25. jan 2006 21:11
Čer! Jaz si pico obložim z prepraženo čebulo, porom, gobicami, papriko,...( pač kar najdem v hladilniku in da ne spada pod Š dan), včasih po vrh posujem še kakšno zelenjavo, ki se vedno kaj najde v zamrzovalniku,... Začinim OBVEZNO!!!! z Pizza začimbami. Testo premažem s kečapom, še bolj všeč pa mi je če že prej, ko pražim dodam žličko kisle smetane, mogoče še malo zalijem, da dodam manj smetane ,pač tako da se lepo maže, v tem primeru testa ne namažem s kečapom ... !!!Seveda smetana ni najbolj zaželjena v dieti!!! Res pa je da tudi pizze ne jem pogosto. Imam raje testenine ali carski praženec, palačinke z domačo marmelado (z manj sladkorja).... Skratka uporabi domišlijo in preizkusi različne recepte, verjamem da boš tudi ti našla sebi najbolj všečno varianto zelenjavne pizze. Tudi jaz na začetku nisem bila naklonjena zelenjavni pizzi. Nuša mislim, da je to dieta, ki ti spremeni življenje. Vsaj meni ga je!!! Naučila sem se veliko novega o prehrani svojem organizmu, spoznala koliko dejansko potrebuje da normalno funkcionira,.. Začela sem se gibati,.... Mislim, da se ne izplača kar "normalno začet" po 90 dneh, vskakor je po 90 dneh še obveznih 90 dni po dieti (nadaljevalnih), kjer se še bolje naučiš uravnavati med zadovoljevanjem želja in potrebami organizma..., ne da se ne izplača, ne moreš,... ker ti prehranjevanje tako preide pod kožo. Vsekakor pa se moramo zavedati, da je meja med pravim in "normalnim" prehranjevanjem vedno tanka. Tudi sama sem se po dveh letih truda pričela "normalno prehranjevati" , seveda to ne pride čez noč ampak se prične z dodatki, in bogatenjem naših obrokov. Pridelala sem 8kg. Bi pa lahko tudi debatirali, kaj komu pomeni "normalno"? Vsekakor pa večno ne bo treba tako strogo ločevati, le se naučtise je treba kako uravnavati med dnevi z večjim kaloričnim vnosom in navsezadnje sadnim dnem. Vsekakor pa drži kar je napisala Ivonja! In nikar ne obupaj! Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.