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti