21. okt 2008 10:05
Hvala za recept Katarina, sigurno bom naredila ta riž v četrtek. Samo veš kaj me zanima, ta riž ki ga imam jaz, moram kuhati vsaj 50 minut in je še trd. Kako bo z zelenjavo, saj bo vsa razkuhana. Verjetno bo najbolje, če riž prej namočim in še malce pokuham, preden ga dodam zelenjavi. Veš, imam tisti zdravi riž, ki se mora kuhati skoraj eno uro, da se ga da vsaj približno jesti. Je zelo zdrav!!! in temu primerno neokusen.
He he Katarina, rum bo dal pravo aromo, pa še dobro voljo. Sama ponavadi ne delam sadnih kup, delam pa toplo - pečeno sadje v pečici. Narežem jabolka, kakšno hruško, banano (lahko tudi grozdje, pomaranče ali kakšno drugo sadje) in vse skupaj potresem z orehi ali pa s kokosovo moko in dodam še kakšno rozino. Vse to spečem v pečici in je odlično sadno kosilo v hladnejših dneh. Sama sicer tega ne maram preveč, ker je zame prsladko, naredim pa to ostalim za posladek. Lahko pa tašči spečeš banano in jo malce potreseš z lešniki ali orehi. To je res odlično in zelo nasitno.
Sadne kupe pa je moja kolegica zalivala s pravim pomarančnim sokom in je rekla, da je bilo odlično. Ruma pa ponavadi ni dodajala :o)
Dober tek.
Marina5