Ločevanje živil 90. dni - 5. del

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

11. nov 2005 10:22

Čao! Spet jst. Kako ste kaj? Marjetke Cvetka a gre? Smile ne s klistiranjem. Poskusi prej še kaj drugega. Si predstavljaš, da greš potem v službo. Jaz nimam dobrih izkušenj. Pa še enkrat sem nekje prebrala neko mnenje zdravnika, da bolj ko si navajen na odvajala, bolj trdovratno bo zaprtje! Pa še stena črevesja se stanjša zaradi stalnega odsluzevanja. Torej laneno seme- tri žlisce pri vsakem obroku z nekaj vode. Potem fige in slive- čez noč jih pustiš v hladni vodi, zjutraj pogreješ in jih zaužiješ pred zajtrkom ali za zajtrk. Poskusi še s skodelico čaja cikorije na tešče. Ni vrag da ti nekaj ne bo pomagalo, a ja pa otrobi. IN gibanje na svežem zraku- vsak dan! ha ha lp katti

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. nov 2005 10:26

Smile28, kot da bi govorila o meni. Vse življenje imam probleme s prebavo in tako je ostalo tudi med dieto, pa čeprav pojem neprimerno več vlaknin kot prej. Prav zaradi tega sem popolnoma prenehala jesti banane. Laneno seme namočim v vodi kar celo - ravno zdaj me čaka, da ga spravim v sebe. Meni je pomagalo tudi kislo zelje na prazen želodec. Veš, klistir sem dobila tudi pri tej zadnji operaciji, pa ti povem, da je bila živa groza. In ne verjamem, da si to lahko delamo sami. Verolax tablete vzamem res v skrajni sili in nazadnje sem vzela 2, samo potem je treba biti dovolj časa doma, da se v miru očistiš. Se mi kar smiliš, ker vem kako hudo je to. Pij dosti vode. marjanca45

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

11. nov 2005 10:30

Aha zdaj sem prebrala tvoje sporočilo. Ja res je da neurejena prehrana všpliva na zaprtost. Še naprej jej velik sadja in zelenjav, debelo mleto moko in rž. lp & že danes! katti

katinka  

član od: 16.3.2005

sporočila: 57

11. nov 2005 10:33

Pozdravljene/i, jaz imam pa eno zelo specifično vprašanje, na katerega po 2-urnem iskanju po internetu še vedno nimam odgovora... Enkrat sem nekje zasledila, da se pri prebavi beljakovinske hrane v želodcu sproži kisla reakcija, pri prebavi OH in škroba pa bazična (oz. obratno ???), zaradi česar pride do nevtralizacije želodčnih sokov in posledično neučinkovitosti prebavljanja... Ali ima kdo podatke o kislosti/bazičnosti reakcij, ki jih v želodcu izzove različna prehrana? To je v bistvu osnova, vodilo te ločevalne diete, vendar o teh stvareh na netu nisem nasla nicesar. Ker se ne spomnim, katera skupina hrane povzroča katero reakcijo, vas prosim za pomoč. Mogoče je o tem kaj napisanega v tisti knjigi od Rine "90-dnevna ločevalna dieta" ? Hvala za odgovore, lep pozdrav in veliko uspeha pri vzdrževanju zmanjšane teže! katinka

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

11. nov 2005 10:39

Za vse tiste, ki imajo probleme s prebavo: kadar imam težave, pa to je bolj redko, na trgu pri zeljaricah vzamem zeljnico ali repnico in jo pijem na tešče, kot sem že eni svetovala. Zeljarice vodo prav rade natočijo, če prineseš s seboj steklenico, seveda če kupiš še kaj zelja ali repe. Jaz dam v primeru potrebe možu s seboj kar 1,5 litrsko plastenko, zeljarice pa tako ali tako imajo lijak s seboj, ker so že navajene, da ljudje hodijo po zeljno ali repno vodo. Seveda jo je treba hraniti v hladilniku, jaz pijem na tešče kar mrzlo. Ni vrag, da vam ne bi kaj pomagalo. Če se vam zdi, poizkusite - škodilo ne bo. Je pa res, da je precej slano, tako da si potem precej žejen in tako posledično tudi popiješ več navadne vode, kar pa tudi ni nič narobe. + Dušanka Sporočilo je spremenil(a) DUŠANKA dne 11. nov 2005 10:41:04

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

11. nov 2005 10:57

Dušanka kako lepo popestrite naš forum z temi smeški! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

11. nov 2005 11:00

evo da se še jaz pofočkam. Danes spet nimam volje za nič, tako usran in zaspan dan, kljub temu da bi se morala veseliti večera, ko bodo k nam prišli prijatelji, ko bomo kaj dobrega pojedli, nekaj popili, malo igrali karte...jaz pa sem samo za v posteljo....Upam da me bo moja lenobnost kmalu minila...ja, ja...če ne prej spomladi, ko bo spet topli sonček posvetu...joj vreme a ne veš da sem jaz poletni otrok, rabim sonce in toploto...Mater kuk sem tečna. Čao grem... tuna

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

11. nov 2005 11:06

Halo, malo razvedrila: > Čigav si ti fantek? Oče ne ve, mama pa noče povedati! > > Pobič, a mi poveš kako se najhitreje pridem na železniško postajo? > Seveda, teči morate! > > Zazvoni telefon, mali sinček dvigne slušalko, ko se na drugi strani > zasliši glas: Ali je očka doma? > Ne, ni ga še. > Kdaj pa pride? > Ponavadi ga prinesejo okrog polnoči. > > Teta si ogleduje malega nečaka in pravi. Ze cel fant od fare si, kmalu > bos cel oce. > Mali odgovori: Ja, tega se tudi mamica boji. > > Mali koliko je star tvoj očka? > Toliko kot jaz. > Tukaj nekaj ne bo držalo. > Seveda bo. Ko sem se jaz rodil, je on šele postal očka. > > Očka s tabo bi se rad pomenil na tri oči. > Na štiri si najbrž hotel reči. > Ne, prav si slišal, ker boš moral na eno zamižati. > > Ocka je res, da očetje vedno več vejo kot sinovi? > Vedno, sinko. > Kdo je po tvojem izumil žarnico? > Thomas Edison. > Zakaj je potem ni izumil njegov oče, če je res tako? > > Lekarnar reče: Tukaj imaš zdravilo za očeta. > Pred uporabo ga je treba dobro pretresti. > Ne bo šlo. > Zakaj? > Oče ima skoraj 100 kil. > > Tri leta star fantek pri kopanju v kadi preučuje svoja jajčka. > ˇMami, vpraša: a so to moji možgani?" > "Ne sine, ne še." Lp, Robida

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

11. nov 2005 11:12

Bok, še ena zamorjena. Ta megla mi že liči na Hitchoka pa na njegov film Megla. Ko greš od doma je še skoraj tema, ko prideš domov je tema, vmes pa megla. Da bi človek ponorel. Vsaj danes na Martina bi se ta zgoršni malo usmilil Slovencev. Pa bo že bolje. Glavno da je petek. Sem popoldne planirala veliko pospravljalno akcijo, pa upam, da mi bo ratal. Če bi bil sonček bi se spravila na vrt, tako bom pa hišo spravila v red. Mi je pa v tolažbo, da nisem samo jaz tako demolirana. Tuna, jaz sem pa ribica, rabim sonce in vodo. Velike količine sonca in vode. Da ne bom samo dolgočasna naj vam povem en vic. Veste, da je črnogorska mafija dala uradno obvestilo, da oni že niso imeli nič pri ropu v trezorju SKB. Oni še nikoli niso delali skupaj 7 ur. Mejte se! Gobica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. nov 2005 11:21

Tuna, Lisička, evo še ene ful zatežene bejbe. Meni že ves teden gre vse na živce, tečna sem kot ne vem kaj in komaj čakam, da pridem danes domov in bo moj popoldan in večer ! Knjiga in mir pri hiši, sicer bom naredila ne vem kaj. Zato stanovanje vedno pospravljam ob sredah ali četrtkih, da si petka še s tem ne kvarim. Robida, Lisička, hvala za vice, da si vsaj malo raztegnem moje žnable ! Katinka, zanimiv podatek, ki bi lahko mogoče celo bil razlaga za moje večno črvičenje, kadar sem pomešala v enem obroku meso, krompir in solato ( v "prejšnjem življenju" - pred 3MD). Ampak o tem ti žal ne vem povedati nič več. Bom pa šla kaj poiskati, ko mi bodo pošlihtali računalnik. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti