Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

26. jan 2006 11:14

Hm, sadni dan... Sem ga danes obogatila s svežim sokom iz limon, genivk ter pomaranč + veliko mletega ingverja (da pogreje!!) ter cimeta. Za kosilo pa mešana zelenjava kuhana na pari, potresena s sezamom!! Komaj čakam. Navsezadnje bom ugotovila da sadni dnevi le niso tako slabi... Punce držite se - predvsem tiste ki ste danes sadne - naj vam dan mine s čimmanj kruljenja v želodčkih... LP ivonja

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

26. jan 2006 11:21

Pozdravljene! Ja, danes je pa sadni dan! Zelo mi je všeč recept za pečeno sadje, ki ga je v bazo receptov poslala naša Marjetka cvetka. Kar pravšnji za današnji mrzli dan. Poskusite, sigurno vam bo všeč. Lep pozdrav vsem sotrpinkam! marja

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

26. jan 2006 11:59

Dekleta, kar po resnici ste pisale in vsak mora na svoji koži sprobati kaj pomeni imeti preveč kg-jev. Začne se z nekaj prevečne teže in se tolažiš saj bom hitro dol spravil. Leta teko, ti pa imaš vedno več in tolažba še ta opravek in potem dieta pa še ta opravek in nato ...... Potem se odločiš za dieto pa nekaj kg- dol in še okrog se ne obrneš že spet kg-ji gor itd.... itd. Sedaj pa, ker nas je kar veliko in berem vaša mnenja in vzpodbude moram vzdržati - tudi že zaradi zdravja. Lep in uspešen dan vam želim. janadr

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

26. jan 2006 12:11

Drage punce! Danes je moj prvi (4. dan diete) sadni dan . Sicer sem se danes ponesreči že majčkeno prekršila - popila sem kavo z mlekom in sladkorjem. Ampak res PONESREČI. Ko sem šla v službo me je sosed (ki ima lokal) začepatu naj grem k njemu na eno kavico in hiter klepetek. Pa je šlo... šele ko sem prišla v službo sem se spomnila, da je to zame prepovedano - očitno še nisem dovolj globoko v dieti. Sicer pa se moram pohvaliti: TADAAAAAAA .... danes zjutraj sem se tehtala (4. dan) in imam že 2 kg manj!!!! Full sem vesela. Včeraj sem se pravila za 15 min na orbitrek. Kar je zame že full uspeh, ker SOVRAŽIM miganje. Ampak sem si obljučila da bom vsak dan VSAJ 15 min na orbitreku + sprehodi + ko se otopli kakšni hribčki. Lepo vas pozdravljam ... in držim pesti vsem, ki imamo danes sadni dan. PS: Danes bom imela sadne kolačke za kosilo (iz Rinine knjige) MissLady

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

26. jan 2006 12:32

Pozdravljene! Vas redno berem, samo nekako se mi ne da nič napisat, pa saj imamo več ali manj vse enake probleme. Kako mi dieta uspeva v -kg ne vem, ker že nekaj časa nisem stopila na vago, samo upam da ne bo v +, pa ne zaradi grehov, ampak imam nekako slab občutek. No pa sej sem vsa nekam čudna. Niakor se ne morem držat reda za redno telovadbo, zvečer pa me takooooo zeeeebbbeee da se uležem v dnevni, pokrijem z deko in fletno zaspačkam, saj je tako toplo. Naslednji dan sem zopet vsa nabita z energijo (v službi), ko pridem domov je zopet vse po starem. Ne vem kaj bo iz tega? Lepo se imejte in pridne bodite! beba

Nusa  

član od: 25.1.2006

sporočila: 6

26. jan 2006 13:12

Huh pa diete ja. Jaz izmed vsega najbolj pogrešam zajtrke. To mi zelo manjk. Punce pa še eno vprašanje a ko imate zelenjavno pizzo ne daste nič sira gor? Jaz zgleda kar preveč kršim zato grejo pa kg tako počasi dol. Pa vse kar pojem tako na hitro ker moj mali Aleks ni niti sekudne pri miru kaj da bi se kaj sam igral ni šans. Cel dan zahteva da se z njim ukvarjam in bog ne daj da ga pustiš samega za 10 min. Nusa

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

26. jan 2006 13:27

Nusa, prav nič sira, samo zelenjavo če si dosleden, če ne pa, saj veš grešiš. LP beba Sporočilo je spremenil(a) beba dne 26. jan 2006 13:29:21

tejci38  

član od: 29.12.2005

sporočila: 12

26. jan 2006 13:36

Zdravo sotrpinke in sotrpini, Tale sadni dan pa nas vse po malem daje kakor sem uspela preleteti po forumu. Ura je šele 13.35 .... pa samo sadje. Potrebno se bo zamotiti z mnogimi drugimi stvarmi... če bo šlo. Danes je moj 53 dan. Pa kile od 30 dneva dalje ne gredo tako dol kot si želim, saj včasih malo grešim in to se pozna. Ko vas čitam mi je lažje, ker vem, da nisem SAMA. LP Teja tejci38

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

26. jan 2006 13:41

Nuša, počasi boš že pogruntala kje ga lomiš. Sir lahko ješ samo kot samostojen obrok skupaj s solato. Si pa jaz vso zelenjavo, ki jo dam na pizzo malo popražim na žlički olja in je veliko bolj sočno. Pa na paradižnik in origano ne smeš pozabiti in bo stvar tudi brez sira zelo dobra. Je pa v Rinini knjižici vse zelo v redu opisano. Če je nimaš, ti svetujem, da si jo nabaviš. Meni je v zelo veliko oporo. LP; varja

AURA  

član od: 1.3.2005

sporočila: 20

26. jan 2006 13:48

Še vedno sem tukaj. Malo poklapana, ker sem preveč hvalila in kmalu ugotovila, da ni tako enostavno kot se mi je sprva zdelo. Nimam veliko preveč kil a sem se zaradi nekaj nazaj pridobljenih (5) kilogramov, odločila za II. krog. Z dieto sem začela 3.1. , do danes pa shujšala le za 1 kg. Ugotavljam, da je večja kilaža tu zaradi dokaj aktivne rekreacije, ki sem jo lansko leto zaradi pomanjkanja energije, kar malo zanemarjala. Pred začetkom diete sem namreč tedensko (3-4x)pretekla od 5 do 8 km, 2x tedensko obiskovala aerobiko, veliko kolesarila, skratka rekreacija NON-STOP in seveda, veliko veliko jedla. Vse - od A do Ž! Očitno sedaj dogajam isto - razen prehranjevanja. Vsaj tu sem naredila veliko spremembo. Po zaslugi diete in prebiranja vašega pisanja, ki me je izredno motiviralo. Med prvo dieto so mi mišice zelo uplahnele. V 6-ih mesecih sem jih sicer spet malo osvežila in tako seveda spet pridobila nekaj kilogramov. Začaran krog - veliko rekreacije (ki je sicer že od nekdaj moj način življenja) - večja potreba po hrani in tako posledično več kilogramov. Zato v poduk iz dragocenih lastnih izkušenj: več rekreacije in manj hrane, vsaj v času hujšanja. No tako, malo sem se olajšala - malo mi že kruli v želodcu - grem na vitaminčke. Hvala vsem za vsakodnevne prijetne vzpodbude in lep pozdravček do naslednjič! AURA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti