Ločevanje živil 90. dni - 5. del

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

4. jan 2006 18:44

Hojla diling, Tudi jaz nisem jedla za večerjo isto kot za kosilo. Ne vem točno, verjetno zato, da telo hitreje presnavlja, ker so ista živila v enem dnevu. ZA beljakovinski dan pa ni dobro da mešaš melečne izdelke in ribe, ali eno in zelenjava ali drugo z zelenjavo, slupaj ne gre. Š - dan solate: krompir, riž, ajda, pira, ječmen, grah, fižol in podobne stročnice...; OH -- testenine, kruh, polenta, palačinke, kaneloni, mlinci, vse le v kombinaciji z zelenjavo. Je pa Tuna napisla nalov spletne strani, kjer je na eni strani napisan primer jedilnikov. Malo pobrskaj in si prekopiraj. LANES

LANES  

4. jan 2006 18:47

Kar ne morem verjet, da mi je uspelo do zdaj speljati sadni dan oz. sadno - zeljenjavni dan, ker sem ob 18. uri jedla repo, malo cvetače, brokolija in korenčka. Pred osmo uro bom pa še pojedla malo ananasa pa bo sadni dan zaključen. Pridne ste, uspešen OH - dan vam želim. LANES

luna12  

član od: 7.12.2005

sporočila: 7

4. jan 2006 18:54

Pozdravljene! Berem,da ste resno štartale novim zmagam naproti!Bravo! Jaz sem sedaj ze blizu 2 vodnega dneva(v petek)tako,da jutri sadje,v petek voda,potem pa sem skupaj z vami na Beljakovinah.Je kr fajn,da nas je mal vec na istem dnevu,lahko mal recepte menjaš,da ne ješ vseskozi isto. Do sedaj sem shujšala 12 kg,se pravi dieta deluje,le mal korajze velja! Vsem zelim velikoo uspeha,pogumno! L.p. luna12

zaklina  

član od: 2.1.2006

sporočila: 18

4. jan 2006 19:16

Pozdravljene! Trajalo je kar nekaj časa, da sem vse prebrala, toliko ste napisale.Pohvalila bi najprej tiste, ki ste toliko shujšale.Upam,da bom dovolj vstrajna, da tudi jaz to dosežem.Korenzu,strinjam se s tabo.Ko sem videla,da nekatere jamrate za par kilogramčkov,si mislim ali naj sploh povem svoje mere.Pa bom,ker mislim, da bom tako imela še več volje, ko bom videla kako mi letijo kile.Starost 40,višina165,in85kg. Pri prehrani se držim super.Zanima me koliko časa more biti presledka med kosilom in večerjo?Ali lahko zmes kaj jem,seveda tisto kar je za tisti dan?Zdi se mi namreč predolgo od 12 pa do napr.18ure. Diling tuna+skuta to ne smeš,vsaj ne v istem obroku,mar imam prav?Pod škrobni dan lahko ješ vsa jedila iz fižola,graha,leče,riža ali kuhanega krompirja. Na OH dan pa kuhane testenine z zelenjavo,pizzo samo s kečapom,zv. pa si lahko privoščiš dva manjša kosa torte ali3 do4 kose peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno 1 -3 rebra jedilne čokolade.Saj se strinjate ostale ne? Pa brez zameram suhicam! Čao!

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

4. jan 2006 19:37

Kamin, poskusi narediti pire krompir s kislo smetano - pri nas pri pireju ne uporabljam več masla ali margarine, ampak samo lahko kislo smetano Meggle in je prav okusno. Sicer pa je bila danes rižota z ogromno graha, rdečega in rumenega korenja, pri kosilu pa še s praženimi lisičkami in jurčki. Jutri bodo verjetno graham špageti s kislo smetano. nada

LANES  

4. jan 2006 20:00

Pozdravljena zaklina in dobrodošla med nami. Med beljakovinskim kosilom in večerjo mora preteči najmanj 4. ure, po škorbnem in oh pa tri ure. Po sadnem obroku pa lahko ponovno ješ čez dve uri. Bravo luna12, dobro si ti stopila svoje maščobe. Jaz sem izgubila 13 kg na koncu diete. Čestitam, le tako naprej. Za jutri še ne vem kaj bom jedla ali Š alI B za kosilo, za včerjo pa odvisno od kosila in od skomin, ker dobim obisk iz Splita in spet kuham sarmo (jo imamo vsi tako radi) jutri bom pa skuhala še krompirjev golaž, naredila kakšno solato iz ajdove kaše in spekla pecivo, verjetno marmornik in šarkelj. Nekaj bo verjetno tudi zame. LANES

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. jan 2006 20:33

Živjo! Res smo pisana druščina, raztresena po vsem svetu. KORISTNE POVEZAVE: http://mojplanet.com/dieta/ -PREDSTAVITEV DIETE http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614 -FORUM kjer si izmenjujemo RECEPTE http://mackice.gajba.net/ -STRAN MAČKIC (tu najdete veliko koristnih nasvetov, povezav,...) Za rekreacijo, prehrano,... http://www.mojtrener.com/ http://www.osebnitrener.com/ In nikakor ne morem mimo tega "obsojanja", kaj je pa tebi treba za teh nekaj kilogramov..... Vsak ima svobodo mišljenja in izražanja. Pa vendar ni treba obsojati drugih. Vse, ki ste drugačnega mnenja. Torej mnenja, da ni vredno zganjati panike zaradi nekaj odvečnih kilogramov... Vse te, si lahko tiste paničarke vzamemo le za vzgled in si želimo, da bi bile tudi same med njimi! Kajti one, ukrepajo pravi čas in ne dopustijo, da se krog spet in spet sklene, da se kilogrami spet in spet nabirajo, in potem zopet vedno znova na dieto.... One reagirajo! Pri 3 odvečnih kilogramih. Veliko nas, pa le čaka, da tista trojka dobi še družbo. Nažalost! Kakor koli se vam/nam včasih zdi nesmiselno, vedno preden obsojate pomislite, da so dejansko v veliki prednosti. Saj jim na nek način uspeva, tisto kar si vse tu ŽELIMO oz. SI ZADAMO ZA NAŠ KONČNI CILJ = VZDRŽEVATI TEŽO. Vsekakor pa ne obsojajte, preden ne poznate človeka in njegove preteklosti, njegovega boja, njegove poti do trenutnih kilogramov / obsegov.... Ker je vsekakor veliko takšnih na tem forumu, ki smo se kljub 20-30 odvečnih kilogramov javili na začetku poti na ta forum in uspešno prijadrali do tja kjer pač trenutno smo, veliko pa je tudi takšnih, ki so tu na forumu na 3md le zaradi "vzdrževanja teže". Vsekakor pa smo vsi tu zato, ker se vsi spopadamo z enakim problemom. Z razliko, da so eni še na začetku poti, nekatri od nas pa smo uspešno prevozili, že kar dober del. In vsak, ki se spopada z njim spada v našo družbo ne glede na njegovo statistiko! Vsekakor pa tu ni razlik in obsojanj med nami vsi smo tu zato, da gremo po pravi poti naprej in da včasih usmerimo nanjo koga, ki skrene v slepo ulico! Sicer pa ne vidim, kaj je v tem slabega, da si človek postavi visoke cilje. Če je to modna pista? Pa naj bo! Razumem pa tudi tisto zavidanje in nerazumevanje suhic, zakaj sploh hujšajo in kam...? Ker sem se tudi sama včasih večkrat vprašala. Vendar zdaj vem, da imajo prav. Treba je reagirat, ko se ne nabere kilogramov za vrečo cementa... In na žalost zdaj tudi že spoznavam, da bo potrebno kar celo življenje pazit na prehrano in pravočasno reagirat, če bom želela ohranit tako težo. Punce / fantje kar pogumno se javite, saj navsezadnje delate nekaj dobrega za sebe, za svoje življenje. Ne sramujte se!!! Vsak od teh suhcev je moral nekje začet in mnogi od njih so morda nekoč bili na vašem mestu. Pa jih poglejte zdaj! Tudi vi zmorete, doseči njihov nivo. Potrebni so le volja, čas in disciplina. Zaupajte svoji osebni moči in verjamem, da lako z njo vsak/a od nas doseže svojo modno pisto. VELIKO USPEHOV!!! LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

4. jan 2006 20:57

Rozica! Lepo napisano, se povsem strinjam s teboj! Nena Nena-morje

sarajka  

član od: 1.1.2006

sporočila: 20

4. jan 2006 22:29

Se en glas podpore Rozica. Punce, dejmo se imet rade in podpirat ne glede na stevilke. Zato smo tu! sarajka Sporočilo je spremenil(a) sarajka dne 04. jan 2006 22:30:36

LANES  

4. jan 2006 22:33

Bravo Rožica, zelo dobro si to napisala. Tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo. LANES

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti