Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

11. nov 2005 8:52

Marjanca, jaz sem se naročil na Plus ta teden in sem navdušena, predvsem zaradi beležke in shranjevanja zanimivih receptov

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

11. nov 2005 9:01

No Veronika sem šla danies na vago -1,5kg. Po uspelem sadnem dnevu. Teža je bila če vrjameš ali ne prej ista celih 14 dni. Encijan tudi jaz se strinjam s tabo da je treba pogledat z malo drugega zornega kota na sadne dni. Tako kot ti praviš dokler so mi bili sadni dnevi kazen za prekrške sem se jih prav bala. Ne bom rekla da me včasih še vedno ne vržejo s tira, kot naprimer v nedeljo, a v glavnem so mi super. Na sadni dan običajno pojem ali popijem ogromno ananasa. Kupim si kar fruktalov 100% sok in ga lepo pijem razrečenega z vodo. Dekleta če kera tega če ni probala ji priporočam. Ananas je namreč znan za požiralca maščob. Zdaj moram pa po opravkih. Se mora danes "kučica sijati" jutri je sindikalni izlet, pa da ne bo doma preveč komentarjev da nisem nič pospravila pa cel dopoldan sem bila doma. Ha, ha , ha Uživajte vikend! any

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

11. nov 2005 9:08

Sem tudi jaz ugotovila, da pri tej dieti ni dobro preveč pametovati po svoje. Hitro človeka zavede prekratek čas med obroki pa prevelike količine in res je, da moraš na vse skupaj gledati precej pozitivno. Najbolje se je držati ene vrste hrane za kosilo in večerjo. Prvič je bolj praktično, drugič pa se mi zdi, da so želje in skomine samo še večje. Res pa je tudi, da recimo določene hrane prav zaradi tega sploh ne jem. Če npr. jem meso (ga imam rada) potem odpadejo jajca in mlečni izdelki. In tukaj se mi zdi je ta dieta najbolj neuravnotežena, zato pa nas napade taka želja po beljakovinah. Sicer pa se bom danes sladkala, jutri pa sadje. Zoprno ker je ravno za vikend. Se bom morala pošteno zaposlit, da mi bo uspelo. V nedeljo pa se bom mogoče prvič tehtala - če bom imela dober občutek, da je šlo kaj dol. Drugače pa bom raje še malo počakala, da ne bo šla moja motivacija na dopust. Zato Veronika zberiva moči in se drživa točno tistega, kar piše v knjigi. Pa bo zmaga najina. SIGURNO! varja

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

11. nov 2005 9:16

Lep pozdrav vsem po dolgem času, tudi jaz se javljam na raport. Trenutno sem sredi 2. meseca (danes na OH) in moji kilogrami se sučejo okrog 84 - en dan manj, drug dan več( kar je še 10 kg do moje idealne teže!!!!). Že cca. 14 dni se mi to dogaja in ne gre in ne gre dol Tudi jaz sem ena izmed tistih nesrečnic, ki imamo strašne probleme s prebavo. Sedaj jem po vašem nasvetu laneno seme namočeno v vodo - učinkov po 3 dneh še ni. Ne vem pa, ali naj seme zmeljem ali kar celega namočim? Še eno vprašanje: Ali je katera že poskusila s klistiranjem? Jaz sem že marsikaj prebrala o tej temi, če pa ima katera praktične izkušnje, bi pa prosila za nasvet. Lep petek in vikend vam želim. SMILE28

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

11. nov 2005 9:41

Hojla! Kako ste kaj? Jaz sem vredu! Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

11. nov 2005 9:42

Smile, izkušnje s klistirjem imam samo ob porodih. Ti pa odsvetujem, ker se klistiri uporabljajo res samo v medicinske namene in v primeru "zapeke". Tako hudo pa pri tebi verjetno ni. Nadaljuj s semeni in morda na tešče spij topli Donat. Pravijo, da zelo koristi. Sama pa imam prebavo tako urejeno, kot še nikoli do sedaj. Pol ure po tistem, ko se skotalim iz postelje in po prvi kavi, se vse zgodi tako kot je treba. Hvala za nasvete glede kosila in večerje. To, da ne smem mešati iste vrste beljakon vem in se tega držim. Imam pa tako rada meso, da do sedaj nisem še nikoli menjala s sirom ali jogurtom, samo 2 x v vsem mesecih, tudi pri prejšnjih krogih z jajci. Torej, na B dan se pri nas doma peče MESO Pozdrav vsem v megleni dan - HURA, PETEK JE - se beremo! VERONIKA

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

11. nov 2005 9:44

Smile tudi jaz sem imela probleme z zaprtostjo, tudi med dieto. Vendar ti moram povedati, da se mi je prebava s to dieto tako popravila, da kar ne morem verjeti. Glede lanenega semena se tudi jaz vedno sprašujem , kako je bolje? Jaz ga psjem kar suhega 2-3žličke in ga poplaknem z veliko vode. tekom celega dneva popij veliko tekočine. Verjetno je ta način prehranjevanja za telo velika sprememba in tudi zaprtost je verjetno ena od posledic, s katero nam telo to pokaže. Vstrajaj bo že bolje! Če ne pa obišči zdaravnika, verjetno ti bodo tam najbolje svetovali. Mogoče lahko prej poizkusiš še z zeliščnimi tabletami Verolax. lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

11. nov 2005 9:50

No vidiš koliko drugih naravnih pospeševalcev je še pred klistirjem in tabletami. Poizkusi vse, pa ni bog da ne bo delovalo. Potem pa ukrepaj naprej. Namoči slive jih pojej za zajtrk vodo v kateri so bile namočene pa spij. Poizkusi s kefirjem na B dan. Kuhaj si takšne obroke, ki bi lahko pomagali tvojemu problemu (zelje, repa,...). Saj vem da mogoče težim, vendar jaz mislim, da je bolje prej poizkusiti vse ostalo, kot klistir! Lp Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

11. nov 2005 10:08

Jaz sicer klistirja še nisem "sprobala", vem pa, da je nujno potreben med postom z vodo, ki traja dalj časa, ker sicer lahko pride do zastrupitve organizma, ki je menda zelo neprijetno in namesto, da bi organizem prečistili, ga zastrupimo. Brala sem članke o izkušnjah s postom in marsikdo, ki se je posta lotil sam, se mu je to zgodilo, tudi ljudem, ki danes veljajo za strokovnjake na tem področju (in to seveda priznajo). Koliko je upravičen med našo dieto, ne vem, lahko pa da pri daljšem zaprtju pride do nekakšme zastrupitve. Bi morali vprašati kakega medicinca... L.p. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 11. nov 2005 10:10:41

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

11. nov 2005 10:18

Hvala drage moje, ampak verjemite, da sem dala že vse skozi od sliv, Donata, Verolaxa, repe.... Po vsem tem me samo napihuje, vetrovi... - učinka pa nobenega. Jaz sem že vse življenje nagnjena k zaprtosti, z dieto pa se je stvar še poslabšala. Čudno, ker jem veliko več sadja in zelenjave kot prej in telovadim skoraj vsak dan. Očitno je ta način prehranjevanja res šok za moje telo in se mi tako maščuje. Ve, da ga hočem stradati on pa izrablja vse, kar mu dam. Lepo se imejte. SMILE28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti