Ločevanje živil 90. dni - 5. del

AURA  

član od: 1.3.2005

sporočila: 20

26. jan 2006 14:00

MARCIPAN - glede banane na drug način: na žlički masla na rahlo prepražiš na polovički narezano banano ali dve ter jo potreseš s semeni ali različnimi oreški po lastni izbiri. Zelo dobro in nasitno! Dober tek! AURA

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

26. jan 2006 14:37

Zdravo, po dolgem času se oglaša tu, čeprav sem na čvekalnici kar reden gost. Nova imena še nisem osvojila, vas je kar nekaj. Zanimam se le za srečanje. Nisem nič zasledila (ali slabo brala). Ali bo 10. marca ali ne. No Claudia, ti si menda ta glavna pri tem. Čakam na pojasnila. Moja vzdrževalna dieta je tako tako, kar gre - ne gor ne dol. To je ta glavno. Se beremo! VERONIKA

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

26. jan 2006 15:24

Mi kdo lahko svetuje nekaj za sadni dan..vem,da je sadje ampak mogoce kaksen recept da je malce drugace:) Hvala Visage

Nusa  

član od: 25.1.2006

sporočila: 6

26. jan 2006 15:48

Uh ta je pa huda piza brez sira. Jaz bom kar raje malce gresila. Se bol hudo pa je to da sem cele dneve doma ker sem v porodniški in samo gledam kaj bi v usta dala. Mislim, da je to veliko lazje izvesti vsem tistim, ki grejo v sluzbo, da se malce zamotijo. No punce voljo v roke Nusa

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

26. jan 2006 15:52

Halo Bila lačna in prebrala recept od Aure - banana na drug način ter takoj v akcijo. Res sem se najedla in še sonček je skozi špranjo - skozi oblake malo pokukal. Ajd adijo! janadr

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. jan 2006 16:10

Hojla! Kako je trpeče duše?A vam nič ne leži sadje,ali kaj?ha,ha,pa saj dan ima samo štiriindvajset ur,bomo pa ja zdržale. Jaz sem jedla za kosilo dušene banane.Dušila pa sem jih na pomarančnem soku.Stisnila sem torej eno pomarančo,sok sem segrela,dodala banane in pest rozin,ter nekaj minut dušila na eni strani,potem sem banane obrnila in še na drugi strani.Mmmmmmm,zelo dobro in nasitno. Ne vem več,katera bi rada zamenjala sadni dan za vodnega.No,ne vem,no,imeti vodni dan vsake štiri dni,a ni to mal prepogosto.Saj sadje lahko ješ vsake dve uri,pa ješ lahko tudi pečeno sadje,pa nesladkan kompot.Mogoče ti pa ropota v glavi,ker se ti lušta kaj drugega jest,ko imaš pa vodo,pa hrano enostavno čisto odklopiš in se ti zato zdi,da je lažje. Luna1,jaz sem že jedla tisto pogačo in mi je bila zelo dobra.Zraven sem jedla olive in kumarice. Jaz sem tudi ena izmed tistih,ki tri mesece hujšajo in se tri mesece redijo.Zdaj sem temu dokončno rekla stop in upam,da mi bo vendarle uspelo.Saj sem že prav pošteno jezna nase,kot bi sama sebe zafrkavala. Zdaj mi je dokončno jasno,da se bom morala vso življenje pazit in sem rekla "normalni" prehrani adijo!Ločevanje bo še dolgo moj način prehranjevanja.Zdaj,ko si kuham po receptih iz rinine knjige je prav zanimivo,ker sem poskusila že veliko novih jedi in vse jedi so zelo okusne.Tako mi ta krog ni tako hudo in upam,da se ne bom naveličala. Me je pa ravno včeraj zagrabila kar ena huda kriza,ko sva se iz "oči v oči" gledali z eno klobaso.Pa me ni premamila,o ne,to pa ne.Bitko sem dobila jaz,sem pa se morala potolažiti z eno pestjo oreščkov. Na srečo je bila za večerjo sladica in sem se potem osredotočila na njo in čokolado.Klobasa je še danes v hladilniku,vendar me danes sploh ni malo ne gane. Visage,a ti nimaš Rinine knjižice.Čimprej si jo nabavi,notri najdeš res obilo receptov in idej za čisto vsak dan. Punce,pa saj bo šlo,saj smo taprave in bomo speljale stvar do konca.Pa kaj potem,če kilce ne grejo dol tako kot si želite,važno je da ste se vzele vroke in nekaj storile zase! Mejte se lepo sadno danes! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

26. jan 2006 16:11

Visage: 10 suhih marelic+10 mandljev+1 žlica poljubnega soka. Zmiksaj v grobo maso in daj v pekač 1 cm debelo. Speči. Dobiš en tako sadni biskvit. (recept je iz Rinine knjigice za sadni dan) To sem imela jaz danes na sadni dan za kosilo in je zelo fino za posladkat. Če si sladkosneda je super, ker je kar precej sladko. Pa tudi nasitno. No pa dober tek MissLady

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

26. jan 2006 17:00

Tako bliža se večer in sadni dan za nami jutri pa mesek. Ima že katero idejo kaj bi jutri jedle. Jaz ravno ob kavici premišljujem kateri meso naj dam iz skrinje. Malo se moram odpočit,saj sem ravno zlikala celo goro perila.Kaj počnete popoldan tiste ki ste doma,jaz se že veselim pomlad in brskanja po vrtu.Saj bo dan je že daljši in to je dober znak. Sedaj pa moram za moža nekaj skuhat,dručače bo mislil ,da ima tudi on sadni dan.

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

26. jan 2006 17:54

Visage, jaz si na sadni dan večkrat skuham kompot iz suhega sadja - jabolčni krhlji + suhe slive, hruške, na koncu dodam še kakšno suho figo. Pa veliko cimeta dam noter. Seveda mora biti tak kompot brez sladkorja. Zadnjič pa sem naredila krasno sadno solato, ki pa je bila zelo hranljiva, ker sem noter naribala sveži kokos. Zelo nasitno! Nuša tudi jaz sem cele dneve doma, pa ti povem da se tudi tako da to dieto "furat". Če sem čisto iskrena, si niti ne predstavljam, da bi hodila v službo in jedla po pravilih 3MD. A vse se da če se hoče... Marjetka Cvetka, prav zanimiv način pisanja imaš - sem se prav nasmejala ko sem brala o tvojem srečanju s klobaso. hehe ivonja

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

26. jan 2006 18:51

Tudi meni je sadni dan najtezji pa seveda vodni dan tudi ja...danes sva z mami jedli sadno solato.je naredila tako okusno, noter sva pa vmešali marmelado ( eno zlicko ) dietno seveda in je bilo okusno...lahko je katerakoli marmelada..to sem zasledila v knjigi ločevanje živil pod sadni dan. Kaj pa ponavadi največkrat jeste za beljakovinski dan...da ni vedno damo zrezek recimo pa solata al pa kasne take stvari...vcasih se clovek ze kar malo navelica skos eno in isto jesti.. Visage

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti