10. jan 2006 13:00
Varja, kot ti je že Rožica opisala, so res ti arašidi, nesoljeni in praženi brez olja ( tako vsaj piše ), po moje ta pravi. Jaz jih na sadni dan pojem polovico vrečke, kar pomeni ca. 100 g. Je pa res boljše jih sproti luščiti, ker se človek prej naveliča.
Encijan, kako dobro mi je znano takšno "skakanje" teže. Za znoret. Tudi pri meni je tako. Mislim, da, ko začnemo z dieto, gre na začetku veliko vode ven, pa zelo pridni smo in ne pretiravamo v količinah. Pri meni se zelo pozna, kadar npr. količinsko veliko pojem ( tudi solate), pa je prebava slaba. Meni se je iz enega do drugega dneva povišala teža za skoraj 2 kg, kar je nemogoče, da bi se toliko zredila oz. nabrala maščob. Gre bolj za to, koliko hrane se predela in gre ven, koliko vode gre ven iz telesa. Pri meni se zelo hitro pozna, če jem količinsko manj. Špehek ne nastane od danes do jutri, ampak rabi malo več časa. Od danes do jutri se nam pozna prebava in odvodnjavanje, pa koliko z znojem "uničimo" kalorij. Tako da tole tvoje nihanje ni tako tragično. Je pa res, da se pač pogosteje tehtamo in vidimo vsa ta nihanja, ki jih prej nismo.Tudi jaz razmišljam o tem, da mojo tehtnico nekam spravim, ker me to tehtanje vsako jutro spravlja ob živce in pobira voljo. Tehtala se bom po sadnih dnevih.
Je pa res verjetno tudi to, da je vsako ponavljanje težje, ker za telo ni to več taka sprememba in ne reagira več tako zelo, kot pri 1. krogu.
Rožica, tudi meni ti Š in OH pri posamezni hrani niso bili kaj preveč jasni. Potem, ko človek ločuje hrano le znotraj obrokov, postane to pravzaprav nepomembno. Hvala za tole razdelitev. Bom morala malo prebrati "gradivo" iz 1. kroga.
marjanca45