Ločevanje živil 90. dni - 5. del

AURA  

član od: 1.3.2005

sporočila: 20

4. jan 2006 8:31

Kamin, krompirjev pire z miceno margarine si kar privošči. Naj bo krompirja malo več, da ne boš lačna. Lahko pa si narediš tudi krompir v solati s čebulo, poprom in malo posoli. Jaz si ga naredim z olivnim oljem. No, včerajšnji prvi dan moje na novo začete diete je uspel, danes pa Š. Riž - strašno ga imam rada z veliko zelenjave ali samo graha. Torej, gremo naprej. Preživite res lep dan, saj bo kmalu vikend. AURA

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

4. jan 2006 8:35

Dober dan! Ja tuna ob tvojih podatkih me je kar dvignilo, ostanem brez besed in marsikaj mi roji po glavi. Ne vem ali misliš resno ali... in ne mi zamerit!!!!! LP beba

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

4. jan 2006 8:38

Helou... pozdravcek vsem meni znanim-tuna, tejčica, marjetkacvetka...najbrz se kdo- lih sem hotla vprasat- a marjance ni vec tu? ona je zame odlocen stimulator za hujsanje! marjetkacvetka-sem se uspela zvagat, tako da posredujem svoje mere (saj res obsegov pa mi ni ratalo premnerit-vsekakor priporocam vsem novim, saj se v drugem mesecu, ko teza ne pada, obsegi obcutno manjsajo!!!)- 28...ups bo kmalu 29 (jau, grehi na vidkiku ) 162 cm; 63 kg. prišla bi rada vsaj na 55, še raje pa na 52. tudi jaz bl malo pijem.... v tem mrazu mi nikakor ne ustreza. bom poskušala s kakšno termosko toplega čaja. vceraj je dal minil brez tezav, kar ni nic cudnega. tudi OH in sadni dan mi ustrezata, najhujsi mi je današji-škorbni. kaj naj jem zvečer???? običajno jem kak jogurt ali kaj toplega mlečnega... nisem ljubitelj riža, krompirožer že. za malico/kosilo bom šla kr v intersparovo restavracijo. je huda izbira solat. zvecer pa..... kak predlog? najhuje je da se zadevca ponovi lih v nedeljo. jaz bi kr škrobne za sadne dni zamnjeala . za rekreacijo se intenzivno odločam, ampak s ene sekiram kaj dosti. ( me je lanska kalvarija prizemljila-marjetka ti ves o cem pisem...) z malimi koraki velikim uspehom naproti.... bodite škorbne...ups...pridne... lp tabina

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

4. jan 2006 8:41

Tudi za mano je uspešen prvi dan drugega dela. Za danes sem se odločila za pečen krompir v teflonki, kuhan brstični ohrovt in solato. Ne boste verjele, ampak tudi moj dragi bo danes samo krompir z zelenjavo - BREZ MESA! Opa, sva že dva v familiji, ki bova družno štartala! Me prav zanima, kako bo zvečer, ko mu bo v trebuščku krulilo - po moje, bo zlezel v hladilnik in si naredil sendvič Mene to ne moti, zvečer ni poroblema, po navadi ne večerjam, ampak čez dan je huje. No, bo že. Grem hitro na mnandarine in vodo, po nadaljevanki pa še kavica s sosedo in prijateljico, obvezno z mlekom, ne gre brez. Uspešen Š dan vam želim Dušanka

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

4. jan 2006 8:58

Dobro jutro! Tudi meni je včerajšni dan uspel! Danes imam pa za kosilo redič s fižolom, za večerjo pa prebranac in solato. Voda mi ne teče kaj preveč dobro po grlu, ker sem se malo prehladila, mi pa teče metin čaj z limono. Kakšne čajčke pa ve pijete? Nekako mi na splošno pozimi voda ne sede in zato se mi zdi, da tudi manj popijem. Z orbitrekom sva še vedno na bojni nogi..vsak večer se postrani gledava..jaz na kavču v dnevni on pa v kotu dnevne..očitno bi rad, da se mu malo posvetim..pa nekako nimam volje..ena brca v rit bi prav prišla. Vedno si obljubljam, da se bom malo rekrairala..potem pa obležim na kavču in lenarim.No, samo da malo pojamram o moji lenobi! Marjanca...kje si tudi jaz te pogrešam? Javi se, vsaj toliko, da bomo vedele, da si še med nami! Pa računaj, na to, da se februarja zopet srečamo, da se malo naklepetemao in nasmejemo...torej punce še vedno čakam vaše predloge, kdaj naj bi se dobile! Sedaj pa veselo na delo imam kar gužvo sedaj po novem letu! claudia12

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

4. jan 2006 9:16

Beba, naj te ne dviguje, jaz se najbolje počutim pri 58-59 kg. Dieto sem končala julija, potem pa sem še tri mesece vzdrževala, v decembru pa so moji kg začeli naraščati, sem pač tako naštimana, da si ne pustim zrediti preveč, ker kaj kmalu lahko pristanem na 100 kg. Sicer pa ni važno koliko kg imamo vse smo v istem šmornu, nekatere z mnogo preveč, druge pa z manj. Lp tuna

sarajka  

član od: 1.1.2006

sporočila: 20

4. jan 2006 9:24

Shujsevalni pozdravcek, Prvi dan je uspesno za nami in moram priznat da je moj uspeh v veliki meri pripisan prav vam sotrpinkam. Tale forum je SUPER stvar!!! Pika, izgleda da si imela kar kratko noc. Moram piznat da sem tudi jaz malo teze zaspala. Zjutraj sem se pa zbudila z obcutkom da sem ravnokar zaprla oci. Ne vem ce gre to pripisati praznemu zelodcku ali pa vremenu :o) Tuna te tvoje mere so pa kar zavidanja vredne. Sva skoraj iste velikosti pa imas 3 kile manj. Po merah vem da nisi "mocna", ampak vem pa tudi da ni vse v kilazi. Ce se bos bolje pocutila z se nekaj kilcami manj, potem kar naprej. To da za druge sploh nisi "mocna" pa sploh ni relavantno! Vazno je da se dobro pocutis v svojem telesu. Verjamem da lahko v isti meri nekatere moti 20 kg nekatere pa 2 kg. Samo glej da se nam ne posusis Tako punce, danes je potem na mojem jedilniku lecina juhica z veliko zelenjavce. Otrebila si bom se veliko skledo zelene solate pa bo. Za vecerjo isto, ali pa si bom naredila kuhan krompircek v solati. Ali lahko jem na S dan kuhan krompir polit z navadnim jogurtom? Veliko mocne volje in lep dan, sarajka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

4. jan 2006 9:30

Hojla! Janadr, se čisto strinjam s tabo da je kava brez mleka zanič. Jaz sem se včeraj prav nalivala z belo kavo, tako da sem prinesla notri naslednje 3 dni ko je ne smem. Mi res ni užitna brez mleka. Nima pa smisla da se matram z njo, če mi ne paše. Helena45, bravo za -14kg. Se mi zdi tvoja odločitev, da boš sedaj po končanem 1. krogu najprej nekaj časa ohranjala težo, pravilna. Ti najbolje poznaš svoje telo in veš kdaj je potreben premor. Kot je napisala Verovnika, telo se ne odziva več če ni pravih prekinitev in vse skupaj traja predolgo. Še enkrat čestitke za zelo upešno zaključeno dieto, pa veliko uspeha pri ohranjevanju. Kamin, dobrodošla med nami. Krompir si jaz največkrat pripravim pečenega v pečici z malo ali celo brez olja. Včasih si ga samo skuham in si zraven pripravim džuveč ali pa blitvo. Velikokrat pa si ga narežem v solato. Seveda si lahko pripraviš tudi pire, samo brez mleka in malenkost maščobe. Se mi pa zdi da tak ni pol tako dober kot običajno pripravljen (s sladko smetano). Joj kako se mi že cedijo sline, do kosila pa še toliko ur!?! Tabina, Marjanca ima neke probleme in se je malo umaknila s foruma. Vse jo že močno pogrešamo in komaj čakamo da se vrne. Nam je pa ona res lahko vzor za to dieto, saj je tudi po končani dieti tako dosledna pri hrani, da ji sploh ni problem ohranjat težo. Claudia12, meni sicer voda ni problem ker že tako pijem večinoma vodo, ampak da si malo popestrim zadevo pijem tudi dosti čaja. Največkrat sadnega, roiboos (ne vem če je pravilno napisano), sedaj med dieto pa tudi Ašičev postni čaj. Se spomnite koliko vode smo spile v kitajski! SO se samo smejali. Pa na zdravje! Dusanka, od kje ti volja za še en krog!!! Bo pa super če bo mož s tabo držal dieto, saj bo tako dosti manj skušnjav. Tuna, pohvalno da takoj reagiraš na vsak nov kilogram. Če bi jaz tako počela sigurno ne bi prišla do take teže kot jo imam sedaj. Tako sem si pa vedno govorila, pa saj je samo 1 kg, 2 kg, bom že dol sklatla. Sedaj pa klatim dol 20-30kg!!! Veliko je v samokontroli. Bravo. Sedaj bo pa treba še malo delat in ne samo čvekat in na hrano mislit! Pozdravček! tejčica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

4. jan 2006 9:33

Sarajka, danes kuhan krompir prelit z navadnim jogurtom ODPADE!!! Pa ne samo danes, nasplošno med dieto. Krompir je Š, jogurt pa B in je to torej napačna kombinacija. tejčica

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

4. jan 2006 9:52

Včerajšni dan sem uspešno zaključila, da bi bilo čimveč takih dni to bi blo super. Orbitrek se je mučil 20min, 20x vaj za trebuh. Danes voda,čežana, kosilo zelenjavna juha, večerja prav tako in seveda malo telovadbe in dan bo zaključen. Hema se oproščam ker sem te tako skenslala pa tako fejst punca si. Si me lepo "prtisnila", sem fotogenična ni kaj. Lohk bi me mož mau pomladu in oklestu pa tam ko bi blo dobr tud dodal . beba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti