Ločevanje živil 90. dni - 5. del

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

6. mar 2006 8:17

DOBRO JUTRO Kje pa se vse skrivate ali vas je sneg zamedel in morate najprej skidati.No tudi mene še to čaka,vendar sem si najprej skuhala dobro kavico ,prebrala jutranji časopis in se javila vam.Moram s ponosom povedati,da mi je včerajšni vodni dan uspel brez prekrškov.Tudi tehtala sem se že,vendar se pri kg ni nič premaknilo od prejšnega meseca,saj vem zakaj ker sem kar veliko grešila.Pri merjenju telesa pa so majhne spremembe tako da sem kar zadovoljna. Danes me čaka mesek in solata. Tako sedaj grem pa tudi jaz malo na zrak oziroma kidat sneg upam da letos zadnjikrat. LP

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

6. mar 2006 8:52

Hojla! Najprej čestitam vsem za izgubljene kilograme in centimetre, saj je hujšanje v tem mrazu ena velika muka, kajne. Me je pa malo zaskrbelo za Rožico, ki je v petek napisala: "Jaz imam pa občutek, da premalo jem, kg pa se tudi ne premaknejo. Dejansko ne delam prekrškov, pojem za zajterk en sadež in potem kosilo, za večerjo pa navadno nisem lačna... in se bojim, da bi spravila svoje potrebe na minimum, saj veste kako se telo prilagodi manjšemu vnosu..,.." Spomnila sem se, da je bilo že lani govora o premajhnem vnosu kalorij, pa mi žilica ni dala miru, da ne bi poiskala. No, pa sem našla. Tuna je 30.9.2005 sporočila tole: ***** SEM ZASLEDILA TALE ODGOVOR NA ENEM FORUMU, PA VAM GA POSREDUJEM, KER MI JE ZANIMIVO, PA NE VEM ČE NISEM JAZ NA ISTEM! Je ena ženska spraševala kaj naj naredi, da malo je, pa športa, kg pa stojijo - odgovor pa je naslednji. Po opisanem mislim, da je problem v 800kcal dnevno. To je čisto premajhen vnos in tvoje telo se je nanj navadilo. Verjetno ti je res brez težav uspelo shujšat v prejšnji rundi. Sedaj pa se je telo navadilo živet s temi kalorijami in deluje ves čas na ŠPARANJU. Torej, premalo ješ! Tvoje telo špara hrano, ki jo vanj vneseš saj jo potrebuje za življnje in sedaj še za šport. Pri katerem po možnosti porabiš ravno toliko kolikor vneseš v telo. Kaj narediti sedaj??? Pomojem si v kar veliki godlji. Če začneš jest normalno ... Cca 1400 - 1500 kcal se boš najverjetneje redila ker se je telo navadilo na tistihubohig 800kcal. To rejenje ne bo trajalo dolgo ker ko bo telo dojelo, da mu ni potrebno več šparat in, da lahko energijo ki jo dobi z vnosom hrane normalno porablja, bo pridobilo tisto sigurnost. A koliko časa boš v tem umesnem obdobju ne vem. Druga možnost pa je, da še zmanjšaš vnos kcal in tako postopoma skosi leta prideš do tega, da ne smeš več nič jest ker se še kar naprej rediš. Telo je namreš zelo prilagodljiva zadeva in če ga boš navadila na 500kcal dnevnega vnosa, ja se bo pa na tega navadil. V začetku boš izgubila par kilogramov, potem pa se boš znašla v istem položaju kot si sedaj. In tako boš lahko hujšala, do onemoglosti ... Sedaj se tukaj lepo vidi kaj je težava premajhnega vnosa kcal v telo in kam to privede. Zgubljena jaz ti predlagam, da postopoma začneš povečevat vnos hrane. Naj bo na začetku kak teden 900kcal in nato 1000.... Na strani "osebni trener!", ki ti jo je dal Medi lahko pošičeš izračun bazalnega metabolizma in vidiš koliko pravzaprav tvoje telo potrebuje vnosa. In na ta kalorični vnos moraš prit za zdravo prehrano in zdravo hujšanje. Deficit pa boš delala s športanjem. Postopno več vnosa pa ti predlagam zato ker, če sedaj povečaš vnos na recimo 1300kcal dnevno si bo telo 500kcal pospravilo za rezervo. Navajeno je že preživet s tistimi 800kcal, ostalo pa do balo na stran "za hude čase"... Vem, da ti je sedaj tole grozno brat. Mislila si, da delaš prav in bila vesela nad rezultati in sedaj si se znašla v najbolj nezavidljivem položaju ker se lahko zgodi, da se malo porediš... pa kljub temu se rediš tudi sedaj. Zato je najbolje, da se spraviš v prave tirnice. Telovadbo pridno furaj še naprej, tako kot si jo do sedaj. Hrane pa se loti na način, ki sem ti ga opisala(seveda, če želiš). In če se zalotiš, da se malo rediš se ne sekiraj ker boš to spravila dol, ko se ponovno pobereš. Zavedaj se in imej pred seboj dolgoročni cilj. In naj ti bo jasno, da je to obdobje le prehodno. A žal druge rešitve ni. Kot sem rekla obstaja le še tista varianta, da zmanjšaš vnos na 500kcal in nato čez pol leta, ko stvari ne bodo več delovale, samo še na 300kcal in na koncu živiš samo še od mleka in vode pa se kljub temu rediš. ***** No, toliko v razmislek vsem, ki "stradajo" in pa novim, ki mogoče tega še niso prebrale. Rožica, pa brez zamere, saj ne mislim, da ti stradaš, ker sama praviš, da po kosilu potem zvečer nisi lačna. Le da malo obnovimo..... jankica

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

6. mar 2006 9:06

Hojla 3MD-jevci! Zdej mam pa dost teh svaljenih diet. Naslednji ponedeljek 13.3. začnem z 2. krogom 3MD, ker mi je od vseh glupih diet, samo ta pomagala. Tokrat bom jedla točno po pravilih in brez grehov. Če je Gojmirju- Gojcu in Emeršiču uspelo, bo tudi meni. Bliža se poletje... Brez vas se ne bi odločila. Hudo mi je, ker me v petek ne bo - službena zabava pri Jurmanu...pa drugič. Še vas berem za spodbudo in se slišimo. Čao , Goga GOGA VRHOVŠEK

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

6. mar 2006 9:46

Punce najprej en snežen pozdrav iz Ljubljane. Včeraj sem se 2 uri in pol vozila iz Velenja..grozzaaaaa, če bi pot lahko prestavila zagotovo ne bi šla, ker mi je šlo kar na jok na cesti, tak obup je bil. Potem sem pa še do večera doma kidala sneg. Danes me tako vse boli, da se komaj premikam. Diete se še vedno držim, med vikendi pa ga še vedno serjem..kg pa stojijo. Vse podrobnost in seznam udeleženk na našem srečanju pa napišem danes zvečer, ker se petek tako hitro bliža! claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 06. mar 2006 11:08:22

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

6. mar 2006 10:14

Pozdrav tudi od mene. Danes bompa spet malo potožila.Ne vem,kaj delam narobe.Nobene pregrehe pri hrani,količinsko mogoče pojem še malo manj,kot je dovoljeno,pa teža stoji.Peti dan se je poznalo skupno 4 kg,zdaj,13 dan,pa je še vedno enako.Ali je možno,da bo to trajalo ali bi morala na kakšno drugo dieto. lp Saša vemves

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. mar 2006 10:49

E, Saša, ti pa si neučakana! 4 kg v 13-ih dneh, ti bi pa še hitreje. V enem mesecu lahko izgubiš tam do 10 kg, če začenješ z okoli 100kg, sicer pa gre malo počasneje. Glede na tvoje tekaško udejstvovanje bi rekla, da jih nimaš ravno 100, kaj? No, oprosti, če jih imaš, ampak po tvojem pisanju bi sklepala, da je tvoj ITM že blizu normale ali pa sem res udarila čisto mimo! Pa ne vem, zakaj ti zmeraj jaz odgovarjam, najbrž si me že sita. Za drugo dieto pa je po moje še prezgodaj, saj si se vendarle odločila za 3 mesečno dieto in ne za 14-dnevno. Vsem skupaj pa naj povem, da sta na naš novi e-mail ta vikend prispeli prvi 2 sličici in ju danes že lahko vidite tudi v albumu! Branka se nam je v mailu tudi malo predstavila, ker pravi, da je na forumu še ni bilo. Upam, da sem se pravilno odločila in jo povabila, naj se najprej predstavi še tukaj - sama - potem pa ji bomo poslali geslo za naše slikce. No, poglejte si sami na mailu in presodite. Lep dan v zimski pravljici vam želim, pa čim manj nevšečnosti na cestah. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 06. mar 2006 10:51:02

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

6. mar 2006 11:59

zdravo - spet jaz - po mojem sobotnem kiksanju s čipsom sem bila pridna, a se je tudi odrazilo na tehtnici - prej mi je šlo kar lep dol, sedaj pa sem ostala na istih kilah, kot pred 4 dnevi. Danes je zame B dan, sem si zjutraj pripravila za sabo malico-kosilo - sir, zavit v pokisano solato, preboden z zobotrebcem - punce, kako mi je teknil. Nič kompliciranega, jaz pa včasih ubijam za sir, in ta kombinacija je tako dobra. Saša, sem uspela prepričat moža, da je naredil eno fotko na malo resolucijo za na net - najlepša hvala za ponujeno pomoč. Povej, s katerim programom upravljaš s slikami, jaz uporabljam ACDsee. Če ga uporabljaš tudi ti, bi se priporočila za malo inštrukcij, kako se to izvede. Encijan, hvala uradni za sprejem v krog hujšačic. Kaj naj še rečem, vidimo se v petek v Orhideji. tejča

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

6. mar 2006 12:10

Encijan,nič nisi tečna,prej jaz.Očitno sem res pričakovala preveč.No,me je pa razveselilo to,da si vsaj pri kilcah uganila..Torej jih imam še nekaj v dobrem.Hvala,za nasvete. Zanima me še,če je tu,med nami,kaka korošica? lp Saša vemves

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

6. mar 2006 12:24

A je še katera danes na vodi? Jaz sem jo že kar nekaj spila do sedaj pa eno kavico in 8dl Rooibos čaja. Seveda brez sladkorja. Sploh mi ni problem. Naši si bodo pa danes kar hrenovke kuhali za kosilo, da ne bo preveč omamnih vonjev. Rekreacijo sem pa že tudi imela - kidanje snega - me tako roke bolijo da je joj. kokos

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

6. mar 2006 12:55

Lep pozdrav vsem skupaj iz sončne in zasnežene Savinjske doline! Po počitnicah sem imela kar nekaj dela, da sem vse prebrala kar ste napisale. Moram vam napisati, da sem sedaj tudi jaz z vami in sicer v 2. krogu 3MD. Začela sem v petek (čeprav pravijo, da je petek slab začetek) in danes imam sadni dan. Tisti potrebni klik pa je prispeval moj mož v četrtek, ko sem si kupila nov kostim za hčerin maturantski ples. Ko sem pomerila jakno, je rekel, da če imam zapeto mi štrli narazen!!!! Najprej sem se razjezila, potem pa globoko premislila, da ima najbrž prav. In do plesa imam še 3 tedne, kar je ravno prav, da jakna ne bo več tako fejst štrlela narazen. Goga, tudi jaz sem ugotovila, da je od vseh glupih diet tale naša še najbolj učinkovita. Zato sem zdaj v 2. krogu. In, če želite do poletja še malo boljše izgledati, je skrajni čas, da se mi pridružite. Naslednji teden 15.03. je spet polna luna - ob 0.37 se začne. Jaz sem se odločila, da bom kar do konca življenja upoštevala post na polno luno. Lepo se imejte in uživajte v drugih radostih, ki nam jih ponuja življenje, ne v hrani. SMILE28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti