Ločevanje živil 90. dni - 5. del

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

19. jan 2006 9:59

haj Včerajšna telovadba je uspela,tako da sem se zjutraj prebudila čisto prerojena.Danes imam mesni dan,ker imam v skrinji še kar veliko krvavic sem se odločila ,da so danes na vrsti,čeprav je notri bolj malo mesa.Zraven si bom prepražila kislo zellje in to je to. Naj mi katera pove kakšne vaje naj delam za trebuh razen trebušnjakov. Trebušjnakov naredim približno 100 vendar se ne dvignem čisto pokonci,ker mi enostavno ne gre pa tudi hrbtenica ni toliko gibčna pri mojih letih.Če katera ve še za kakšne druge vaje naj mi sporoči. LP kristina

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

19. jan 2006 10:03

Hojla! Moram vam priznati, da hujšam šele 4.dan z zeljno juho, a se res držim diete in nič ne grešim. Sem se pa odločila, ker je tehtnica pokazala preveč - rekla sem si: zdej je pa dost nažiranja strupene hrane, tako da ne jem nič svinjarij: sladkarij, kruha, mastnega mesa ipd. Na hladilnik sem si dala sliko, ko sem bila 15 kg lažja in zdajšno. V knjižnici sem si nabrala knjige o zdravem življenju, hodim na aerobiko in mislim, da uživam zdravo zelenjavo in sadje. Mislim, da moramo po kliku v glavi vsi narediti en prekop za boljše življenje. Fino pa je, da ne mislim preveč na hrano, ampak na službene stvari, šolo, otročička in tako zapolnim svoje dneve - skratka: važno je, da si zapolnim dneve in hodim zgodaj spat. Brala sem, da tudi med spanjem hujšamo. Zaspanke smo na konju. Trenutne mere: višina 168 cm, 76 kg in starost 30 let. Čao GOGA VRHOVŠEK

Marcipan  

član od: 29.12.2005

sporočila: 26

19. jan 2006 10:17

Hojla! Včerajšnji sadni dan sem uspešno prebrodila! Se pa že veselim današnjega dne. Kolegica v službi ima rojstni dan in gremo skupaj na kosilo. Seveda boj jedla samo lignje na žaru in solato. Huura !!! Lep pozdrav! Marcipan

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

19. jan 2006 10:55

Pozdravljene punce! Vidim da ste Štajerke včeraj spet uživale. Res super, da ste tako v kontaktu. Jaz sem ravnokar od zdravnice. Sem pričakovala da mi zaključi bolniško, pa mi jo je še za en teden podaljšala. Če bodo pa naslednji teden izvidi kaj boljši, pa res zaključim. MEN SE ŽE MEŠA DOMA!!! Danes je B dan in jaz sem se že začela nalivat z belo kavo. Jo res pogrešam ostale dneve. Bom pa najbrž na sotale dneve začela piti črno kavo brez, ker me požene. NI mi sicer ravno dobra ampak za prebavo bo treba malo potrpet. Se pa ne spomnim, da bi imela v prejšnjem krogu take težave s prebavo. A je možno da antibiotiki kaj vplivajo na to? Za kosilo bom pa najbrž pojedla joto, ki mi jo je dala tašča. Ven bom vzela krompir in fižol, torej ostaneta zelje in meso. Je to dovoljeno? Pozdravček! tejčica

varja  

član od: 2.11.2005

19. jan 2006 11:00

Živio! Zanima me, če katera na sadni dan prakticira kompote iz konzerve recimo manj sladke, da se lepše sliši. Trenutno se tega ogromno da kupiti pa cenovno je celo bolj ugodno od svežega sadja. Me je pa včeraj premamilo, da sem se stehtala. Pokazalo je 3 kg manj. Super. Samo zgleda, da je to samo voda ker se mi na telesu čisto nič ne pozna. Imam celo občutek, da me je čez stegna in rit celo malo več. A se to še komu dogaja? varja

nesrečka  

član od: 16.11.2005

sporočila: 5

19. jan 2006 11:01

Zdravo, zelo zanimivo je brati vaše pogovore,ker ob branju pozabiš na lakoto oz. premagaš skušnjave.Zanima pa me če lahko rešuješ težave z zaprtostjo z vodo od kislega zelja tudi na kakšen drug dan ali pa samo takrat,ko je lahko kislo zelje na jedilniku.Mi ne pomaga drugega kot to. nesrečka

varja  

član od: 2.11.2005

19. jan 2006 11:07

Sigurno si lahko pomagaš z vodo od kislega zelja prav na vse dneve, saj zelje spada med zelenjavo. Poleg tega pa zeljnica vsebuje tudi ogromno hranilnih snovi in jo nekateri pri dietah prav priporočajo. Kar pogumno torej. Spoznavam, da sem lahko kar vesela ker teh problemov odkar se te diete držim, nimam. LP, varja

tejčica  

19. jan 2006 11:09

Varja, jaz kompotov, niti manj sladkih, nisem med dieto še nikoli jedla. Kot prvo je nekaj sladkorja sigurno dodano, kot drugo pa ni več vitaminov. Pa čestitke za izgubljene kile. Tudi jaz sem na začetku imela občutek da je kljub izgubljenim kilam obseg še vedno isti, pa so mi hlače drugače pokazale. Če se obseg zmanjša, se res najboljše opazi po oblekah. Jaz sem sedaj že 2 tedna (skoraj od začetka diete) na bolniški in sem ves čas v trenirki ki je že vsa raztegnjena in nisem nič opazila. Ko pa sem šla k zdravnici in dala gor hlače pa nisem mogla verjet. Prej se mi je gumb kar odpenjal, tako so mi bile že ozke v pasu, sedaj pa so mi kot ulite, še malo rezerve imam. Sem se takoj boljše počutila. tejčica

tejčica  

19. jan 2006 11:13

Nesrečka, kot ti je rekla Varja, kislo zelje je zelenjava in je dovoljeno vsak dan. Jaz sem v tej dieti jedla tudi segedin in sem tisti dan skoraj celega preživela na stranišču, tako me je pognalo. Poskusi pa tudi z namočenimi suhimi slivami ali pa suhimi marelicami. Lahko pa spiješ tudi zjutraj na tešče kozarec donata in tudi pomaga. tejčica

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

19. jan 2006 12:28

Varja, če te mami kompot iz konzerve, ti priporočam ananas v lastnem soku brez dodanega sladkorja. Ananas tudi topi maščobe v telesu. Tejčica, mislim, da zdravila res vežejo nase vodo v telesu. Kaj bi ti omililo težave (ob antibiotikih), pa žal ne vem. Nena-morje, na Nizozemskem imajo cele njive in travnike rož, pa brez regrata, ki ga je pri nas še dosti. Na žalost je sedaj pod zamrznjenim snegom, tako da ti ga niti s hitro pošto ne morem poslati. Jaz sicer nabiram regrat samo spomladi, poznam pa ljudi, ki ga nabirajo tudi poleti in pozimi. Bravo Štajerke, se vidi, da ste se imele fino. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti