Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

4. mar 2006 9:15

Dobro jutro ! Takole,vodni dan je minil.Imela sem bolj čajni kot vodni,ker me je tako zelo zeblo.Ko sem šla spat,je bilo malo krize in sem pojedla eno toplo dietno juho.Grešila Jaz mislim da ne preveč. Danes tehtanje in rezultat:v enem mesecu -5kg. Že na začetku si nisem zastavila nobenih ciljev,veselim se vsakega izgubljenega kilograma.Malo mi je žal,da se na začetku nisem izmerila,da bi videla kako se pozna na centimetrih.Sedaj gremo naprej v drugi krog. Tejčica vidim da si pridno začela naprej in danes sigurno ne boš lačna,ker imaš toliko dela,da boš pozabila na hrano. Darkard je šlo vse BP ? Takole sedaj pa grem tudi jaz nad prah in .............. Lep sončen pozdrav iz Celja tikva

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

4. mar 2006 10:05

Hojla! Moji punci sta pa še kar v postelji.Pa naj si privoščijo,saj se počitnice končujejo. Ampak vreme je pa super.Dežuje kot za stavo! Tejčica,čestitam,da si se ujela in upam da ti bo šlo tako naprej. Tikva,čestitam za prestan vodni dan! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

4. mar 2006 12:09

Halo dekleta! Danes je pa res en nikakvi dan. Turobno, deževno in nobene energije. Sem dopoldne kar iz bajte ušla, ker se mi ni nič dalo. Našla žrtev za stokanje in kritiziranje ter ob dobri kavici /sladkani in mlečni/ se je razpoloženje 99 % izboljšalo. Sedaj pregledujem recepte, da bom nekaj spekla, ker moram še beljake racionalno vnovčiti od krofov.Ta velki me pa nagovarja, da naj še nekaj krofov naredim, ker bi jih še jedel. Mislim, da mu bom željo izpolnila - kaj vse naredimo za otroke, tudi preko svoje volje-pameti! En mali greh je bil že storjen ob kavici - pa si bom danes privoščila še kakega ampak v mejah normalnega - žal prepovedanega. Bodite pridne in za vsakim dežjem posije sonce! Jana janadr

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

4. mar 2006 14:16

Končano! Stanovanje tipi topi, cunje zlikane in oprane, tako da me za jutri čaka samo še likanje cunj ki se sušijo! Me je pa spet križ zvil in se komaj premikam. Bom šla kar malo podolgem, da izkoristim mir ker ima mala ravno popoldanski spanec. Potem pa kosilo. Mojedva bosta jedla njoke, jaz pa špinačne rezance. Njami! Tikva, si čisto prav napisala. Zaradi dela na hrano nisem niti pomislila. Pa mi tudi kar paše da mala spi in bo kosilo kasneje, ker sem preveč zmatrana da bi jedla. Pa čestitke za vodni dan. Marjetka cvetka, ti imaš pa srečo, da ti hčerke toliko časa spita. Našo med tednom komaj zbudimo, za vikend pa vstane včasih tudi že ob 6ih. Janadr, jaz iz beljakov delam običajno beli biskvit. Če jih še nisi porabila, ti lahko napišem recept. Sedaj pa šibam malo počivat, potem kosilo, nato pa gremo še v tedenski šoping "špeže". Pozdravček! tejčica

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

4. mar 2006 16:43

Pozdravljene! Jaz sem si pa danes naredila pogačo z zelišči in mi je super uspela. Recept je iz Rinine knjižice za današnji dan. Bila je odlična in še za 1x jo je ostalo. Zamrznila jo bom in bo za drugič. Jutri pa sadni dan in bo kar težko. Nedelja je, drugim nedeljsko kosilo, me pa sadje. No, bomo že pregurale. Lep pozdrav in uspešen jutrišnji sadni dan! marja

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

4. mar 2006 19:24

Marja, tudi midve sva zaenkrat na istem dnevu, če pa imaš v ponedeljek prvi vodni dan sva pa čisto na istem! Jutri komaj čakam sadni dan, ker sem v Tušu dobila, ah ne dobila, saj niso nič zastonj talali, kupila zelo dobro grozdje in sedaj komaj čakam, da ga jutri napadem!!!! Danes sem si pa privoščila za kosilo pizzo s paradižnikom, začimbami, gobicami prepraženimi na čebuli in česnom za večerjo pa - saj vem da me boste kregale a tokrat sem "malo" grešila: 2 krofa in jogurtovo strnjenko (sem takoj poslala recept in slike na kulinariko). To je tko dobro, da se ne moreš upret!!!! Sporočilo je spremenil(a) kokos dne 04. mar 2006 19:28:50

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

4. mar 2006 22:12

ČER.Jaz sem danes pojedla kos pice,popoldne pa sem šla k sosedi na kavo in dobila še vroče sadje-zmrznjeno-s sladoledom in malo smetane.Ful okusno in nasitno.Sem rekla,da jaz si bom to privoščila jutri brez sladoleda in smetane.Žal je spet sadje na nedeljo. luna1

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

4. mar 2006 22:38

Pozdravljene punce! No, z mojimi krofi za večerjo ni bilo nič, saj sem bila tako pozno v trgovini da jih je že zmanjkalo. Sem pa vzela potem sirov burek. Seveda na čokolado po večerji nisem pozabila. Je bila pa količina malo velika, tako da Kokos nisi edina ki je imela preobilno večerjo. Marja, tudi jaz sem v lanskem krogu enkrat naredila pogačo z zelišči iz Rinine knjižice. Ravno tako sem jo polovico zamrznila še za drugič. Superca! Ja, jutri je pa spet nedelja in sadni dan. Ker ne bomo doma na kosilu, bom spet naredila zamenjavo nedelja - ponedeljek. Jutri torej B (da ne bom za kosilo komplicirala), v ponedeljek pa sadje. Jutri pa upam da ne bom prav zgodaj na forumu in da nam bo mala dovolila malo poležat. Nočko punce! tejčica

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

5. mar 2006 9:16

aloha punce! Še moje poročilo - včeraj smo bili pri prijateljih na obisku, in moram priznati, doletel me je moj prvi kiks - padla sem na čipsu, uhhh . Ker sem imela OH dan sem si zvečer še vedno privoščila košček tortice - včeraj sem se odločila, da si naredim eno super sladico za tisti dan, ko lahko jem sladko - naredila sem Ohridske rezine iz baze, mnjammm. Uspele so super, bile so kot eno pecivo, ki se ga spomnim iz svoje mladosti - Ljubljančanke, a je katera hodila v (sedaj je že ni več tam, to je tam, kjer je bila bivša Ljudska kuhinja) slaščičarno pod gradom? Te rezine so iste kot njihova emona kocka. Me je mož tako pohvalil, midva sva jih hodila iskat tja takrat, to je cca 15 let nazaj. Recept za njih sem iskala ful, pa ne našla. Včeraj sem končno to zadevo naredila, sem mislila, da se bo mož stopil kot torta v njegovih ustih - sem bila tako ponosna sama nase. Vseeno, sem ugotovila, je najtežje - ne spravit se k dieti - spravit se k njej nazaj, ko enkrat kiksneš. Glede na to, da sem imela zjutraj občutek napihnjenosti, težke ude in da sem s težavo vstala, ob dieti pa tega ni bilo, je bila moja odločitev, da nadaljujem z dieto in sadnim dnem tako rekoč zelo lahka. Me prav zanima, kako se bo odrazil kiks na tehtnici (tehtam se naslednje jutro po sadnem dnevu). En lep nedeljski dan in pozdravček vsem Mateja

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

5. mar 2006 10:19

Haj haj! Kaj počnete na današnji dan! Imam že v delu en roman za brati - ala limunada in se s kosilom ne bom ubadala. Sem včeraj veselo kuhala in pekla. Ratalo - tako krofi kot kolač iz beljakov in je super!! Malo imam slabe vesti zaradi včerajšnje preveč zaužite hrane in zato bom danes sadna. Ma res moraš spremeniti celotno razmišljanje o hrani oziroma o hranjenju. Kdo to napiše? Jaz - nekdo, ki je v teh dveh mesecih odpravil s sebe manj kot polovico manj kot najbolj pridne. Vsaka čast dekleta vam, ki ste res pridne - ampak potrebno bo še vzdrževati! Bodite še naprej pridne in lepo preživite ta deževen nedeljski dan! Jana janadr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti