Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

18. jan 2006 13:39

Teja,dobimo se v Santani v Celju v Merkatorju! Sem si za kosilo naredila praženo zelje z sezamovimi semeni in arašidi.Nora kombinacija,nenavaden okus,vendar dobro.Pa še toplo za jest,tako da sem se malo pogrela. Za moje sem pa pekla palačinke,pa se mi jih sploh ne lušta. Malo prej je spet sonček pokukal izza oblakov.Je pa bolj sramežljiv. Any,jaz pa že veliko dlje čakam na dve številki v teži,pa me je zmeraj prej minila volja.Upam,da mi sedaj ne bo,ker trenutno imam res tako močno voljo. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

18. jan 2006 15:17

Živjo punce!! Maša hvala za odgovor. Verjetno bo res držalo, da se za kosilo ne najem dovolj. NO danes sem bila kar pridna, le zdajle sem malo preveč arašidov pojedla. Lepo se imejte v Celju. Me ostale smo z mislimi z vami. Čao, Pika

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

18. jan 2006 16:57

Čao,da se še jaz mal pofločkam.Diete se kar držim ˙(čist mal grehov),sam prebava je že 3 dni slaba,tko,da nevem kako je s kg.Bom morala nekaj ukrent,ker mi lanena semena in donat,pa slive nič ne pomagajo.Mam že tko trebuh,zdaj pa sem kot nosečnica v 5 mesecu,pa še boli in tišči me.Kaj predlagate?Se bom jutr zvagala al pa,ko bom prebavo uštimala,ker se mi takoj pozna,če sam 2dcl vode spijem,groza.Tud jaz sem za kosilo zelje,pol bom pa še pomarančo. luna1

sarajka  

član od: 1.1.2006

sporočila: 20

18. jan 2006 17:43

Ojla, Tale sadni dan me ubija. Ne vem a je krivo sivo vreme z dezjem v Sarajevu ali dieta, ampak jest sem cisto brez energije. Se na fitness se mi ne da. Ampak sem pa zato vceraj smucala na Jahorini, pa se na fitnes sem sla zvecer. Mogoce so bili makaroncki krivi za prevec energije pa sem danes zato z njo v podnu. Imam pa eno prosnjo. Zelo se mi je zalustala babicina karfijolna juha in baje je recept tudi v Rinini knjizici. Je katera tako prijazna in mi jo posreduje prosim?! Bom vecno hvalezna Komaj cakam jutri, ko si privoscim piscancjo salato Ostanite pridne, sarajka Sporočilo je spremenil(a) sarajka dne 18. jan 2006 17:44:19 Sporočilo je spremenil(a) sarajka dne 18. jan 2006 17:45:34

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

18. jan 2006 18:26

helow Danes je tudi moj sadni dan zjutraj sem pojedla štiri mandarine za kosilo,pa sem si naredila pečena jabolka z orehi in rozinami.Ta recept sem vzela iz rinine knjižice,vendar piše,da naj bi pojedla štirri jabolka za kosilo in dva za večerjo.Meni je to zelo veliko,saj sem zmazala komaj dva in še to srednje velika.Zelo je nasitno. Vidim ,da imate tudi ostale malo krize s hrano,kot sem imela jaz zadnje dva dni ampak zdaj upam ,da bo bolje.Danes je kar v redu tako,da se bom spravila tudi na orbitrek. Veselo kilam naproti lp sarajka izvoli cvetačno juho če sem te prav razumela 1 glavo cvetače 3 krompirji 1 manjša čebula 1 žlička olja 1 žlica nasekljanega peteršilja pest riža 1 l vode ali jušne osnove sol,poper,kumina,muškatni orešček Najprej skuhaš v osoljeni vodi cvetačo in krompir.Na olju prepraži čebulo,kumino in riž in dodaš juhi kuhaš še približno 10 minut.Na koncu jed izboljšaš z muškatnim oreškom peteršiljem in poprom. Zraven lahko poješ kos kruha. Ta jed spada v škrobni dan in dober tek Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 18. jan 2006 18:38:30

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

18. jan 2006 19:44

Halo punce! Kot vem so nekatere na kofetku v Celju. In ta dekleta ta moment nimajo skušnjav, da bi kaj v usta dala. Toraj je že samo druženje del dietne rehabilitacije, da ne govorim še o ostalih pozitivnih učinkih. Nekatere pa smo na klepetu pred računalnikom in tudi bomo zbrale še voljo in uspešno prebrodile /večina sadni dan/ preostanek dneva. Ne smemo pozabiti, da smo se podale na to pot odločene, da bomo nekaj napravile za sebe *** za svoj izgled-zdravje-kondicijo-samopotrjevanje itd. Nočem strašiti, strahovati le spodbuditi, da za naše cilje /shujševanje/ so potrebna odrekanja. Včasih je potrebno tudi zobe stisniti /in nič jesti/, da jih dosežemo. Bodite v trnastem cvetju! Jana janadr

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

18. jan 2006 20:38

Ne vem kako naj napisem, da bo izpadlo koliko-toliko lepo.......danes sem pa gresila na veliko!Ni mi "ratalo" jesti jabolka ves dan, ceprav sem do 19. ure bila ZELO pridna! Sem vam napisala, da sva se z mozem dogovorila, da bo za vsak sadni dan sel jest v gostilno.Danes pa si je narocil in prinesel domov pizzo velikanko, ces, ne da se mu jesti samemu v pizzeriji!!Pojedel je 3/4, ostalo pa pustil v skatli.Jaz sem se nekaj casa hodila okrog te skatle in jo tako rekoc z gnusom gledala....ampak...skusnjava je bila prevelika...na koncu sem njegov ostanek kar pogoltnila, se pribora si nisem vzela, sem jedla kar z rokami! Tako, sedaj pa imava tihi teden, ker sem vso krivdo zvalila na njega!Saj je krutost, ce lacnemu psu mahas z obilno kostjo pred nosom! Upam, da je za vami bolj uspesen dan! Nena Nena-morje

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. jan 2006 21:13

Ja tudi moj OH dan je kar "ORNG" grešni. Tudi jaz sem za večerjo PIZZO z vsem, še s koruzo. Seveda sem imela pred pizzo tudi svojo dietno večerjo kos čokoladne torte.... Jaoooo, če bo šlo tako naprej, res ne vem kdj se bom znebila kilogramčkov. Zdaj jih imam za izgubit 10. To bi bilo sanjsko, zadovoljna bom tudi z 8 kg minusa in seveda s pravimi obsegi . Jaoo, kako hudo vse izgleda na začetku...!!! Sem si pa danes kupila tiste "premajhne" hlače. So mi res tesne, tako da jih ne bom nosila, da jih ne zdrajsam,... Upam da mi bodo čim prej kot ulite. Kar pomeni, da bom imela takrat kar nekaj kilogramov manj. To vem predvsem zato, ker sem si kupila enako št. kot sem nosila poletne hlače. Jutri ko se boste skoraj vse že mastile z meskom, bom pa jaz sadje. Se že veselim. Komaj čakam da me preplavi tisti lahkoten občutek zjutraj. Po treh dneh diete se še ne počutim nič drugače, tudi zebe me še ne, lakota ni prevelika,... Imam pa tudi jaz nekaj malega probleme s prebavo , seveda vem da bo tarjalo, da se telo privadi na organiziran način prehranjevnaja. Upam da ste se zmenile, katera bo urejala tabelo. MIslim, da kljub temu, da si jo je Muci "sposodila" in dopolnila, imamo eno, ki nas pelje naprej in spodbuja in ki bi verjetno z veseljem in častjo opravljala to nalogo. Vsekakor pa je že decembra ideja o vodenju tabele zrasla na njenem zelniku, zato mislim da je ona ta prava za to nalogo, seveda če se strinja in če bo imela čas: Kaj pa ti misliš Marjetka? LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

18. jan 2006 22:11

Punce, da se še jaz malo oglasim. Vse ste pridne, ni kaj, Marjetka ti si pa res notri padla. Vsaka ti čast.Čestitam. Ko bi le še jaz.Pa me malo vse skupaj matra, danes sem bila cel dopoldan v Lj.in takrat sem bila kar pridna, samo ob kavici in vodi, potem sem pa kosilo kuhala in sem rekla malo rdečega zelja bom pojedla in nič drugega. Pa sem še malo testenin mogla zraven, no mesa sem se pa vzdržala, zvečer sem pa en jogurt zmazala, tako da sem imela malo B in malo OH, ampak ne skupaj, vsaj to, no. Se pa nisem še nič vagala zadnji teden, tako da me je kar malo strah kaj bo pokazalo.Bom probala jutri imeti "kazenski" sadni dan. Upam, da ste se imele super na randiju v Santani. Če bi bila bližje, bi se vam pridružila. Imejte se lepo, grem malo spati. Nočko. Rmeli

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

18. jan 2006 22:18

Punce, sadje mi že povsod ven gleda. Danes sem pojedla par namočenih suhih sliv za prebavo, 4 mandarine, 2 jabolka, 2 hruški in 2 banani. Kakšne hude krize ni. Spijem pa toliko čaja, da non-stop na wc letam. Bom pa sedaj spet 2 dni na preizkušnji, saj bom pekla. Moj lubi ima v petek fešto za rojstni dan s frendi in začnem jutri s peko. Vam bom spet cel dan oz. dva dneva sam jamrala, kako sem boga. Jutri grem na kontrolo in upam da mi zaključi bolniško, ker sem že sita bit doma! Nočko! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti