Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

9. feb 2006 22:30

Evo mene, spet sem tu! Teta Fani, dobrošla med nami. Čestitke za zelo uspešen prvi mesec diete, 8 kg minusa je visoka številka. Mislim da nas je večina forum na začetku samo brala in nekaj časa zbirala korajžo da tudi kaj napišemo. Ko pa enkrat začneš pisati gor, pa postaneš zasvojen. Je res, da je veliko lažje hujšati v skupini, motivacije nikoli ne zmanjka. Gremo skupaj proti cilju. Marjetka cvetka, tudi zobozdravnica nam je rekla, da ima mala pač to smolo, da ima zelo slabe zobe in da nima takih problemov zaradi slabe prehrane. Na žalost. Je pa tudi mene strah zobraja. Tudi jaz sem imela kar dolgo pavzo in pri meni se JE našel nekdo, ki me je "odvlekel" k zobarju. Tašča! Me je naročila in sva šle. Pa sem ji hvaležna. Sicer mi vsak izgovor pride prav, da kdaj ta zelo naporen obisk prestavim, ampak hodim in počasi bo vse poštimano. Dramik, dobrodošla spet med nami. Tudi jaz sem med tistimi, ki kilograme vedno pridobi nazaj in upam da mi tokrat res uspe. Držim pesti da tudi tebi in nam vsem. Ivonja, če se ti problem s prenizkim pritiskom pojavlja samo sedaj med dieto, ne bi bilo slabo, da bi šla na en preventivni pregled k zdravniku. Boš bolj mirna. Cukrck, tudi jaz pri večerji na OH dan težko ostanem pri določenih količinah sladkarij. Si mislim, oh saj ta dodaten piškot se pa ne bo poznal, pa še eden, pa še eden... Potem grem pa sama sebi na živce! Če se ti sladkarij "lušta" se jim nikar ne odpovej pri tem edinem obroku ko so dovoljene. Če boš namesto sladkega jedla npr. testenine (kot si sama napisala), se ti bo zgodilo da ti bo " cuker padu" na kakšen drug dan in se bo takrat ta greh dosti bolj poznal kot pa če na OH za večerjo poješ malo več sladice kot je dovoljeno. Marja, si pa spretno speljala zadevo pri kosilu. Najlepše je bilo pa najbrž, ko si dobila take komplimente. Tako, sedaj je pa ričet za moje za jutri kuhan in tudi jaz bom šla počaaaasi v mižule. Nočko! tejčica

Marina 45  

član od: 5.1.2006

sporočila: 40

9. feb 2006 23:02

Pozdravljene! Zopet se javljam. Izgleda da sem že prava odvisnica od naših klepetov. Se mi moji doma zelo čudijo od kod naenkrat tako zanimanje za računalnik. Dokler nisem slučajno odkrila tega foruma me sploh ni zanimal in se mi je vedno zdelo škoda časa da bi se ukvarjala "z mašino". Pozdravljene vse nove in seveda ostale sotrpinke! Punce, kaj če bi se zopet malo dobile v Santani v Celju?! Z vami sem bila samo enkrat, ampak dale ste mi toliko pozitivne energije in zagona! Kaj mislite-ali ste za to? Jasno je, da moramo iti dalje po naši začrtani poti, pa tudi če so vmes manjši grehi! Samo pomislite kako se bomo počutile ko bomo odložile zimske cunje in se bo kopnenje kg res poznalo!!!!!!!! Zato gremo dalje in ne obupajte!!!! Sicer pa tako ali tako vsi vemo koliko bolj sladko je vse za kar se moraš res potruditi. Mar ne? Mi smo se odločile, da "bomo zmagale" in da bomo to zmago seveda tudi obdržale,kaj ne?!!!!!!!! Pa kaj če bomo pazile na prehrano do konca življenja. Še vedno je bolje paziti na prehrano zdrav. Samo pomislite na tiste, ki morajo paziti zaradi zdravstvenih težav. Mi vsaj vemo, da se lahko pregrešimo ko res ne zdržimo in gremo nato dalje. Določene smo dolgo čakale na klik v glavi-(no vsaj jaz, ki sem povratnica) zato "moramo zmagati"! Tokrat sem si trdno obljubila, da se mi izgubljeni kg ne povrnejo NIKOLI VEČ! Punce imejte se! Gremo dalje in ne obupat!!!!!!!! Pozdrav Marina 45

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

9. feb 2006 23:54

Pozdravljene, še jaz se javljam, ni še dolgo odkar sem prišla domov, imela sem resnično dolgi in nori dan. Diete-OH dan-sem se lepo držala, samo pila sem premalo. Za kosilo testenine, ki mi jih je priporočila tejčica, potem zopet "na teren", za večerjo pa kos jabolčnega zavitka in malo čokolade. Jutri bom na sadju, imam že vse pripravljeno, upam, da bom lepo vzdržala. Cukrck, tudi mene veseli, da sva dve začetnici, druge so že prehodile skoraj pol poti, tudi nama bo uspelo! Bi še kaj podebatirala, pa povem po resnici, da sem zbita, telovadila bom zjutraj, ker mi ni treba tako zgodaj od doma. Lahko noč vsem in lep dan jutri! Veselo naprej! darkad

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

10. feb 2006 6:05

Živjo punce! Evo mene spet tu. Sem malo zabluzila vmes - no s hrano.Volja mi je popolnoma padla, kar naprej rojstni dnevi, pa same dobrote. Se mi zdi, da je mogoče še težje, če moraš izgubiti le nekaj kg. Tolažiš se s tem, da ni tako hudo, pa saj bo in tako naprej. Ko pa kg ne gredo dol, volja upada. Drug teden (18.2.) gremo za en teden na smučanje pa imam že sedaj pripravljeno polno torbo sladkatij - čokolad in doma pečenih piškotov. Smo tako dogovorjeni, da si takrat privoščimo. Evo, pa spet ne bo nič. Ampak ne bom pretiravala. Lepo se imejte, Pika

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. feb 2006 10:53

Pozdravljene vse zbrane na tem forumu! Kar dolgo vam nisem pisala, še sama ne vem zakaj. Mogoče zato, ker nisem na dieti, ker se trudim vzdrževat težo v mejah "normale". nekako mi ne uspeva najbolj. Mogoče tudi zato, ker pograšam vse "stare" klepetulje" (Marjanco, Tuno, Encijan, Robida Bonaco,Lisičko,...) , Vse se le po redko javljajo,...... Mogoče zato kot je rekla Ivonja, ker smo "stare mačke" in se nam zdi, da obvladamo situacijo, oziroma poznamo te začetniške težave...., in ne potrebujemo toliko pogovora ker vemo kaj sledi, tu pa tam pa le potrebujemo kakšno podporo v težkem trenutku, krizi,...in takrat navadno pokukamo na plano. Predvsem pa zato, ker je moje vzdrževanje prešlo v zelo široke okvire in se mi ne zdi pošteno soliti pameti, kako, kaj,.... ko pa se sama tega ne držim. Vsekakor pa me še večkrat pritegne kakšno vprašanje, ki zadeva spremljajoče težave te diet. zato se oglašam tudi danes. Sama imam od kar sem se začela prehranjevati po tem sistemu, zelo nizek pritisk in včasih je kar moteče, kot pravi Ivonja. Sama sem opazila, da imam tudi telesno temperaturo po dieti nekoliko nižjo (35,6 -35,9°C). Čeprav nisem že kar nekaj časa na dieti je to ostalo enako. Včasih se počutim zelo slabo in se mi vrti, predvsem sem opazila, ko sem zadnjič upoštevala dieto 10 ali nekaj več dni, in preprosto nisem mogla nadaljevati ..... zaradi počutja. Sprva sem mislila, da imam premalo energje in sem pojedla rebro čokolade, vendar smo naslednji dan spoznali, da je vzrok vsega v pritisku, koliko ima pri teh težavah opraviti nizka telesna temperatura ne vem? Ker imam izpitno obdobje, so mi te težave onemogočile študij, ker preprosto nisem mogla delat. Zato se skušam prehranjevat "zdravo" veliko sadja in zelenjave in lahke večerje. Zaenkrat mi teža stoji, nabiranje kilogramov sem ustavila, vendar nisem zadovoljna s tem, rada bi izgubila pridobljene kilograme. Sama še nisem šla k zdravniku, vendar redno spremljam svoj krvni pritisk. In tu pa tam popijem kakšno močno kavo, če opazim, da je počutje drugačno. Drugače pa opažam, enako kot je enkrat zapisala Tuna. Dolgo po dieti je stanje enako, kljub "pregreham", Sama sem lahko pojegla marsikaj in se ni poznalo. Potem pa kar na enkrat BUM!!!! Kot pravi Tuna, nisem jedla zelo drugače, mogoče le tu pa tam večje količine in seveda nekaj več sladic okoli Božiča. Res je nekaj na spremembi metabolizma, vendar po mojem mišljenju je treba to floro tudi vzdrževat in pazit pri prehrani. Kar pa je velliko lažje napista kot izvajat. Vsem želim čimveč izgubljenih kilogramov! Ker se izplača, čeprav se pravi boj po dieti šele prične. LP Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

10. feb 2006 11:09

Pozdravljena Rožica. Lepo da si se nam spet malo javila. Me veseli, da ti uspeva držati težo. Tistih nekaj novih kilogramov se boš že znebila, pomembno je, da se je "nabiranje" ustavilo. Pač sedaj počutje in čas zate ni pravi in ko bo, bo spet akcija. Si že dokazala da zmoreš in sploh ni panike, da ti ne bo uspelo. Pa uspešno z izpiti. Imaš pa še kako prav glede tega, da se pravi boj začne šele po dieti. In to je tisti boj, v katerem jaz vedno padem. Ampak, kot lahko vidite, se še nisem vdala!!! Sedaj pa šibam pojest 2 jabolka. tejčica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

10. feb 2006 12:11

O, Rožica, lepo te je spet "srečati"! Sem že zadnjič hotela povprašati, kaj je s tabo, pa se mi je kar zdelo, da si sredi izpitnega obdobja. Držim pesti zate! Za izpite in kile... Zanimivo, tudi jaz imam podobne probleme, prav tako imam za sabo 2 uspešna kroga, 3. pa mi uspeva 10 dni, potem pa se začnejo problemi, ali grešim in se kg dvignejo, ali pa se zbudim zjutraj vsa slabotna (in si potem izmerim pritisk 100/60). To se mi je nazadnje zgodilo v nedeljo, ko smo se dogovorili za en pohod, meni pa se je zjutraj zdelo, da še do kopalnice ne bom prišla. Ko sem potem pojedla nekaj sadja in se malo razmigala, je bilo bolje, ampak ta nizek pritisk tudi mene vse bolj moti. Pohod je kljub temu uspel, a zjutraj sem mislila, da ga bom morala odpovedati. Prve pregrehe sem januarja naredila prav zato, ker me je tako zeblo in sem lepo jedla tisto, kar sem skuhala možu, čeprav naj bi bila na sadju. Temperature si nisem merila, ampak si jo zdaj bom, da vidim, če imam tudi jaz tako nizko. Zdaj veste, zakaj vsakih 10 dni mrknem. Čao, Encijan

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. feb 2006 12:28

Hoj Encijan! Hvala za lepe želje. Jaz imam pritisk okoli 96/52 in nenormalno visok pulz tudi čez 80, se pa zgodi da mi spodnji pritisk pade tudi niže in takrat se res slabo počutim. Saj ne da se mi tako vrti, da nebi mogla hodit, je pa neka čudna vrtoglavica, ki se mi zdi, da jo čutim predvsem v glavi , po telesu pa od čas do časa mravljince, kot nekakšna šibkost. Ravno zato sem imela občutek, da premalo jem. Nekaj dni sem ignorirala, misleč da se bo telo že privadilo na manjši vnas, vender preprosto ni več šlo. Glede temparature, pa sem jaz ugotovila, ker sem imela na počitnicah nečakinjo in se mi je zdelo, da je tako topla, da bi lahko imela povišano temperaturo. Ko sva si izmerili sem opazila, da imam jaz tako nizko in od takrat, od časa do časa spremljem tudi to. Ne vem mogoče je naklučje, res pa je, da je v dieti omenjeno da se pritisk zniža, do take mere, da ljudje ne potrebujejo več zdravil. Kot izgleda se tudi ljudem, ki niso imeli težav z visokim pritiskom zniža toliko, da je postala težava v tem, da je zdaj prenizek. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

10. feb 2006 12:39

O, pozdravljena, Rožica! Sem že nekaj nazaj napisala, da imam gužvo v službi, pa se težje oglašam. Berem pa kar vsak dan, kaj napišete, samo to bolj na veliko obrokov. Saj nas je še kar nekaj "starih bork" tukaj, Encijan, Rožica, Tejčica, Marjetka Cvetka. Me imamo še to prednost, ker se tudi fizično poznamo med seboj. Boj še kar poteka. Jaz sem zdajle pojedla za malico ETIN prebranec. Zdaj sem pa sita in predem kot muca. Do večera je še dolgo, dieta me je pa naučila, da ni dobro izpuščati obrokov. Tudi jaz pogrešam Marjanco. Zdaj se pa že dolgo ni oglasila. Pozdravljam pa teto Fani. Bravo, da se nam oglašajo tudi tretjeobdobnice. Saj nam ne fali več veliko, da bomo v isti koži. Sploh pa je tako, da tam do 30 še imaš neke starostne meje, potem pa te meje vedno bolj prestavljaš v višave. Tako, oglasila sem se, da veste, da sem še z vami. Pazite nase, pridne bodite in uživajte v vikendu. Gobica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

10. feb 2006 15:39

Hojla! Glej no,sem ravno danes premišljevala,kaj je z nekaterimi našimi puncami,ki se že nekam dolgo niso oglasile,pa se nam je javila Rožica. Rožica,zdravje je na prvem mestu in če se ne počutiš dobro,bolje da se ne siliš z dieto.Poskušaj vzdrževati težo,tisti višek bo pa enkrat že šel dol. Ja Lisička,stare borke smo že,res.A,kaj,ko je pa toliko kil preveč in tako počasi grejo dol,pa hitro se nazaj vrnejo,tako da jaz bom še kar vztrajala tukaj gori. Marina,res bi se lahko še dobile.Naslednji teden sem jaz popoldan v službi,tako da odpade,teden pozneje bi pa lahko.Tale srečanja ti res dajo motivacijo in zagon.Hm,je še katera od novih iz okolice Celja. Pozdravljena teta Fani, lepo da si tukaj z nami, kjer klešemo obline in se držimo diete fine! Hi,hi,glej no glej,pesniška duša se mi prebuja iz zimskega spanja! Mejte se lepo,naša mlajša hoče na smučke.Je že zdrava,danes je že bila v šoli.Ker pa je v nedeljo dobila nove smuči in jih je samo enkrat sprobala,je nobena reč ne bo več zadržala v hiši. Joj,že jamra,naj sedi tukaj še dva dneva pa ne bo nič. Že šibam! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti